Osztrák kisiskolások

Az orbáni rezsim úgy általában mindent rosszul kezel, amihez csak hozzányúl. Azt is, amit a magyar lakosság egy jelentős része szerint azért jól csinálnak, vagyis a magyar migrációs politika is pont olyan csapnivaló, mint minden más, ami nem állami szintre emelt korrupció és közönséges tolvajlás, lenyúlás, diktatúraépítés Magyarországon.

Orbán Viktor Magyarország vírusstratégiáját az osztrák késleltetett leképezésének tartja, vagyis ami ott történik, az lesz nálunk is egy kicsit később. Ez a földrajzi közelség és a hasonló társadalmi berendezkedés következtében nem olyan meglepő.

Az viszont már egészen megdöbbentő, hogy a ma 8,88 millió lakosú Ausztria 2040-re már 9,45 millió lakosú lesz, 2080-ban pedig már el fogja érni a mai magyar szintet 9,9 millió polgárával, miközben akkorra Magyarországnak a legoptimistább becslések szerint is csak alig 7,9, de lehet, hogy csak 6,7 millió lakosa marad.

Az most nem annyira érdekes, mert mindkét országban hasonló a tendencia, hogy Ausztria és Magyarország lakossága is öregszik, vagyis egyre nagyobb lesz a 65 év fölöttiek aránya, de mégis első ránézésre érthetetlen, hogy miért pont ellentétes a népességszám alakulása a két szomszédos országban.

A válasz pedig nagyon egyszerű. Az osztrákok jelentős migrációval számolnak, míg Magyarország gyakorlatilag egyedül a magyar nőkre bízná a népesség megtartásának feladatát, vagyis egyszerűen azt látják Orbán Viktor és emberei az egyetlen megoldásnak, ha a magyar nők összeszorított foggal, nemzeti öntudattól vezérelve fejenként átlag két gyereknél többet szülnek a kedves vezetőnek.

Nos az osztrák statisztikai hivatal előrejelzése szerint Ausztria egyre népesebb és egyre öregebb lakosságú ország lesz. A szomszédok két év múlva átlépik a 9 milliós határt. Mégpedig kizárólag a bevándorlóknak köszönhetően. Annak ellenére hogy a koronavírus miatt idén várhatóan a migránsok száma alig fogja elérni a 133 ezret, a tavalyi 150 ezerrel szemben.

Az osztrák statisztikusok évi 145 ezer bevándorlóval számolnak, szemben a mintegy 115 ezer kivándorlóval, mert ott az ilyeneket is számon tartják. Mivel a két szám 30 ezres pozitív szaldója nagyobb, mint a születések és a halálozások száma közötti különbség, így a lakosság létszáma folyamatosan nő.

Az osztrák számítások szerint migránsok nélkül Ausztria lakossága 2080-ban alig 6,7 millió lenne. (Annyi, amennyi Magyarországé lesz 2050 körül.) Ez azt jelentené, hogy Ausztria az 1950-es évek népességi szintjére zsugorodna össze. Ennek gazdasági következményei egyenesen tragikusak lennének – a szakértők szerint.

Azt is érdemes tudomásul venni, hogy már 2019-ben 1,75 millióan éltek olyanok Ausztriában, akik nem ott jöttek a világra. (Csak megjegyezném, hogy köztük az egyik fiam is a két kislányával, akik – vele együtt – ma már osztrák állampolgárok.) A hozzá hasonlók száma 2040-ben 2,23 millió lesz (plusz 28 százalék) 2080-ban 2,67 millió (plusz 53 százalék.)

2080-ban az osztrák lakosok 27 százaléka várhatóan nem ausztriai születésű. Mint migráns simogató a migránsrettegőknek elárulnám, hogy 2017 és 2019 között a legtöbb migráns Ausztriába Romániából érkezett (évente átlag 19 ezer, ezek jelentős részének magyar az anyanyelve). Aztán 17 ezren jöttek éves átlagban Németországból és 13 ezren Ausztriából, vagyis ennyien jöttek vissza, miután elmentek. Ezek a legnagyobb küldő országok.

És még egy adat: a legnagyobb lakosságnövekedést az osztrák főváros, Bécs produkálja. 2040-ig átlag évi 10 százalékkal nő a város, majd 2080-ig ez a szám a duplájára, 20 százalékra gyorsul. A város lakosainak száma hamarosan meg fogja haladni a 2 milliót, miközben polgárai egyre fiatalabbak lesznek. Ennek egyetlen oka, hogy az Ausztriába bevándorlók 40 százaléka Bécsben telepedik le. Bécs 2080-ra pont olyan nagyvárossá válik, mint amilyen a 20 század fordulóján volt.

Nem túl cizellált a magyar bevándorláspolitika

Azt csak a baloldali liberális rosszindulat mondatja velem, hogy a városnak 1945 óta szocialista vezetése, sűrűre font szociális hálója, kiváló infrastruktúrája, példás tömegközlekedése és közbiztonsága, mert szociálisan érzékeny vezetése van, aminek következtében évről évre vagy a világ leginkább lakható, vagy a világ második leglakhatóbb városa címének büszke tulajdonosa.

Amikor Orbán Viktor azt állítja, hogy azért vegzálják szegény Magyarországot Brüsszelben, mert nem engedi be a migránsokat, akkor – enyhén szólva – nem elég árnyaltan fogalmaz. Azok az országok, köztük a legnagyobb európai hatalmak, amelyek esetleg – Magyarországhoz hasonlóan – kategorikusan elzárkóznának a migráció elől, gazdasági és szociális öngyilkosságot követének el. De nem tesznek ilyen, mert – mint tudjuk – az öngyilkossági hajlam erősen magyar specialitás.

A történelmi és az igazán gigantikus hazugsága azonban Orbánnak nem ez, hanem az, hogy azért nincsenek Magyarországon migránsok, mert délen néhány kilométer drótkerítést húzott a kínai nagy fal építésének megfelelő költségen. Brüsszel nem migránsokat akar – ezt nem is teheti meg – ránk kényszeríteni, hanem néhány ezer háborús menekültnek a nemzetközi jog által garantált befogadásának elmaradását kéri számon, de a gazdasági szankciók sem ezért, hanem a jogállam leépítéséért fogják sújtani a rezsimet, és természetesen valamennyiünket.

A valóság nem a Soros-terv elleni ádáz, magyar szabadságharc, hanem az, hogy nem jön hozzánk senki, mert Magyarország egy gyenge gazdaságú, ócska politikai rendszert üzemeltető és államilag tolerált rasszista ország, amely nemcsak a világ alapvető folyamatainak és mozgásirányainak követésére, de a saját érdekei felismerésére is képtelen.

Ennek legfrissebb és legelképesztőbb bizonyítéka a lengyelekkel közös, értelmetlen, és mindenki, köztük Magyarország számára is kolosszális károkat okozó brüsszeli vétónk. Orbán Viktor most is, mint eddig kivétel nélkül, saját hatalmon maradását, saját anyagi gyarapodását fontosabbnak tartja, mint az ország, a hazug módon szajkózott magyar emberek érdekeit.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s