Excellenciás Uraim!

Engedjék meg, hogy a magyar nép nevében őszinte hálámat fejezzem ki az Orosz Föderáció elnökének és a Kínai Népköztársaság elnökének, amiért – Lázár János volt hódmezővásárhelyi polgármestertől idézve – megmentették 600 ezer magyar ember életét.

Ez olyan párját ritkító, nemes cselekedett, amelyre nincs példa sem az újkori, sem a korábbi idők magyar történelmében. Főleg nem orosz, még kevésbé kínai részről. Nem homályosítja el az emiatt érzett hálánkat egy cseppet sem, hogy mindezt pénzért tették, a magyar kormánynak mélyen az adófizetők zsebébe kellett nyúlnia, hogy az Önök életmentő gyógyszereihez jussunk aranyáron, mert megérte.

Hogy mennyire, az abból is jól látszik, hogy az Önök nagyvonalúságával szemben az Európai Unió szűkmarkúan alig néhány százmilliárd forinttal támogatta meg országunkat a járvány elleni küzdelemben, de olyan késéssel szállított az Önök gyógyszereinél olcsóbb orvosságokat, igaz, az Önök szállítmányait megelőzve, amibe – Lázár János szerint – 20 ezer magyar ember halt bele.

Az Önök áldásos tevékenységének köszönheti 600 ezer magyar ember az életét, míg az eddig összesen elhunyt 20 ezer az Európai Unió késlekedésének az áldozata, akik mind életben lennének ma, ha Magyarország azonnal kínai és orosz vakcinákat vásárol, és nem az EU-ra vár, amely csak tavaly december 26-ra volt képes az első oltóanyagot leszállítani, miközben Önök már idén februárban 2-án (kínai vakcina) illetve idén február 16-án (orosz vakcina) a rendelkezésünkre bocsátották a saját fejlesztésű oltóanyagaikat, annak ellenére, hogy azoknak sem akkor, sem a mai napig európai felhasználáshoz szükséges engedélye nincs. Köszönet érte.

Március 30-ig a Pfizer 1,5 millió vakcinát szállított le Magyarországra, amivel nem lehetett volna beoltani 2 millió embert, mert hiszen az 1,5 millió leszállított vakcina kevesebb, mint kétmillió, még akkor is, ha ehhez hozzáadjuk az összesen mintegy 400 ezer ugyancsak uniós vakcinát, az Astra Zenecát és a Modernát is. Vagyis a vak is láthatja, de főleg a vak, hogy mennyire semmire se mentünk volna excellenciás uraim segedelme nélkül, ha nem jön közel 2 millió vakcina Kínából és Oroszországból.

Az Önök nagylelkű és majdnem önzetlen hozzájárulása a magyar emberek megmentéséhez külön köszönetet érdemel, mivel egyben magyar kis- és közép vállalkozást is hozzásegítettek a növekedési pályára álláshoz, mégpedig olyan nagyvonalú módon, amit – ha nem Magyarországon történik – akkor akár példa nélkülinek is nevezhetnénk, de nálunk nem nevezhetjük annak, csak azt mondhatjuk, hogy az eset nemcsak példás, de nem is példa nélküli.

Az teljesen érthető, hogy az orosz és kínai vakcinabeszerzést a Magyarország első számú, házi ellenségének tekinthető Európai Unió nem nézi jó szemmel, és mivel a kákán is csomót keresnek bürokratái, amellett hogy a szájukat húzogatták a vakcinák hiányzó európai bevizsgálása és engedélyezése miatt, még holmi átképző táborokba zárt egymillió kínai ujgurokkal, Oroszország esetében pedig büntetőtáborba zárt, előtte megmérgezett ellenzéki vezetőkkel jöttek elő.

Csakhogy a magyar közvéleményt az ilyesmivel nem lehet félrevezetni, félre van az már enélkül is jól vezetve, így aztán a magyar hivatalos szervek még csak válaszra sem méltatják a rosszindulatú, a magyar emberek egészsége ellen irányuló nyugati propagandakampányt, amihez lelkesen csatlakozik a magyar oltásellenes baloldali ellenzék is. Ha ezek az erők volnának hatalmon Magyarországon, sokkal több embert pusztítana el a Covid-19 vírus.

Végezetül biztosak vagyunk abban, hogy mint két sportszerető és hazánk kormányfőjéhez hasonló olimpiai-, világ- és egyéb érem fetisiszták megértik országunk első és reményeink szerint utolsó, Önökkel azonos aberrációval megvert vezetőjének példátlan erőfeszítéseit azért, hogy a Magyarországon idén júniusban sorra kerülő labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzéseit közönség előtt lehessen megrendezni, mert ellenkező esetben az UEFA nem járul hozzá a meccsek lejátszásához.

Ehhez április 19-ig mindenkit be kell oltani, amivel csak lehet, a Covid-19 vírust ellenőrzés alá kell vonni, mert különben az UEFA aznap ülésező végrehajtó bizottsága elveszi tőlünk a rendezés jogát, és olyan országnak adja, ahol a lelátókon élő emberek drukkolhatnak a pályára kifutó csapatoknak.

Kormányfőnk erre való tekintettel változtatta meg a koronavírus elleni védekezési stratégiát, és míg korábban arról beszélt, hogy az a fontos, hányan halnak meg, most inkább arra helyezi a hangsúlyt, hányan maradnak életben. Nem a halottak száma a lényeg, hanem az élőké, akik ki tudnak menni a Puskás Arénába júniusban drukkolni. Hiszen azok biztatására, akik még akkor is kórházban vagy már a temetőben lesznek, érhető módon nem számíthat a magyar labdarúgó nemzeti tizenegy.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s