Lehet bájologni, mosolyoffenzívát folytatni, és távolságot tartani a narancsos elvtársaktól, de mivel velük és belőlük éltek ti is, jópofának látszani akaró fideszesek, nem vagytok különbek a többieknél, és nem vezettek félre senkit semmilyen kikacsintgatással és kritikus fejcsóválással.

Néhány millió magyar ember szeretné börtönben látni a Führereteket, és a történelem szemétdombján az általa egy személyben irányított pártot, a Fideszt, amiről mindenki tudja, hogy valójában nem is létezik, mert nem maradt mára belőle a nevén kívü semmi.

Amennyiben nem hivatkoznának rá még mindig egyesek a kormány és az ellenzéki oldalon, akár el is felejthetnénk, mert a helyét egy ember, Orbán Viktor tölti be, és mindenki más, akár párttag, akár csak a nomenklatúra neves vagy névtelen katonája, az ő személyes csicskása, a jópofának látszani akaró fideszesekkel együtt.

A jó fideszes maximum a megvilágosodott, kilépett vagy kirúgott, és a sajátjai közt páriává lett fideszes. Ők sem csak úgy alanyi jogon, hanem hasznossági fokuk szerint. Mennyire tud segíteni Orbán ellenfeleinek, van-e hasznos információja a bűnbanda működésének belső mechanizmusáról.

Tőlük sokat megtudhatunk arról, mi mozgatja a gépezetet, kik a fő csavarok és fogaskerekek, ki irányítja a törvénygyárat, a médiabirodalmat, hogyan ad életet a Führer az új magyar nemzeti nagytőkéseknek, kiknek az emlőin nevelkednek, hogyan szívják magukba az első forint és euró milliárdokat, milyen nemzeti agymosásban részesülnek, ki tartja őket rövid pórázon.

A kiugrott fideszesek sokat segíthetnek később is, amikor vége lesz a rendszernek, hogy feldolgozható és részleteiben, működésében megismerhető legyen a NER, hogy létre lehessen hozni azokat az intézményeket és mechanizmusokat, amelyek egyszer s mindenkorra – ha nem is teszik lehetetlenné, mert az talán megoldhatatlan, de legalább végtelenül – megnehezítik Orbánok és illiberális demokráciák újjászületését Magyarországon.

Senki nem akar – a számos indulatos megnyilvánulás ellenére – kezet emelni egyetlen fideszesre sem. Kizárólag a börtön és a lopott vagyon elkobzása fenyegeti azokat, akik törvényt, demokráciát, emberi jogokat tiportak lábbal, vagy a közvagyonra jártak rá, akárcsak kávéskanállal is meregetve abból.

Külön kategóriát képeznek azok a fideszesek, akiknél joggal merül fel a hazaárulás vádja. Őket már a bírósági ítélet előtt lakat alatt kell tartani, mert súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és nemcsak számunkra veszélyesek, de szövetségeseink számára is, szoros orosz és kínai kapcsolataik és zsarolhatóságuk miatt.

Mindenkinek üzenem, aki nem tud vagy nem akar tanulni a diktatúrák történetéből, és azt gondolja, hogy bármilyen párbeszéd vagy együttműködés elképzelhető olyanokkal, akik korábban egy diktatúra tisztségviselői, kiszolgáló, csatlósai voltak, hogy még csak esélyt sem kaphat közülük senki a jövő Magyarországában arra, hogy egyik napról a másikra az egyik oldalról a másikra sasszézhassanak.

Most olvastam az index.hu kormánypárti hírportálon, hogy a magyar rendőrség elfogta egy tavaly szilveszteri áruházi italtolvaj duó egyik tagját Győrben, és most a szökésben lévő társát keresik. A két bűnözőt immár közel 5 hónapja üldözi az igazságszolgáltatás, amiért eltolták egy áruházból egy vevő bevásárlókocsinyi kifizetett italát.

A jövő Magyarországa leendő vezetőinek már most egyértelművé kell tenniük, hogy a magyar gazdaság jelentős részét, az ország számos iparágát, az ország ingatlanvagyonának kiemelkedő részét, az uniós támogatás meghatározó hányadát hazatalicskázó bűnözőket ugyanolyan eltökélten fogja üldözni, mint amilyen kitartással a szilveszteri italtolvajokat, az erdei fatolvajokat és a NAV-nak adót nem fizető, utcai virágárus kisnyugdíjas néniket, a becsípett és hangoskodó hajléktalanokat üldözi az Orbán-rezsim rendőrsége ma.

Zsebesi Zsolt

Hozzászólás