Nekem – mint ateistának – semmi gondom a hívőkkel. Csak csinálják otthon, a négy fal között! És ami legalább ilyen fontos, mindenki a saját bugyellárisa terhére, ne az én zsebemre, ne a köz költségén.

Én ateista vagyok, pont mint őseim, Ádám és Éva. Mégsem zavar, hogy mások hisznek istenben. Mindenki abban hisz, akiben akar. A fideszesek például többistenhívők. Egyszerre hisznek Orbánban, Putyinban és a kínai kommunista pártban.

A vallásosok szerint isten megteremtette magának az embert. Az ateisták szerint az ember teremtette magának az istent. Az egyház pedig szabadalmaztatta az ötletet, és azóta is licencdíjat szed utána.

A katolikusoknak van a legmelegebb szívű istene, mert mindenkit szeret, mindenkinek mindent megbocsát. Egyedül az egyházuk nem ennyire megengedő, de az is csak azoknak nem bocsát meg, akik nem neki fizetik a tizedet.

Nem igaz, hogy a katolikus egyház anyagias lenne. Egyszerűen szeretik a szépet, a csillogást, az értékes holmikat, az aranyat, az ezüstöt, az ékköveket, a szép ruhákat. Mintha melegek lennének. Pedig nem mindannyian azok. Vannak köztük heteroszexuálisok is. Na, velük van a legtöbb baj.

Nem igaz, hogy a katolikusok ellenzik a szexet. Pont fordítva. Azt szeretnék, hogy minden petesejt társra találjon, találkozzon egy, de kizárólag csak egy spermával. Petesejt csak akkor veszhet kárba, ha a gazdája nincs férjnél. Akkor viszont szigorúan kuka.

A katolikus térítők ritkán próbálkoznak ateistákkal. Jobban szeretnek más vallásúakat megtéríteni. Aki már hisz egy istenben, annak könnyebb eladni egy másikat. Aki vett már porszívót, azt könnyebb rábeszélni egy másodikra.

A katolikus egyház soha nem volt a tudás, a tudomány ellensége. Csak nem szerette, ha valaki többet tudott nála. Ezért ezer évig tűzzel-vassal irtotta a tudósokat. Amikor rájött, hogy elpusztíthatatlanok, megbocsátott nekik, és feloldozta őket a bűneik alól.

Azért jó katolikusnak lenni, mert van túlvilág, ahol mindenki fiatalon feltámadhat majd. Azok is, akik öregen haltak meg. Csak az a szar az egészben, hogy előtte kötelező meghalni.

A feltámadás miatt érthető egyébként a katolikus egyház ellenszenve a tudománynak az örök élet megteremtésére irányuló erőfeszítéseivel szemben. Ha ez sikerül a tudósoknak, akkor egy világ, pontosabban egy vallás omlik össze. Feleslegessé válik a feltámadás.

Közös gyökerük ellenére a katolikus vallás nem nagyon jön ki a zsidókkal. Ennek nem elvi, hanem gyakorlati oka van. A katolikus egyház a saját hívei pénzét zsebre tette: isten fizesse meg! A zsidók is adtak pénzt, nem is keveset a katolikus egyháznak, de nem istentől várták, hogy kamattal együtt visszaadja.

A katolikus egyházat mélyen felháborította, hogy a zsidókat nem lehet imával kifizetni, mert majdnem annyira anyagiasak, mint a katolikus egyház. Ezért úgy döntöttek, hogy móresre tanítják őket. Már csak azért is, amiért Mózes héberül tukmálta rájuk a tízparancsolatot, amit egyébként katolikusnak eddig még soha az életben betartani nem sikerült. (Nem mintha sokan próbálták volna.)

Azt sem fogják a katolikusok megbocsátani Mózesnek, hogy a tízparancsolat eredeti kiadásában nem a vasárnap, hanem a szombat a munkaszüneti nap. Később ezt megpróbálták korrigálni. Azért van most ötnapos munkahét.

Az egy nagy tévedés, hogy az egyházat szét kell választani az államtól. A tapasztalat az, hogy az állam az egyház nélkül félkarú óriás. Az egyház pedig az állam nélkül a templom egere.

Augusztus 20-án azt ünnepeljük, hogy a római katolikus vallás térnyerése érdekében I. István királyunk forró ólmot öntött egyesek fülébe, és kiszúratta mások szemét. Ez szemét dolog volt, de hosszabb távon egy nemzet járt jól vele. És ezt csak a vakok és a süketek nem látják már.

István királyunk nyomába lépve, Orbán Viktor az MTVA forró propaganda ólmát önti a magyarok fülébe, kiszúrja a szemüket holmi rezsicsökkentéssel, 13. havi nyugdíjjal és migránsellenes határkerítéssel, amivel hosszabb távon egyedül ő jár jól, és ezt csak a vak és a süket fideszesek nem látják.

Zsebesi Zsolt

Tőlem lehetnek vallásosak, csak csinálják otthon, a négy fal között!” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Minden szó és gondolat a helyén van. Annyira, hogy a hitélet-egyház-állam együttélésének társadalmi újragondolása nem csupán hazai szükséglet lenne.
  – Egy állítással vitáznék: … az állam egyház nélküli félkarúságát illetöen. – Attól, hogy “hagyományosan” támogatta a neki szimpatikus elesetteket, nem gondolnám, hogy azt önzetlenül, teljes erővel és minden (anyagit is ideértve) eszközzel tette. Az állam is képes lenne rá, ha a forrásai tisztán lennének felhasználva. Egy jogállam pedig alkamas erre.

  Kedvelés

 2. Öreg, ird meg, hogy kihez vagy mihez fogsz kérdéseket intézni a halálod előtt. Nics baj azzal, hogy szimpla atheista vagy csak az a baj, hogy ezekkel, bár igaz hülyeségekkel próbálod azokat összezavarni és lenézni akik valamilyen ok miatt hisznek az Istenben. Higyjél nekem nem Te vagy a többségben s az atheistaságod nem tesz felsőbb piedesztálra. Ugyanolyan középszerü ember vagy mint a milliárd Istenhívők.

  Kedvelés

  1. Kedves István! Kérdésedre válaszolva: Kozák Istvánt kérdezem már most, mivel most is a halálom előtt vagyok: miért szólít öregnek? Miért zavarnék össze bárkit is hülyeségekkel? Hol írtam, hogy lenézem a hívőket? Miért hinnék Kozák Istvánnak, ha az istennek se hiszek? Miért lenne milliárd istenhívő középszerű ember? (Olyan, mint én.) Választ várok, mindhalálig.

   Kedvelés

   1. Kedves Kisiam, látom, hogy a web oldalatok az tisztességesen cenzorál. Nem szeretitek ha valaki szóváteszi a ti gyűlölködéseteket. Ti csak azt szertitek aki gyülölködik veletek együttműködve. Remélem, hogy a jelenlegi Kormány a jövő évi megnyert választások után nem olyan kesztyűs kézzel bánik veletek mint azt idáig tette. Ha nem nyernek és a moslékkoalició, pardon a pöcekoalició nyer akkor azt maguknak köszönhetik. Ezt a rengeteg gazember aljadék népséget az elmúlt 10 év alatt el kellett volna takaritaniuk a magyar politikából. Valóban egyetértek maoslék véleményaddel, az Istentagadásoddal, nincs ISTEN. Mert ha lenne ISTEN akkor ezt az ganéj bandát magától érthtődően 6 feet mélyre kellene küldenie. Na erre várom a válaszodat.

    Kedvelés

   2. Mi van kisöreg nem válaszolsz soraimra? talán azért nem mert az alacsonyszínvonalu cenzorok nem engedik?

    Kedvelés

   3. Kedves István! Értékes és színvonalas bejegyzésedre csak azután tudok válaszolni, ha elolvastam. Tehát most. Neked és a hozzád hasonlóknak csak azt tudom kívánni, hogy részesüljetek mindabban, amit nekem, nekünk kívánsz, lehetőleg duplán. Nem óhajtalak azok után sem elküldeni a jó büdös francba, hogy “mi van kisöregezel” tovább, így igyekezve megsérteni, bár arra esélyed sincs. Nem vagy párbajképes. Nincs a tasolyodban semmi, hogy ócska fenyegetések helyett bármit is felhozhass a véleményed mellett. Így aztán nincs miről vitázzak veled, de persze nem is a véleményemre vagy kíváncsi, hanem csak gyalázkodni kívánsz. Ezen az oldalon bármikor megteheted. Innen még soha senkit sem “cenzuráztam ki.” Ha esetleg a jövőben a bejegyzésedre nem válaszolnék, annak egyetle oka, hogy mélységesen megvetem a hozzád hasonló gyűlölködő és fenyegetőző balfaszokat, akikkel írásban sincs kedvem konverzálni, mert nincsenek gondolataik, érveik. További kellemes fröcsögést kívánva, remélem egészségesen és megelégedetten fogsz megtérni teremtődhöz, aki, ha látja cselekedeteid, hát nem lesz büszke rád.

    Kedvelés

 3. Öregem, ha hivatalos becsületes??? munkásévek után lettél nyugdíjas akkor ha tetszik ha nem öregnek nevezhető vagy. Az érthetőség kedvéért írom, hogy megértsd Te is a szövegeddel az a baj, hogy az atheistaságoddal, látom Te sem veszed észre, olyan embereket próbálsz megzavarni akiknek nincs olyan véleményük mint neked. Mint írtam a szöveged igen lenéző. Megkérnélek, hogy írjál ilyen stílusban egy cikket az LNBGTQ- sekről is és akkor eldönthető lenne az, hogy generálisan intelligens a gondolkodásmódod nem csak egy szimpla gyülölködő baloldali liberálisé. Várja intelligens válaszodat egy nálad jóval öregebb, nem liberális nem atheista de nem is ortodox hívő akinek nincs ferde hajlama.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s