A kormány és a székesfőváros egy követ fúj. Mindkét helyre érvényes: bolond lyukból bolond szél fúj. Mindkét politikai erőközpont a feladata magaslatára hágott, és félelmet nem ismerve megengedte a magyar polgároknak, hogy aki akar, az viseljen maszkot. Ez igen, ez felelősségérzet, ez az emberek érdekében tett igazán példamutató, hatalmas nagy nulla.

Miért? Mert én és rajtam kívül még több tízezer budapesti, de nyilván más város lakója is már régen viseli a maszkot, mert úgy gondolja, hogy jobb, mint az a semmi, amit a kormány és a kormány engedélye nélkül a székesfőváros vezetése eddig a járvány negyedik hulláma ellen tenni tudott. Nem állítom, hogy a felelősségük azonos, de azt sem, hogy Karácsony Gergely kivont karddal a koronavírus elleni harc barikádjára hágott volna.

Kásler miniszter a maszkról: aki szeretné, hordhatja. Ki a franc szeretné? Nem azért hordjuk, drága egyetlen idióta miniszterke, mert szeretjük. Azért hordjuk, mert a világ, de Európa minden országának szakemberei szerint legalább ennyit érdemes megtenni az egészségünkért. Ezért hordjuk.

A fővároshoz arról, hogy a szigorítás nem az ő hatáskörük, mert azt a kormánynak kell elrendelni, a kérdésem a következő: mit tenne a székesfőváros vezetése, ha váratlanul bombatámadás érné Budapestet? Gondolom, felhívná a kormány figyelmét, hogy az óvóhelyek megnyitása, a védelmi intézkedések megtétele kormányzati hatáskör.

Menjen mindenki a jó büdös francba! Budapest főpolgármestere pedig rendelje el a kötelező maszkviselést! Ha Orbán Viktor ezt megvétózza, akkor vigye el érte a balhét! Én akkor is viselni fogom a maszkot, ha soha nem sikerül eldönteni, kinek kell elrendelni, bár van három Pfizer-oltásom és még influenza ellen is egy.

Legyen már legalább az ellenzék felnőtt, és hallassa a hangját az ellenzéki együttműködés kormányfőjelöltje is! Azt tudjuk, hogy mi a véleménye a házasság előtti szexről meg az abortuszról, de talán mondja már el, mit gondol a maszkviselésről, és vegyen fel ő is egyet, hogy példát mutasson! Kezdjünk el végre nem kérvényezni, hanem kezdeményezni! Jókor, jó dolgot, jó nagy erővel!

Felső-Ausztriában október 29-től minden könyvtárban, múzeumban, bevásárló központban, üzletben, kulturális intézményben FFP2 maszk viselése kötelező. Az ott dolgozók számára a 3G szabály érvényes (geimpft, genesen, getestet). Csak oltott, gyógyult vagy tesztelt munkatársak dolgozhatnak. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s