Most, hogy Putyin egy mozdulattal elzárta az Ukrajnát Magyarországgal összekötő gázvezetéket, a hülyéknek is világossá vált, mit jelentett a magyar-orosz földgáz-megállapodás, amely immár Szerbián és a Nord Stream (Északi Áramlat) Ukrajnát és Lengyelországot elkerülő vezetékén keresztül biztosítja Magyarország gázellátását. Egy csapásra 8-10 milliárd euró bevételtől fosztottuk meg a kijevi kormányt, ráadásul minden korábbinál zsarolhatóbb helyzetbe hoztuk őket Moszkvával szemben.

Így nyer értelmet Szijjártó Péter sejtelmes bejelentése arról, hogy a korábbinál is olcsóbban vettük a gázt Putyintól. Persze, mert a megállapodásban benne volt az is, hogy az alacsonyabb árért hozzásegítjük Moszkvát, hogy a falhoz nyomhassa Kijevet, még úgy is, hogy így nő a magyar tranzitdíj.

Ezzel persze olyan nagy revelációt nem okoztunk, mert Magyarország évek óta Putyin zsoldjában, folyamatosan Ukrajna ellen, az oroszok oldalán lép fel. Szijjártónak volt pofája még fel is háborodni a kedvezőtlen ukrán reakción, és az általa Ukrajnának leszállított ingyenes lélegeztető gépekről és vakcinákról papolni.

Ennek az ocsmány magyar politikának nem lesz jó vége. Nem sokáig lehet az autósztrádán a forgalommal szemben hajtani, és közben arról üvöltözni, hogy mindenki megőrült, mert szemben jönnek velünk. Magyarország – állítólag – minden kapcsolatát Ukrajnával az ottani magyarokat sújtó nyelvtörvény eltörlésétől teszi függővé, ezzel az ürüggyel vétózzuk Ukrajna integrációját a NATO-hoz is.

Csakhogy minden ukránellenes, oroszbarát lépéssel a még távolabbi jövőbe kerül a magyar kisebbség helyzetének javulása. Közben egyre közelebb kerülünk Oroszországhoz, amelynek vezetője már így is túl közel áll a magyar kormányfőhöz, mondhatni, egyre szorosabban fogja Orbán Viktor t*keit. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s