Nem tudjuk, hogy Márki-Zay milyen polgármester, mert túl rövid ideje űzi ezt a mesterséget, de nagyon nem is tetszik neki, mert máris abba akarja hagyni, ahogyan Karácsony Gergely is. Amit tudunk, az annyi, hogy Márki-Zay Vlagyimir Iljics Lenin kiváló tanítványa, legalábbis ami a hatalom megszerzésének művészetét illeti.

Ahogy Uljanov (Lenin) megjött Svájcból, és hozzákezdett Oroszországban a hatalom megragadásához a semmiből, azt ma egyetemeken oktatják. És joggal. Ahogy Márki-Zay Péter egyáltalán feltornászta magát a demokratikus ellenzéki összefogásba, az is példás, lenini teljesítmény. Még ennél is nagyobb csín, ahogy a harmadik helyét első hellyé sikerült transzformálnia.

Még nagyobb siker, hogy ma már a miniszterelnöki pozícióért alkudozik az előválasztás első fordulójának második helyezettjével, pedig vele sincs egyenrangú legitimációja, hiszen csak a harmadik helyre futott be.

Ennél is tovább megy: a korábbi szövetségeseket elárulva – Lenin elvtárs büszke lenne rá – olyan szövetséget köt, amivel a legerősebbet legyőzheti, az előtte álló másodikat ellehetetleníti és megkerülheti. Hátulról előzve, a külső pályán mindenki elé tud furakodni.

Mindeközben már tárcákat, posztokat osztogat fűnek fának, olyan zsákból, amelyik nem az övé, és amibe maga nem sokat tett bele, nem törődve azzal, hogy a majdani parlamentben, egy esetleges ellenzéki győzelem esetén, a várható erőviszonyok alapján nem sok szava lesz. Ez nem gond, majd kitalál valamit, abban biztosak lehetünk.

Lenin elvtárs bölcsen rámutatott, hogy a hatalomért folyó harcban mindenkinek azt kell ígérni, amire a legjobban vágyik. A magyar embernek azt kell mondani, hogy 2022-ben, ha Márki-Zay lesz a vezér, ha ő ül be Orbán székébe, akkor minden más lesz, mindenki, aki eddig számított, nem fog számítani, mert vagy a börtönben lesz, vagy a partvonalon, mert csak egy legény lesz talpon: Márki-Zay.

Egy kis izelítő a Márki-Zay-féle egyenes beszédből.

A magyarok visszakapják a demokráciát, annak intézményeit, lesz eurójuk, szabad sajtójuk és független bíróságaik. A határon túliak mindent ugyanúgy megkapnak, mint eddig, nyilván ugyanazért az ellenszolgáltatásért, mint eddig. Keresztény ország leszünk, mint eddig, egy igazi keresztény fog minket irányítani, fog érettünk dolgozni, pedig nem kellene, elég lenne, ha egy koalíciós kormányt vezetne.

Jó lenne, ha hinni tudnánk, hogy a mi új Leninünk ugyanúgy foggal és körömmel fog harcolni a magyar emberek jólétéért, mint ahogyan éjt nappallá téve, könyörtelenül és megalkuvás nélkül harcol a hatalomért, a saját karrierjéért, a saját politikai jövőjéért.

A Leninek azonban képesek teljesen átalakulni a hatalmi harc befejeztével. Márki-Zay itt egy kicsit el is kapkodta, már most úgy viselkedik, ahogyan a zseniális Lenin elvtárs is csak a hatalom megszerzése után mert. Vigyázzunk vele! Van, hogy a tanítvány túlszárnyalja a mestert.

Zsebesi Zsolt

Márki-Zay a demokratikus ellenzék Leninje” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Lenin ugye nem volt demokrata, mutatják ezt a tettei ( Szoloveckij, hogy csak egy példát emeljek ki Lenin demokráciájából).

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s