Karácsony Péter, esetleg Márki-Zay Gergely lesz Dobrev kihívója a második fordulóban


Az előválasztás első fordulójában a második és a harmadik helyen végzett két jelölt, akik mindenben is egyetértenek, és együtt, és csak együtt terveznek kormányozni érettünk, úgy döntöttek, hogy Dobrev Klára ellen a választási cédulán Márki-Zay Gergely esetleg Karácsony Péter név alatt fognak együtt indulni.

„Mivel a programban megegyeztünk (Karácsony Gergellyel – a szerk.), ezért a szereposztás teljesen mindegy.” ….”Ahogy miniszterelnök-jelölt társam elmondta, gyakorlatilag mindegy legyen, hogy ki lesz Magyarország miniszterelnöke és annak a helyettese, akik egy közös kormányban, közös felelősséggel, önökért fognak dolgozni”.

Mivel annyira, de tényleg annyira mindegy (szerintünk is), hogy kettejük közül ki lesz a kormányfőjelölt, miként is tudták volna szerencsétlenek eldönteni, ki lépjen vissza. És ez teljesen érthető is, ha egyszer mindegy. Talán az ujjukból szopják ki, hogy ki és miért lépjen vissza?

De mivel tényleg minden mindegy, hétfőn még nem tudták megmondani, hogy Dobrev ellen Márki-Zay Gergely névvel vagy Karácsony Péter névvel lépnek-e sorompóba. Eddig véglegesen csak két dolgot sikerült eldönteniük. Az egyik, hogy nyerni fognak, és valamelyikük kormányfő lesz, és a másik meg a helyettese.

Ennél sokkal fontosabb az elhatározásuk, hogy sem Karácsony Gergely, sem Márki-Zay Péter nem indul egyedül Dobrev Klára ellen, mivel egyiküknek sincs egy mákszemnyi esélye sem egy az egyben megverni a DK jelöltjét. Itt tartunk kedden reggel. De ilyen a politika, mondják az ellenzék választási szakértők. (Ha féleszűek csinálják, ráadásul felesben – tesszük hozzá mi.) x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s