A magyar kormányfő szerint Nyugat-Európában úgy gondolkodnak, hogy „hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai. Darab, darab.” Mindjárt meg is nyugtatott mindenkit, hogy mi nem így gondolkodunk. Mi ugyanis semmilyen körülmények között nem adnánk oda egy németet egy afrikaiért.

Ez olyan időt álló bölcsesség, mint az 1950-es években az erőszakos téeszszervezések idején Józsi bácsi története, akit sorra kérdeznek, hogy beadná-e az alakuló szövetkezetbe a lovát. Igen, feleli. És a tehenét? Azt is. A kecskéjét is? Azt nem. Hát azt miért nem, Józsi bátyán? Hát mert kecském az van.

Szóval – ha jól értem – Orbán Viktor azt mondja, és amit ő mond, az mindig úgy is van, nem azért nem cserélne egy németet egy afrikaiért, mert az egyik bőrszíne fekete, mert egy fekete bőrszínű ember kevésbé értékes volna, mint egy fehér bőrű német. Ő egyszerűen azért nem megy bele ilyen cserébe, mert nincs németje. Magyarja ugyan van, vagy tízmillió, de – sajnálatos módon – egy afrikai sem akar magyarral cserélni, ragaszkodnak a némethez.

A tény az, hogy az afrikai, amint átásta magát a magyar déli határkerítés alatti alagúton, egyenest Németországnak veszi az irányt, és esze ágában sincs egyetlen magyarral sem cserélni. Ezért aztán ahogy németet, úgy magyart sem cserélünk afrikaira, mivel az afrikaiak nem állnak rá a számukra előnytelen üzletre. Mindenki tudja, hogy a Magyarországot elhagyó több százezer magyarral sem cserélt egyetlen afrikai sem.

Németországba kitántorgott magyarjaink azt tapasztalják, hogy a németek, nem hallgatva Orbán Viktor bölcs tanácsára, tényleg azt vallják és meg is valósítják, hogy „hiányzik egy német, jó lesz helyette egy”……. magyar, lengyel, román, szerb, horvát, szlovén, cseh, szlovák, kínai vagy marokkói, török vagy görög, de ukrán, stb. is, mert „darab, darab”. Jó az indiai orvos vagy a nigériai takarítónő, a lengyel kamionsofőr, de a magyar prostituált is. (De milyen jó!) „Darab, darab.”

A kormányfő azért azt is elmondta, hogy a nyugati gőg miatt azok ott nyugaton ránk akarják erőltetni az akaratukat, hogy fogadjunk be mi is afrikaiakat meg azokhoz hasonlóakat. Szóval embereket. Ez a brüsszeli észjárás, amiben van valami – mondja Orbán Viktor –, ami a mi fejünkből hiányzik. Hogy mi lehet, azt nehéz megfogalmazni, mert annyi minden hiányzik a magyar fejekből, ami a brüsszeliekben van, hogy – már Arany János is megmondta – felsorolni “is tereh”.

Például a nyugat-európai vezetők nem erős vezetők, mint például – és itt szerénysége megakadályozta, hogy a szolnok megnevezze, kire gondol – „a mostani világban, a járvány és migrációs időszakban ez a lágy, puhány, uniszex megközelítés használhatatlan”. Helyettük – fejtjük meg a kormányfő rejtett üzenetét – erős kezű, heteroszexuális, kemény és nem puhány vezetőre van szükség, legalábbis Magyarországon, ahol – a vak is láthatja – pont egy ilyen regnál, és Orbán Viktornak hívják.

Más fontosat is mondott a kormányfő. Például: A koronavírus-járvány lassan bekerít minket, ezért – most tessék figyelni – riasztó a helyzet Romániában. Mi vagyunk bekerítve, de a románok kérnek segítséget tőlünk, és mi segítünk is nekik, mert a közmondás is azt mondja, hogy segíts a románon, az isten is megsegít, vagy valami ilyesmi.

Ötven románt átveszünk, és odafektetjük a kórházba a magyarok közé. Milyen szép és példaértékű lesz, ahogy kart a karba öltve, román és magyar együtt szívnak. Friss oxigént a palackból. Egyébként a kormányfő a hétvégén kapja meg a harmadik oltást, a két kínai vakcina után, ami – ahogy fogalmazott – felér egy életbiztosítással. És pontosan így van.

Ha a két kínai vakcina után kap egy harmadikat, azt nem biztos, hogy túléli. De persze az életbiztosítás sem véd meg senkit a haláltól (mint a maszk sem, copyright Müller Cecília), csak a hátramaradottak kapnak egy kis lét.

Mégis – fejezte be az eszmefuttatást a kormányfő – jó, ha van egy maszk a zsebben. Hogy miért a zsebben és nem az arcon, azt egyelőre a járványügyi szakembereknek nem sikerült megfejteniük. Továbbá felmerült, hogy a hölgyeknek is fontos a maszk, bár ritkán van zsebük, és ha van is, oda nem maszkokat szoktak begyűrni. Mivel a maszk, főleg a zsebben, nem véd meg semmitől, virológusok azt javasolják, hogy legyen a férfi zsebében mindig gumi óvszer, ami legalább megvédi az embert valamitől, de még a hölgyeket is.

Természetesen nem maradhatott el a rituális gyurcsányozás sem. Előtte a kormányfő felhívta a magyar emberek figyelmét, hogy ne vegyenek se Berlinben, se Bécsben földgázt a fűtési szezonban, de főzéshez se, mert kétszer, háromszor drágább, mint nálunk. Mi ugyanis megvívtunk egy sikeres harcot a multikkal és a brüsszeli bürokratákkal szemben, és ezért nálunk a rögzített gázár megvéd minket, pedig a „Gyurcsány-féle erőcsoportok arra készülnek, hogy további árat akarnak emelni.”

Ne tévesszen meg senkit, hogy egész Európa a Gazprom nevű multitól vásárol, és Orbán barátja, Putyin orosz elnök által megemelt áron kapja gázt, vagyis egyáltalán nem Brüsszeltől. Az más kérdés, hogy az orosz elnök meghajol Németh Rezsi Szilárd kemény kiállása előtt, és mindenki másnak ötszörös áron adja a gázt, nekünk viszont jól befagyasztott árat számol.

Vannak, akik szerint mi is világpiaci áron vesszük az orosz gázt, csak a mai magas beszerzési ár mellett veszteséggel adjuk tovább a fogyasztóknak. Egészen jövő árpilisig, aztán majd ha ellenzéki kormány lesz, mindenki látni fogja, hogyan emel árat Gyurcsány.

Ha marad a Fidesz-rezsim, akkor az elmúlt néhány évben az olcsó gázon és az ahhoz képest magasan befagyasztott ár különbségén bezsebelt extraprofitot a magyar nemzeti nagytőke érintett tagjai vissza fogják fizetni a magyar fogyasztóknak. Gondolom. Bár Orbán erről ezen a pénteken még nem beszélt. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s