A német sajtó szerint mára nem maradt más, mint a teljes kijárási tilalom bevezetése, mert a fegyelmezettségükről ismert német társadalom sem veszi elég komolyan a kérést, hogy mindenki maradjon otthon, kerülje a közösségi területeket, minimalizálja a személyes kontaktusait. Nyilván a magyar kormány is számol egy ilyen intézkedés bevezetésével.

Csakhogy a magyar közvélemény erről semmit nem tud, mint ahogy arról sem, miért nem tesztelik az embereket a koronavírusra annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint minden országban ez lenne az egyik legfontosabb. Az, hogy a fertőzötteket el lehessen különíteni a többiektől, és a kapcsolataikat is fel lehessen tárni a további fertőzés megfékezése érdekében.

Magyarországon azért nem tesztelünk, mert nincs elegendő tesztkészlet. Csakhogy Orbán Viktor ezt soha nem fogjuk kimondani és alattvalói sem merik megkockáztatni az igazmondást, félve a felső retorziótól és attól, hogy akkor arra is választ kellene adni, ki a felelős ezért. A kormány inkább azt hazudja, hogy el akarja kerülni a pánikot, ahogy a tisztifőorvosunk mondani volt képes, a teszt nem állítja meg a járványt. A valóság azonban az, hogy a nem teszteléssel el lehet kendőzni, hogy nem 75 fertőzött van Magyarországon, hanem több ezer.

Amit Orbán és az egyrészről felfuvalkodott, másrészről a gatyájukba csinált emberei a magyar közvélemény tájékoztatása helyett művelnek az kritikán aluli, aljas és bűnös. Most, hogy az országot járvány bénítja meg és emberek élete a tét, a hazugság, a mellébeszélés, a mundér becsületének védelme, és a kérdezők, az aggódók bűnbakká és politikai ellenséggé degradálása a népirtással felérő bűnné növi ki magát.

A 21. században egyetlen társadalmat sem lehet megmenteni semmilyen veszélyhelyzetben a társadalom tudatos és tevőleges részvétele nélkül. Ehhez az embereknek nem csak joguk van tudni, hány fertőzött van és az ország melyik városában, mely vidékén, továbbá, hogy ezt hány tesztből állapították meg, de mindannyiunk alapvető érdeke, hogy mindenki maximálisan jól tájékoztatott legyen ahhoz, hogy jó döntéseket hozhasson a saját, a családja és a környezete egészségének védelmében. „

Hogyan lehet komolyan kérni az emberektől, hogy maradjanak otthon, mert veszélyes az utcára és közösségbe menni, amikor napok óta néhány tucat fertőzöttet ismernek be a hatóságok, de ha lehet még ezeket is eltitkolnák. Alig tesztelik az embereket, így értelem szerűen a fertőzöttek valós száma egyre messzebb kerül a gyér tesztel felderített, vagy megerősített fertőzöttek számától. A magyar társadalomnak fogalma sincs, hány fertőzött beteg van az utcákon, a munkahelyén, nincs reális képe a rá leselkedő veszélyről.

Egy magyar Csernobil tanúi vagyunk, ahol a központi bizottság, végül is egy személyben Orbán Viktor határozza meg minden nap, hogy másnap hány fertőzöttet ismerjenek be a hatóságok. Azt tartva szem előtt, hogy a fertőzöttek számát mutató görbe elég lapos legyen ahhoz, hogy arra hivatkozva a védekezés mikéntjének helyessége igazolható legyen. Kontrolláltan és megtervezetten engedik rá a magyar társadalomra a járvány adatait, mintegy hozzászoktatva az embereket a növekvő számokhoz, vagyis a valóságnak a közzétett adatokhoz semmi köze nincs.

Orbán Viktor és pribékjei nem csak az emberek egészségével játszanak, de milliók egzisztenciájával is, amikor a járvány következményeinek kezelésében is szégyenteljesen szerepelnek. Miközben a lesajnált nyugat euró billiókat, megismétlem billiókat mozgósít a járvány miatt megélhetési forrásukat, munkájukat, cégüket elvesztők megsegítésére, addig a magyar kormány lesütött szemű és halk beszédű kígyó nyelve, bizonyos Gulyás Gergely képes azt mondani, hogy várhatóan több százezerrel nő a munkanélküliek száma, de a munkanélküli segélyt nem növelik, mert „minden olyan irány, ami a munkanélküliséget szociális támogatásokkal konzerválja, az rossz.” Hogy nem ég le a bőr a pofájáról?

Gulyás Gergely szájával köpte szemen Orbán Viktor a magyar dolgozókat, a munkavállalók százezreit, amikor a járvány miatt megélhetési forrásukat elvesztő emberektől azért tagadja meg a szociális támogatást, mert úgy véli, ha az ezektől az emberektől adó formájába évente beszedett 21 ezer milliárd forintból nekik, szorult helyzetük matt valamit visszacsepegtet, akkor ezek a latrok nem lesznek hajlandók Mészáros Lőrincnél néhány százforintos órabérért napi 10 órában termelni az extraprofitot. Vagyis Gulyás Gergely – aki a koronavírus-válság miatt nem tart az állása elvesztésétől – szociális segélyre gyúró trógereknek tartja a magyar dolgozók százezreit.

A magyar nemzetállami most vizsgázik és bukásra áll. A nemzetállamot pedofilként imádó Orbán Viktor az Európai Uniótól érkező milliárdokra vár, hogy fel tudja venni a harcot a vírus ellen és kompenzálni tudja az epidémia okozta gazdasági visszaesés következményeit. Magyarország, amely annyira büszke arra, hogy a maga útját járja, hogy saját maga dönt a saját sorsáról, nem képes elég szájmaszkot, védőöltözéket, vírustesztet, még WC-papírt sem gyártani, de még beszerezni sem. Nyilván a koronavírust sem az ország déli határán épített szögesdrót kerítés fogja megállítani, hanem egy széles nemzetközi együttműködés gyümölcseként kifejlesztésre kerülő védőoltás.

Magyarország beteg. A koronavírus okozta járvány és annak kormányzati kezelése látványos bizonyítéka, hogy az országnak nincs felelős kormánya, lelkiismeretes, önzetlen vezetője. A közösség érdekeit képviselő politikusok helyett köztörvényes bűnözők kezében van a hatalom és immár az ország javainak döntő többsége is. A polgári demokrácia intézményeinek felszámolása, a szabad sajtó korlátozása után, a magyar embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi történik a saját országukban. Azt sem tudják, hogy élnek-e vagy halnak.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s