Michael Müller és Fenc pápa

„Berlin segít az afgánokon – ez az emberségességből következő kötelesség” – jelentette ki a német főváros főpolgármestere, Michael Müller. „Ami Afganisztánban történt, azzal szemben senki nem lehet közömbös. Valamennyien felelősséggel tartozunk a nyugatiaknak segítséget nyújtó helyiekért, az ottani újságírók, művészek, emberjogi és polgárjogi aktivisták biztonságáért.”

A szociáldemokrata politikus szavai sok mindenről árulkodnak, de leginkább arról, hogy nem ismeri Orbán Viktort, és nem tudja elképzelni, hogy létezhetnek olyanok, akik ezt másképpen gondolják, vagy még inkább: van olyan ország, amelynek vezetője semmi mást nem lát az afgán eseményekben, mint esélyt arra, hogy demagóg, menekültellenes politikájával parlamenti választást nyerjen.

Bayern Zsolt és Orbán Viktor

Müller, aki eredetileg nyomdász volt, és hosszú éveken át édesapja nyomdájában dolgozott, és mint gyakorló vallásos ember a Berlin-Brandenburg evangélikus egyház Jótékonysági Szervezetének önkéntese is. Az AWO nevű szervezet mintegy 230 000 egyéni tagot számlál, akik a szegények és idősek támogatásában és megsegítésében vesznek részt az evangélikus egyház szervezésében.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s