“Nyomatékosan figyelmeztetjük Karácsony Gergelyt: mi, budapestiek nem készülünk Orbánnal együtt élni. Mi nem alkudozni és tárgyalni akarunk vele, hanem el akarjuk zavarni. Egyezkedni csak arról vagyunk hajlandóak, hogy mikor vonul be a börtönbe, és hogyan kapjuk vissza tőle és strómanjaitól az ellopott közvagyont. Minden egyéb együttműködési és kollaborációs törekvés értelmetlen, elvtelen, erkölcstelen, és kizárólag Orbán Viktor hatalmon tartását szolgálja.”

A fenti szöveg volt a 2019. november 5-én írt cikkem utolsó bekezdése. Most ide másolom az egész írást, ami akkor – november elején – nem aratott nagy sikert, és talán nem is értették sokan, miért íródott. Most azonban, amikor kiteljesedni látszik Budapest új első embere és Magyarország enyveskezű, hazaáruló kormányfője között az alkudozás – persze kizárólag a fővárosiak érdekében -, talán értőbb fülekre talál.

“Karácsony súlyos politikai hibát követ el. Magyarországon nem két választási opció áll egymással szemben, két demokratikus tábor, amelyik közül az egyik leváltotta a másikat a magyar főváros élén, hanem két külön világ, amelyek között nincs és nem is lehet átjárás.

Az ellenzékre szavazók azt az Orbán Viktort utasítják el, az ő Mészáros Lőrincével és Tiborcz Istvánjával, a világbajnok korrupt rendszerével, az összelopott milliárdjaival, hazaáruló EU- és úgy általában nyugatellenes, oroszbérenc politikájával, horthysta és neofasiszta ideológiájával, akivel most Karácsony Gergely egy asztalhoz ül.

Karácsonytól nem azt várjuk – akik rá szavaztak –, hogy tárgyalásba bonyolódjék és alkudozásba kezdjen Orbán Viktorral, hanem azt, hogy Orbán Viktor ellen vezesse az irányítása alatt álló Budapestet, hogy dacoljon a kormánnyal, hogy követelje a fővárosiak jogait, és nem azt, hogy szatócskodjon egy tolvaj hazaárulóval, még akkor sem, ha ezen esetleg stadionok, múzeumok, egyéb fővárosi beruházások sorsa dőlhet el. Budapestnek nem kérnie, hanem követelnie kell. Budapestnek nem elfogadni kell, amit Orbán adni hajlandó, hanem el kell tőle ragadni, ami neki jár.

Budapest és minden ellenzéki szavazó nem tárgyalási és alkudozási felhatalmazást adott az ellenzéknek, hanem azt várja, hogy vezesse az ország normális részét a harcban, aminek célja, hogy kivívjuk az igazunkat, hogy Budapest és rajta keresztül Magyarország demokratikus, szabad, a nyugathoz tartozó ország legyen ismét, ahol az Orbánok és Polt Péterek nem lehetnek életfogytiglan a hatalomba betonozva, ahol a parlament nem a mindenkori ellenzék ellehetetlenítésének, a választási törvény a hatalom megtartásának az eszköze, ahol a köztelevízió és a közvagyon a közé és nem Orbán Viktoré, ahol kiparancsolják a budai Várból az ott pöffeszkedő magyar kormányfőt egész sleppjével együtt.

Nehogy valaki azzal jöjjön, hogy pontosabbak lesznek a villamosok, meghosszabbítják és légkondis lesz a metró, több fa marad a Népligetben, és a fővárosi költségvetésből annál is kevesebbet fognak enyveskezű fideszesek ellopni, mint amennyit Tarlós hagyott nekik! Ez ugyanis semmi.

A székesfővárosban lakik az ország népességének egyötöde. A főváros nem a kormány kegyéből Budapest, hanem azért, mert itt fekszik nekünk a Duna két partján, és nagyapáink nagyon jól megcsinálták, bár mi évtizedek óta csak rontani tudunk rajta. Azért, mert kétmillióan lakunk itt, és nem a legiskolázatlanabbak és nem a legszegényebbek. Nem Budapest gyenge, nem Budapest szorul a magyar kormány támogatására és jóindulatára, hanem a magyar kormány egy dupla nulla Budapest nélkül.

Karácsony nem vette észre, hogy a hatalom nála van, a budapestiek mellette állnak, semmi szüksége sem neki, sem a városnak megalázkodni Orbán és csicskásai előtt, sem egy stadionért, vagy ellen, sem egy színházért, vagy egy színház ellen, bármennyi költségvetési milliárdért, mert ezek járnak a fővárosnak, mert a szabadság, a demokrácia, az önkormányzatiság, amit Orbán kiherélt, az mind alapjogunk, amivel élni akarunk, bármit is gondol erről Orbán Viktor.

A szabadságjogaink nem ajándékok, és nem Orbán kegyétől függnek. Nem tárgyalni és alkudozni kell kétmillió ember nevében, hanem cselekedni. Nem besimulni és hozzászürkülni, vagy még inkább hozzábarnulni az orbáni újfasizmushoz, hanem felvenni vele a harcot.

Budapestet nem Orbánnal közösen kell kormányozni, hanem Orbán ellen. Tetszik is ez a budai kispolgárnak vagy nem, a választók döntő többsége nem a kapitulációra, a fegyver letételére és a színtelen-szagtalan koegzisztenciára voksolt, amikor Karácsonyra adta a szavazatát, hanem az ellenállásra, az Orbán elleni harcra.

Jó lesz, ha Karácsony ezt időben felismeri, tudomásul veszi. Ellenkező esetben megnyerheti Orbán Viktor jóindulatát, de el fogja veszíteni a fővárosiak támogatását. A budapestiek vissza akarják kapni – a többi magyar várossal és községgel együtt – az iskoláikat, a kórházaikat, a normális önkormányzatiságot, demokráciát, az alkotmányos rendet és a független bíróságokat. Közszolgálati televíziót és nyugatbarát politikai irányvonalat akarnak, és elegük van az egész országot átszövő hihetetlen korrupcióból. Elegük van a Putyin-barát és az Erdogant majmoló, az európai szélsőjobboldalhoz dörgölődző Orbán Viktorból.

Nyomatékosan figyelmeztetjük Karácsony Gergelyt: mi, budapestiek nem készülünk Orbánnal együtt élni. Mi nem alkudozni és tárgyalni akarunk vele, hanem el akarjuk zavarni. Egyezkedni csak arról vagyunk hajlandóak, hogy mikor vonul be a börtönbe, és hogyan kapjuk vissza tőle és strómanjaitól az ellopott közvagyont. Minden egyéb együttműködési és kollaborációs törekvés értelmetlen, elvtelen, erkölcstelen, és kizárólag Orbán Viktor hatalmon tartását szolgálja.” x

Zsebesi Zsolt

Orbánnal nem szabad alkudozni – el kell kergetni” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Szerintem nem kellene Zs Zsolinak így álmodoznia. Ahogy az orvbán az EU-tól kap pénzt, úgy Karácsony az orvbántól. Próbáld meg elkerülni vele az alkut! Szerinted kivitelezhető?

    Kedvelés

  2. Miközben úgy tűnik együtt örülünk az ellenzék Budapesten és több városban elért kezdeti sikerének a továbbiakat bizony nagyon eltérően látjuk. Tekintve, hogy Orbán Viktort és kormányát nem a főpolgármester, vagy a kerületi polgármesterek, hanem a választók zavarhatják el, ennél sokkal nagyobb győzelmet kell aratni a következő parlamenti választáson. Akkor lehet majd változtatni a törvényeken, felelősségre vonni a tolvajokat, rendbe tenni az oktatást, a tudományos életet, az egészségügyet, a helyén kezelni a művészetet, a sportot és a futballt. Addig azonban amíg Orbán Viktor hozza a törvényeket, elengedhetetlen az együttműködés, méghozzá úgy, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP szavazók egy része is kedvet kapjon arra, hogy az ellenzékre szavazzon. Ez kell a győzelemhez, ráadásul országosan. Ma még sajnos többségben vannak Orbán hívei. Külön kihívás a jelenlegi helyzetben, hogy a közös fellépés megmaradjon, ami a Fidesz propaganda uszításával ellentétben nem azért jött létre mert a “kisnyilasok és a kommunisták hazaáruló módon egymásba szerettek” , hanem azért mert amit Orbánék művelnek az a jó érzésű jobboldali, a liberális, a szocialista a zöldek és ki tudja még mifélék számára is elfogadhatatlan. Mivel az ellenzék nagyon sokszínű lehetnek olyan döntések, amelyek egy-egy ellenzéki párt eredeti elképzelésétől éppen távolabb áll mint a Fideszétől. Ettől az új vezetés még jól végzi a dolgát. Személy szerint az atlétikai stadion feltételekkel történő támogatásával egyetértek a szuperkórház és a városligeti projekteket is átgondolnám még egyszer. A “csak azért is”, vagy “amit mondtam, megmondtam” az Orbán rendszer módszere. Épp ezt szeretnénk megváltoztatni. A teljes szembenállás nézetem szerint a Fidesz-KDNP érdekeit szolgálja, mert az eddig nehezen létrejött együttműködést rombolja, Orbán hívőit pedig megerősíti.

    Kedvelés

  3. ..ÌGYháááátasztán´..pontAZERasztan´….DE!…téllegasztánnn´…

    😉♥️🌺🌻🌷🌞🌺🌻🌷🌞….TOVABBRA .. ISSssssss…..
    ..HAJRÁááááá´..
    ..ésssHAJRÁááááá´… ésssHAJRÁááááá´..
    AZ ÉLETÉRT.. A JÖVÖÉRT…
    ..NINCS MÁSSsssssss´.. TENNIVALÓóóó´… ..minthogy…
    ..MINDEN SZINTEN .. ISSsssss´…
    ..MINDEN ÁRON ..ISSssssss´….
    ..söt!..BÁRMI ÁRON … ISSssssss´..
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ..ÁLLÍTSÁTOK MEG afeltsúti-DISZNÓÓL SZELLEMÉT´…
    ?????????…😉😡😡😡😡😡😡😡😡😱😱😱😱😜😮😜😎
    ..VEGREtelleg´.. YÓóóóóREGGELT… ÉBRESZTÖöööööööö´..
    ..MINDENKINEK….ISSsssssss´..
    ..merhogy…pontITT´ VAN..
    ..!!… AZ UTOLSO UTANI PILLANAT ……!!!..
    ..FEL-ÉB-RE-DEZ-GET-NI´…

    Kedvelés

  4. Miközben úgy tűnik együtt örülünk az ellenzék Budapesten és több városban elért kezdeti sikerének a továbbiakat bizony nagyon eltérően látjuk.

    Tekintve, hogy Orbán Viktort és kormányát nem a főpolgármester, vagy a kerületi polgármesterek, hanem a választók zavarhatják el, ennél sokkal nagyobb győzelmet kell aratni a következő parlamenti választáson. Akkor lehet majd változtatni a törvényeken, felelősségre vonni a tolvajokat, rendbe tenni az oktatást, a tudományos életet, az egészségügyet, a helyén kezelni a művészetet, a sportot és a futballt. Addig azonban amíg Orbán Viktor hozza a törvényeket, elengedhetetlen az együttműködés, méghozzá úgy, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP szavazók egy része is kedvet kapjon arra, hogy az ellenzékre szavazzon. Ez kell a győzelemhez, ráadásul országosan. Ma még sajnos többségben vannak Orbán hívei.

    Külön kihívás a jelenlegi helyzetben, hogy a közös fellépés megmaradjon, ami a Fidesz propaganda uszításával ellentétben nem azért jött létre mert a “kisnyilasok és a kommunisták hazaáruló módon egymásba szerettek”, hanem azért, mert amit Orbánék művelnek az a jó érzésű jobboldali, a liberális, a szocialista a zöldek és ki tudja még mifélék számára is elfogadhatatlan. Mivel az ellenzék nagyon sokszínű lehetnek olyan döntések, amelyek egy-egy ellenzéki párt eredeti elképzelésétől éppen távolabb állnak mint a Fideszétől. Ettől az új vezetés még jól végzi a dolgát. Személy szerint az atlétikai stadion feltételekkel történő támogatásával egyetértek a szuperkórház és a városligeti projekteket is átgondolnám még egyszer. A “csak azért is”, vagy “amit mondtam, megmondtam” az Orbán rendszer primitív módszere. Épp ezt szeretnénk megváltoztatni.

    A teljes szembenállás nézetem szerint a Fidesz-KDNP érdekeit szolgálja, mert az eddig nehezen létrejött együttműködést rombolja, Orbán hívőit pedig megerősíti. Fontos lenne, hogy az ellenzékiek fenntartsák az együttműködést legalább olyan mértékig, mint amivel a győzelmüket elérték. Sajnos már most látszanak a kedvezőtlen jelek, hogy egyes résztvevők kisajátítanák maguknak a győzelmet és egyeztetés nélkül erőltetik saját elképzelésüket. Ha ezt teszik szerte foszlik a remény és újra jön az Orbán 2/3.

    Kedvelés

  5. Tisztelt Zsebesi Úr! Bár akaratlanul ütköztem ebbe az oldalba mégis vettem a fáradságot,hogy irását elolvassam és meg kellett állapitanom,hogy semmi újat nem tartalmaz. Cikkéböl sugárzik az orbángyülölet és a realitás ezen érzésvilágbol táplált teljesen torz megitélése. Azon követelése,hogy Orbánt el kell zavarni hogy finoman mondjam gyermeteg és nélkülöz minden realitást. Ha meg is történne aztán hogyan tovább? Ezt a kérdést feltette magának? Vagy Ön is azon 2 millió orbánfóbiás közé tartozik kik habzó szájjal vért követelnek és gözös aggyal a nyugati demokraciáról álmodoznak? Arról a demokráciáról mely leépitésén a nyugat politikusai nagy erökkel dolgoznak? Hol a cenzura a médiákban soha nem látott mértéket ert el? Hol a pénzt mint fizetöeszközt meg fogják szüntetni-természetesen a terrorizmus ürügyén-, mely által minden polgar totálisan átvilágitható és ellenörizhetö lesz? Hol a népességcsere már nagy ütemben zaklik? Hol a politika az öslakosságot a migránsokkal szemben hátrányos megkülömböztetésben részesiti? Hol az antiszemitizmus fellángolását a politika tolerálja? Hogy csak néhányat kiemeljek. Láthatóan Ön
    erre vágyik. Önnel szemben Karácsony hamar felismerte, hogy nem eszik forrón a kását és rájött,hogy még olyan harcos, korábbi kijelentései ellenére a megoldások érdekében kompromisszumokat kell kötnie mert a kötélhúzásban ö van a gyengébb oldalon. Ön(ök) pedig csinàlják azt amiben verhetetlenek: a gyülöletkeltést.
    Én évtizedek óta külföldön élö de családomhoz havonta hazajáró vagyok és aggodalommal figyelem hogyan manipulálja az ellenzék és szimpatizánsai a gulyáskommunizmus után nosztalgiázókat az igenis elert eredmények elhallgásával,tények elferditésével, hangulatkeltéssel-elismerve,sikeresen. Mészárosok, Tiborcok mindenhol vannak tömegével és még csak mellékesen: adójuk – a multikkal ellentétben itthon és nem Luxemburgban vagy a Cayman-szigeteken landol.

    Kedvelés

    1. Kedves Plachy Kornél! Örülök, hogy akaratlanul beleütközött az írásomba. Ön úgy véli, hogy az Orbángyűlölet miatt nem reálisan ítélem meg a helyzetet és azok közé tartozom, akik “habzó szájjal a nyugati demokráciáról álmodoznak”. Kedves Uram! Magyarország az EU tagországa és a NATO tagja, a nyugati világhoz tartozik, nem az Orosz Föderációhoz, ami annak az ezeréves álomnak a beteljesedése, amelyet milliók szerettek volna megtapasztalni. Nem olyan régen, mert 1990-ben váltunk le az orosz érdekszféráról, aminek én – talán Ön nem annyira – nagyon örülök. Azóta számos demokratikus választás volt, amelyek eredményeként volt néhány kormányfője az országnak. Ezek közül – véleményem szerint – a legrosszabb és a legkártékonyabb Orbán Viktor. Ez az én véleményem és még néhány millió magyar ember véleménye. Az Öné nem. Ehhez nekünk jogunk van, ahogy Önnek is a saját véleményéhez. Amennyiben Magyarország demokratikus ország – de sajnos nem az – akkor ez természetes dolog és nem aberráció, ahogyan Ön ezt feltünteti. Jogunk van és sajnos alapunk is azt gondolni, hogy Orbán Viktor nem jó irányba vezeti az országot Önnek is joga van ennek az ellenkezőjét gondolni Mivel Ön – ha jól értettem – valahol a csúnya nyugaton él, feltételezem, a közeli jövőben tervezi, hogy otthagyja azt a rothadó világot és visszatér Magyarországra, vagy egyenesen Oroszországba, esetleg Törökországba vagy Azerbajdzsánba emigrál a nyugati métely elől. Amennyiben nem, mert ahogyan Ön még nagyon sokan mások sem kelet felé emigrálnak, hanem nyugat felé, akkor adjon magyarázatot arra, miért él olyan értékeket valló nyugati országban, amelynek értékeit Orbán Viktor – és ha jól értem Ön is – megkérdőjelezi, Orbán
      a saját országában le is építi? Nagy szeretettel várjuk haza.

      Zsebesi Zsolt

      Kedvelés

Hozzászólás