A legfrissebb hír szerint a kijelölt 868 magyar sportoló nem él a magyar kormány adta lehetőséggel, és nem oltatja be magát soron kívül a koronavírus ellen, helyette felajánlja az erre a célra kijelölt Moderna vakcinákat 868 idős, súlyosan beteg polgártársának, akinek az oltóanyag-szállítás késlekedése miatt nem az olimpiai felkészülése, versenyformája, hanem az élete forog kockán.

Az elsőnek az a 10 kajakozó jelentette be ezt a döntését, akit még január 29-én akartak beoltani, hogy a tervezett dél-afrikai edzőtáborozás zökkenőmentes lehessen. E tíz fiatal sportoló egyben mozgalmat indított útjára, azzal a céllal hogy a többi 858 társuk ugyanígy döntsön, és a saját sportkarrierje elé sorolja idős magyar emberek életét.

A döntés – az oltást korábban a kormánytól kérő – Magyar Olimpiai Bizottság is üdvözölte, és maga Orbán Viktor is köszönetet mondott a fiataloknak, amiért a magyar embereket jellemző érzékenység, szolidaritás, humánus gondolkodás újabb ékes bizonyítékát adták.

A magyar kormány ezzel egy időben közleményben cáfolta azokat a rosszindulatú híreszteléseket, amelyek a nyugati sajtóban jelentek meg arról, hogy miközben az ország kormánya kemény szavakkal ostorozza a brüsszeli bürokratákat, amiért kevés vakcinát tudnak csak a tagországoknak biztosítani, addig a rászorultak helyett egészséges, fiatal sportolókra pazarolja a korlátozott számban rendelkezésre álló, a meglett korúaknál életmentő vakcinát.

Orbán Viktor annál is fontosabbnak és figyelemre méltóbbnak nevezte a fiatal sportolók empatikus és felelősségteljes döntését, mivel nagyon jól tudja, hogy Magyarországon milyen nagy jelentőséget tulajdonít a társadalom az ország sportsikereinek, a jó olimpiai szereplésnek. Lám-lám, ennek ellenére tudott egy ilyen példás mozgalom kibontakozni.

Melegség és elégedettség önti el az idős magyar emberek szívét is, örömmel és köszönettel nyugtázzák – ahogy én is –, hogy unokáink jó nevelésben részesültek fiainknál és lányainknál, a szüleik és nagyszüleik példáját követve a karrierjük elé helyezik a másokról való gondoskodás humanista értékét, a szolidaritást nagyapáikkal, úgy általában az idősebbekkel, a gyógyszerre jobban rászorulókkal.

http://olimpia.hu/tokio2020/januar-29-en-kezdodik-a-nyari-es-a-teli-olimpiara-keszulo-sportolok-oltasa

Ezúttal szeretném megköszönni valamennyiüknek, hogy gondoltak ránk, hogy nem hagyták magukat letéríteni a helyes útról. Külön köszönetet mondanék a Magyar Olimpiai Bizottságnak, amely a soron kívüli oltást kezdeményezte, és a magyar kormánynak, amely ezt jóváhagyta, ezzel lehetőséget teremtve unokáink nemes kezdeményezése kibontakozásának, egy ilyen önálló, felnőtt, igazán emberhez méltó döntés meghozatalához.

Fel szeretném hívni végezetül az ellenzéki sajtó emlein csüngőket, hogy ne higgyék el azokat a rémhíreket, amelyek szerint 868 fiatal magyar sportoló szó nélkül az idősek elé furakodott volna azok életét veszélyeztetve, és revideálják a tiszta előítéleten alapuló negatív véleményüket a Magyar Olimpiai Bizottságról, a magyar kormányról és a fiatal magyar sportolókról. Merjünk nagyot álmodni és másnap bátran a valóságra ébredni bilibe lógó kézzel.

Zsebesi Zsolt

Nem él a soron kívüli oltás lehetőségével a kijelölt 868 fiatal magyar sportoló” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s