Marine Le Pen és Orbán Viktor kézfogása – szégyen, gyalázat

A koronavírus elleni védekezési intézkedések halogatásával egyenesen a halálba küldi emberek százait a magyar kormányfő. Lehet ezt összevissza magyarázni, de a lényeg az, hogy egy laikus, nevezetesen Orbán Viktor nem hallgat a szakemberekre, és nem eleget tesz a fertőzés terjedése ellen.

Az oltás pozitív hatása kimerülőben van, főleg a magyar alacsony átoltottság körülményei között. Vagyis minél előbb be kellene vezetni a maszk kötelező használatát, mérsékelni kellene a zárt helyeken egybegyűltek számát, és – a legfontosabb – végre Magyarországon is el kellene kezdeni a rendszeres és értékelhető tesztelést, a fertőzési lánc feltárását, amit eddig még meg sem próbáltunk.

A másik terület, ahol a magyarok életével játszik a kormányfő, az az Európai Unióhoz fűződő viszonyunk. Milliók személyes érdekeit, életformáját, életbiztonságát veszélyezteti az a teljesen a magyar érdekek ellen való háború, amit Orbán az EU-val folytat.

Minden értelmes indíték nélkül állt sorompóba Brüsszellel, kizárólag azért, hogy függetlenségét megőrizze az EU intézményeitől és szellemétől. Nem Magyarország függetlenségét védi, hanem a sajátját, azt a jogát, hogy azt tehessen magyar alattvalóival, az ország javaival, amit csak akar. Addig maradhasson hatalmon, amíg szeretne, és annyi társadalmi tulajdont sajátíthasson ki a maga, a családja és a vazallusai számára, amennyit képes.

Ezzel nincs egyedül. Ezt teszi lengyel harcostársa, Kaczynki is. A lengyel vezető is, óriási károkat okozva az országának és népének, egyedül a hatalom megtartását tartja szem előtt. Az igazságszolgáltatást is ennek rendelte alá, amit az EU nem fogad el, mert az unió alapja a független bíróságok működése. Ezért napi egymillió eurós büntetést szabott ki az Európai Bíróság Lengyelországra.

A legundorítóbb, hogy Orbán mára odáig süllyedt, hogy Kína és Oroszország kijáróembere, Putyin strómanja lett, mert tudja, hogy egyedül az egész világ ellen nem boldogul, ezért ott keres szövetségeseket, ahol van ajánlkozó. Európában már csak a szélsőjobbra számíthat, a nyíltan fasiszta vagy neonáci elveket való politikusokra.

Mivel az osztrák Strache megbukott, kiesett a hatalomból a szélsőjobboldali Szabadság Pártjával együtt, Salvini Olaszországban bíróság előtt áll, és az Öt Csillag mozgalom, Orbán neonáci kedvence, Meloni lefelé menő ágban van, immár a francia szélsőjobboldali Marine Le Penre fanyalodott a magyar Führer.

Ez a kapcsolat örök szégyene lesz a magyar történelemnek, mert a Horthy-Hitler kapcsolattal egyenértékű. A magukat konzervatív jobboldalinak valló Fidesz-híveknek üzenem, hogy talán van lejjebb is, de már most is bátran szégyellhetik magukat a vezérük miatt, és leginkább azért, mert támogatják őt. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s