Egy évvel ezelőtt még Müller Cecílián röhögött az ország, amiért ugyanezt mondta. Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenti ki, hogy a röntgen átvilágítással nem lehet megakadályozni tüdőbajt, a vérnyomásmérő nem akadályozza meg a magas vérnyomást, a fürdőszobamérleg az elhízást, amikor kijelenti, hogy nem a tesztelés véd meg a vírustól, hanem az oltás.

Természetesen soha a bánatos covidos életben nem mondta senki, hogy a teszt bármitől megvéd. A szerepe az lenne, hogy tudjuk, honnan, milyen gócokból terjed a vírus, kiket kell izolálni egy adott közösségből, hogy elvágjuk a fertőzés útját. Tehát – hogy az iskoláknál maradjunk – ha tesztelnénk a tanárokat, kiszűrhetnénk a fertőzött tanerőt, amely karanténba küldve nem fertőzne meg osztályokat. Ha a gyerekeket tesztelnénk, tudnánk, hogy ki mit hozott a vakációból, és meg lehetne akadályozni, hogy azt továbbadja. Az oltással pedig a még meg nem fertőzötteket lehetne immunizálni az ismeretlen fertőzöttekkel szemben is.

Ez ilyen egyszerű, csak természetesen munkaigényes és pénzbe kerül. Viszont – mint tudjuk – egészségügyi dolgozó lassan csak receptre van az országban, akkor és ott, ahol és amikor azt a kormány felírja, az igényeknek megfelelően oda vezényli, ahová kell, persze teszt nélkül, csak abból kiindulva, hogy hol vannak fertőzöttek, és hol nincs személyzet az ellátásukra. Ez is egy stratégia. Mégpedig teszt nélküli. Oltsunk be mindenkit, azokat is, akik már fertőzöttek, hiszen nem tudjuk, hogy kik azok, persze ha tudjuk, hogy valaki fertőzött, akkor nem, de honnan tudnánk, mi nem tesztelünk.

Az index.hu lehetőleg minden nap hozzon le egy hírt, hogy hány újabb mellékhatása van a Pfizernek, ami így korrekt is. Szemben az orosz vakcinával, amelyről semmi ilyen nem derül ki, mert ha kiderülne, akkor újabb orvosok esnének ki Moszkvában a negyedik emeletről, vagy halnának meg váratlanul szívrohamban. Persze ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs, mert akárhány mellékhatása van is a Pfizernek, azzal oltanak minden gyereket, mert orosz vakcina az nem nagyon érkezik hozzánk, mint ahogy máshová sem jön meg a leszerződött mennyiség, Ázsiától Dél-Amerikáig bezárólag.

Mint kormányunk egyszer már táblázatban kimutatta, az orosz vakcina a legjobb, de valahogy mégsem azzal oltanak az utóbbi időben. Ennek két oka lehet. Mégpedig az, hogy az oroszok vagy mégsem szeretnek minket annyira, mint azt korábban feltételeztük, vagy nincs vakcinájuk. A kínaiakkal más a helyzet, ők is jókor adtak el szar vakcinát jó helyen és jó pénzért, de valahogy sem az emberek, sem a magyar kormány nem kapkod utána.

Persze nem azért nem rendelünk újabb szállítmányt Kínából, mintha nem akarna a közvetítő cég még egyszer milliárdot kaszálni, csak most inkább arra kell koncentrálni, hogy eltakarítsuk a nyomát is annak, hogy a kínai vakcina után a 60 év fölöttieknél elég nagy arányban semmilyen immunitás nem alakult ki, amit soha a bánatos covidos életben nem fog a magyar kormány beismerni, inkább beoltja az egész országot harmadszor is, főleg persze a 60 év fölöttieket, mert azokért aggódik a legjobban, na nem a kínai vakcina hatástalansága, hanem tisztán humanitárius alapon, mert a szívén hordozza a sorsukat.

Persze a Pfizer már tavaly év végén jelezte, hogy a két oltásból álló immunizációt majd meg kell újítani, tehát semmi reveláció nincs a harmadik oltásban egyetlen vakcina esetében sem, csakhogy a kínai vakcinával megajándékozott idős magyarok jelentős hányada nem a harmadik oltást kapja most, hanem az elsőt. Így az igazi kérdés az, hogy vajon mikor kapják meg a másodikat a „harmadik” után, és a negyediket, ami náluk a harmadik. Tudnak követni?

És végezetül már csak az úgynevezett kevert oltás körüli mély sumákolást kellene megfejteni. Egyedül Magyarországon alkalmazható a kevert oltás, vagyis a harmadik emlékeztető oltást nem a korábbi két oltással vagy Astra Zeneka esetében a korábbi egy oltással azonos vakcinával adható nálunk. Adható, mert a magyar kormány, pontosabban Orbán Viktor, aki mindent előre és óramű pontossággal tud a járványról, ebben az esetben farizeus módon az oltó orvosra bízza, hogy ugyanazzal a vakcinával vagy egy másikkal olt-e.

Persze nem véletlenül vagyunk ebben egyedülállóak Európában, és az USA-ban is. Hiszen Európában és az USA-ban nem oltottak kínai vakcinával, vagyis olyannal, ami az idősek esetében nem biztosított kellő védelmet. Magyarul: a harmadik, frissítő oltásnak ugyanebből a nem hatásos kínai vakcinából semmi értelme sincs. Az nem lenne harmadik, de második sem, hanem az első se. Ezért sumák módon az oltó orvosra bízzák, hogy kérdezze meg a beteget – nehogy tesztelje, mi nem tesztelünk, az nem véd a vírustól –, hogy milyen oltást kapott. Ha kínait, akkor kapjon nem kínait, vagyis oltsák keresztbe, ha Pfizert, akkor kapjon Pfizert, ahogy az egész világon.

És ezt a piramidális szemétséget egy bérszakember, bizonyos Vajó Zoltán ilyen csodásan tudta megfogalmazni, idézem: „A MAGYAR MEGKÖZELÍTÉS TEHÁT JELENLEG EGYEDÜLÁLLÓ, ÉS BÁR ELVIEKBEN HELYES LEHET, TÉNYANYAG JELENLEG NEM ÁLL MÖGÖTTE. A végső döntés, tehát az azonos (homológ) vagy a különböző (heterológ) emlékeztető adagról az oltó orvos kezében marad, aki a beteg és a kórelőzményeinek pontos ismeretében hozza meg döntését.” (A nagybetű a szerző vagy a szerkesztő műve az index.hu oldalán.) „Kórelőzmények!” Nagyon vicces. Kínait kaptál vagy nem? Ez itt a kérdés. To be or not to be, that is the question, 成為或不成為,這是個問題 . Lélegeztetőgép-mentes negyedik hullámot, Fidesz-mentes Magyarországot minden beoltottnak és be nem oltottnak!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s