Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Cargo-ügyekért felelős vezetője egy online konferencián 2020-ban azt mondta, hogy a Business Traveller számításai szerint fejenként egy Covid-18 vakcinával kalkulálva a világon élő 7,8 milliárd ember számára összesen nyolcezer Boeing 747-es áruszállító gépnek megfelelő kapacitásra lenne szükség. Fejenként egy oltás esetén! A szakértők szerint 200 ezer raklapnyi vakcina fuvarozásához 15 ezer cargo-járat kell.

Nos, a világnak egyáltalán nem az a problémája ma az oltási kampányok derekán, hogy mi viszi a vakcinát, hanem hogy honnan lesz oltóanyag 7,8 milliárd embernek, illetve lesz-e elég ember, aki hajlandó beoltatni magát, és a már beoltottak kellő védelemmel rendelkeznek-e az újabb és újabb vírusmutációkkal szemben.

Ezt csak azért mondom, mert már a 19. században is voltak előrelátó szakértők, akik aggodalmuknak adtak hangot itt Budapesten, hogy amennyiben a lóvasút ilyen gyorsan terjeszkedik, akkor néhány évtized múlva félméteres lószar fogja borítani a Szent István körutat.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s