Valamennyi német politikai párt közleményben fejezte ki csalódását, amiért az UEFA nem a sokszínűség, a tolerancia hívei, a rasszizmust elítélők, hanem a szélsőjobboldali, nacionalista magyar kormány mellett állt ki, amikor betiltotta  a müncheni stadion szivárvány színű kivilágítását.

A megszólalók szerint döntésével az UEFA saját értékeit árulja el, és megkérdőjelezi az általa hirdetett eszmék, mint a tolerencia és a sokszínűség, elfogadása őszinteségét. A müncheni Allianz Arena szivárványos kivilágításának megtiltásával ugyanúgy elszigeteli magát, mint Magyarország a “rettenetes melegellenes” törvényével – fogalmaznak.

Frakfurt am Main és Köln után Berlin polgármestete is bejelentette, München helyett is szivárvány színnel világítja ki az ottani stadiont. Münchenben a német-magyar EB mérkőzésen mintegy 11 ezer színes zászlócskát osztanak ki a nézők között a betiltott kivilágítás helyett.

Vannak olyan hangok is, amelyek azt követelik, hogy az Allianz Arena hagyja figyelmen kívül az UEFA döntését. Mindenesetre a kivilágítás megtiltása csak olaj a tűzre, és a körülötte kialakult médiavihar még inkább a magyar politikára irányította a német közvélemény figyelmét. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s