Magyarországon férfiak nem szavaznak női jelöltre, a nők meg még úgy se – állítják Márki-Zay hívei. Az ország – szerintük – jobboldali, konzervatív. Gyurcsányt senki nem szereti, örökre elátkozott az egész pereputtya, mostanában főleg a felesége. Dobrev Klárát pedig nemcsak a férje, de a szülei miatt sem fogadja el az érzékeny lelkületű bizonytalan és a csalódott fideszes, átállni készülő szavazó.

Mert a Márki-Zay hívek toposza szerint rájuk lenne a legnagyobb szükségünk Orbán ellen, és őket csak Márki-Zay tudja rábírni, hogy mégis Dobrev Klára DK-jának 32, és az MSZP 18 képviselőjelöltjére szavazzanak, a DK-sokat meg az MSZP-seket pedig arra, hogy a jobbik 29 képviselőjelöltjére voksoljanak az egyéni választókerületekben. Ha Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki listán az első helyen, és nem Márki-Zay, akkor a magyar ellenzékiek el sem mennek szavazni, vagy inkább a Fideszre adják a voksukat, nem is beszélve a habozókról.

Ez a toposz most a politikai analfabéták, a lelkes Márki-Zay hívek és azok között, akik ugyan új, demokratikus jogállamot, európai Magyarországot akarnak, de közben úgy vélik, hogy a magyarok nem európaiak, hanem szexisták, homofóbok, lelkes hülyék, vidéki tahók, összeesküvés-elméleteket beszopó balfácánok, akik nem képesek annak alapján szavazni kormányfőjelöltre, hogy jobb-e vagy rosszabb a másiknál, mert előbb megnézik, hogy alsógatyája vagy bugyija van-e, ki volt az apja, ki jelenleg a férje, hány gyerek van, kefélt-e az esküvő előtt vagy nem, és csak utána tudják eldönteni, hogy kell-e nekik az illető vagy sem.

Én azt gondolom, hogy ez nem így van, és azt gondolom, hogy nem is így kell lennie. Azt gondolom, hogy van annyi eszük az ellenzéki szavazóknak, hogy meg tudják ítélni, ki tetszik nekik és miért. Akinek Márki-Zay, az szavazzon rá, akinek Dobrev, az szavazzon Dobrevre. Tegye ezt a szimpátiája alapján, de ne azért voksoljon Márki-Zayra, mert Dobrev férjét Gyurcsány Ferencnek hívják, az apja kommunista volt, ne azért, mert Márki-Zay már akkor templomba járt, amikor Orbán még KISZ-gyűlésre, mert Márki-Zaynak 7 gyereke van, Orbánnak csak 5, Dobrevnek meg csak 3.

Nem ilyen ismérvek szerint szokás civilizált országokban jelöltek között választani. Ott senkit nem tart vissza, hogy valaki „női mivolta ellenére” képes – hogy csak a legfrissebbre hivatkozzak – feltalálni a koronavírus ellen is felhasználható forradalmi eljárást. Senki nem gondolja Stockholmban, hogy az valami külön szám lenne, hogy nő létére ilyen okos dolgot tudott véghezvinni. Az „asszonyság megszólítás” nemcsak a Nobel-díjra esélyeseknél tahóság, de egy vidéki háziorvosnő vagy patikus, angoltanárnő esetében is az.

Szóval az értékek háborúja Dobrev és Márki-Zay között nem a régmúlt és az új arc harca, hanem egy európai, felvilágosult, önállóan gondolkodni és cselekedni képes, tehetséges nő és egy a régmúlt értékrendjében beleragadt bigott katolikus, magát keresztény-konzervatívnak meghatározó, a nők, a nem heteroszexuálisok kérdésében – akárhogy palástolja – maradi nézeteket valló, abortuszellenes, az egyházi esküvőig – állítólag egy évig – házaséletet nem élő, a gyerekeket néha fizikailag megfenyítő, atyai pofonokat jó célból és jó időben, nem túl nagy erővel osztó – minek is nevezzem – kövület.

Ő hozná el a magyar fiataloknak az új világot? A gondolat, a nemek és a test 21. századi szabadságát, nem szabadosságot írtam, szabadságot. Sokan így gondolják, mert megtette a hatását az egy évtizedes gyurcsányozás, Dobrev Klára családjának ekézése, a Gyurcsány elleni alaptalan és soha be nem bizonyított gazdasági vádak, amelyek nem azért nem vezettek a bíróságon elmarasztaló ítélethez, mert a Fidesz sem akarta az elszámolást – ahogy Márki-Zay hazudja a tájékozatlanoknak –, hanem mert Polt Péter ugyan vért hugyozott, de nem talált fogást a volt kormányfőn.

A magyar fiatalok nagy tragédiája lenne, ha egy Márki-Zayra bíznák az európai, 21. századi jövőjüket. Nem állítom, hogy nem találna rájuk időt két mise között, és hallottam, azt ígérte, hogy bár ellenzi az abortuszt mint katolikus, de nem szigorítaná meg az abortusztörvényt. Lehet megköszönni. Már azzal, hogy egyáltalán szóba hozta a jelenlegi kormány állítólagos meleg tagjainak létezését, homofób mivoltát bizonyította.

Azzal pedig, hogy külön cigány jelölteket javasolt indítani, csak azt árulta el, hogy nincs tisztában azzal, hogy a magyarországi szegények többsége nem cigány, de a cigányok többsége szegény, amiből az következik, hogy a szegénységet kell Magyarországon felszámolni rohamtempóban, és nem a szegény embereket kell a cigány származású magyarokra uszítani a cigányságuk alapján nekik adott kedvezmények és előnyök miatt. Minden szegényt minél hamarabb ki kell emelni a szegénységből. Kinek ilyen, kinek olyan segítségre van szüksége, de a szegénysége felszámolása az első lépés.

A nőkkel, a melegekkel, a kisebbségekkel, a nem keresztényekkel szembeni előítélet, a keresztény Magyarország toposz szajkózása és a határokon túli magyarok ülepének nyalása jó előre, persze tisztán elvi és nem haszonszerzési alapon, nem új irány. Nagyon fideszes. A jövő útját Magyarországon nem a Márki-Zay-féle kövületekkel lehet kikövezni. Nem a DK-t, az MSZP-t kell a hatalomból kiszorítani, mert ezeknek megvannak a saját szavazói, akik – jelen esetben – együtt vállalták egy rendszerváltás végrehajtását, a jobbközép pártokkal és a szélsőjobbot képviselő Jobbikkal.

Hol van itt Márki-Zay helye? Ki osztott ebben az együttműködésben Márki-Zaynak kártyát? Már úgy értem, a politikai őstehetség Karácsony Gergelyen, a teljesen irányt tévesztett, cikkcakkban közlekedő MSZP-vezetőségen és a vezérét vesztett Momentumon kívül? Nyilván most a semmiből Karácsony által tényezővé felkent Márki-Zay, magának az új arc imázsát hazudva, nagy számú szavazatot fog kapni.

Ha nyer, akkor is azt fogja mondani: annak ellenére győzött, hogy Dobrev szavazatai mögött a Fidesz áll, ha veszít, akkor az lesz az oka, hogy a fideszesek Dobrevre szavaztak. Kész vagyok nagy tételben erre fogadást kötni bárkivel. A zűrzavar, amit Márki-Zay okozott – Karácsony után szabadon –, csak akkor fog megszűnni, ha elüti egy villamos. Természetesen nem kívánok neki semmi rosszat, egy cseppet sem, csak azt szeretném, hogy Márki-Zay egyszerűen szálljon le – minél hamarabb annál jobb – arról a villamosról, amelyen a magyarok többsége szeretné egy jobb jövő felé venni az irányt. x

Zsebesi Zsolt

A politikai analfabéta, a lelkes hívő és az önjelölt konzervatív keresztény” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s