A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Kincses Gyula, harcias és kemény kiállást tanúsítva, az alábbiakat nyilatkozta az Index.hu portál szerint: „Mi mindig is elvonatkoztattunk a kormányzat politikai kommunikációjának egyes részeitől, amelyek nem voltak MOK-barátnak nevezhetők. Ezek azonban nem is voltak rendszeresek, mi nem is vettük fel a kesztyűt, hiszen határozottan politikamentesen dolgozunk” .

Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy az orvostársadalom a szemen köpése után bátran letörölte Kovács Zoltán kormányszóvivő és Rétvári Bence államtitkár nyálát az arcáról, mosolyogva elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter meghívását, sőt megtisztelve érezte magát, hogy ilyen szinten szóba állnak vele, javaslatokat küldött az operatív törzsnek, és elérzékenyülve törölt ki néhány könnycseppet a szeméből, amikor azokra válaszok is jöttek, sőt – horribile dictu – „esetenként meg is lettek fogadva” (sic!).

Azt mondja Kincses Gyula, hogy „mi nem is vettük fel a kesztyűt”. Na ezt is le kell fordítani. Ez annyi tesz, hogy úgy tettünk, mintha semmi sem történt volna, hagytuk magunkat megalázni, mégpedig azért, mert „határozottan politikamentesen dolgozunk”. Ez utóbbi vajon mi a bánatos francot is jelenthet? Nem lehetne ezt az állapotot valahogy latinul diagnosztizálni? Már csak azért, hogy a világ összes orvosa értse, és szégyellje magát a magyar orvosok pipogyasága, beszarisága miatt.

Pintér miniszter leereszkedett a többdiplomás orvosokhoz, hogy megkérdezze, szerintük hogyan lehetne még jobban kibaszni az orvostársadalommal. No nem azért, mintha nem lennének már kész tervek, nem azért, mintha a magyar kormányzat valaha, bárkivel is komolyan konzultált volna olyasmiről, ami azt a valakit mélyen érinti. Nem azért.

Most mondom a főorvos és alorvos uraknak, hogy pont úgy fognak járni a háziorvosok, mint a trafikosok jártak. Lesz a megszokott háziorvosunk helyett nemzeti háziorvosi szolgálat. A korábban szolgáltatók pedig ki lesznek rúgva, hogy olyanok jöjjenek a helyükre, akik vezényelhetők, hogy Pintér miniszter mobiltelefonon is vezényelni tudja az orvosokat, hogy üljenek át az egyik autóból egy másik autóba.

A MOK elnöke elnézően fogad minden seggberúgást és szájba vágást a kormányzat részéről, mert “azok nem is voltak rendszeresek”. Nyilván egészen más, ha az orvosembert rendszeresen, nap mint nap rúgják seggbe, mintegy menetrendszerűen, mint ha csak úgy alkalomszerűen.

Hát Magyarországon, ahogy mondani szokás, még nincsen diktatúra, bár már demokrácia sincs, az orvostársadalom arra vár, hogy rendszeres legyen a seggberugdosása, mert amíg az csak olyan heveny esetnek tekinthető, szóra sem érdemes, főleg arra nem, hogy emiatt valaki a politizálás kétes mezejére lépjen. Ebből bátorságot merítve azok a magyarok viszont, akik a társadalom fölött állnak és nem szégyellnek politizálni, el fogják intézni, hogy az orvosok is vezényelhetők legyenek, mint a tűzoltó, a katona, vagy a vadakat terelő juhász.

Végezetül azt szeretném, kedves főorvos és alorvos urak, tisztelettel megkérdezni, hogy mégis mit várhatunk a megalázott és kizsákmányolt vidéki közmunkásoktól, ha az orvosi társadalom, amely diplomás, magasan képzett emberek közössége, ennyi tartást, ilyen gerincet képes a röntgen alatt felmutatni.

Miért nem a doktor uraktól, hanem az egyszerű, kiszolgáltatott helyzetben élő vidéki elnyomottaktól várjuk a fordulatot? Mire számítunk, ha a magyar orvosi társadalom pontosan annyira képes, mint falusi közmunkás társaik, akiket a nemzeti nagytőke és a helyi kiskirályok csuklóztatnak nap mint nap, havi 60-70 ezer forintért, és akiket sikerrel lehet „vezényelni” még olyan szinten is, hogy országgyűlési vagy önkormányzati választáson kinek a neve mellé tegyék a keresztet.

Ma nehéz megmondani, hogy ki az egészséges és ki képes itt gyógyítani, amikor az orvosokkal együtt a teljes magyar társadalom súlyosan fertőzött. Nem a COVID-19, hanem a történelmi restség, a kishitűség, a beszariság, a szolgalelkűség vírusa fertőzött meg egy egész országot. Ráadásul anélkül, hogy nyájimmunitás alakult volna ki.

Zsebesi Zsolt

Arcul köpték az orvosokat, de ők bátran letörölték a politikusok nyálát” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Az igazság részei benne vannak az írásban de Kicses Gyulát nem kéne b@sztatni. Túl rövid ideje van a kormányrúdnál és spermahajderekkel szemben való ellenállás megszervezése egy nagy taglétszámú erős szakszervezet dolga és nem a kamaráé.Mi tart vissza bennünket, hogy egy ilyet szervezzünk és tömegesen belépjünk egy hozzáértők által fölépített értelmes program támogatására?

    Kedvelés

  2. Az igazság részei benne vannak az írásban de Kicses Gyulát nem kéne b@sztatni. Túl rövid ideje van a kormányrúdnál és spermahajderekkel szemben való ellenállás megszervezése egy nagy taglétszámú erős szakszervezet dolga és nem a kamaráé.Mi tart vissza bennünket, hogy egy ilyet szervezzünk és tömegesen belépjünk egy hozzáértők által fölépített értelmes program támogatására?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s