Most, hogy pártunk és kormányunk megfontolt és áldásos tevékenysége nyomán az oktatás után az egészségügy is romjaiban hever, eljött az ideje, hogy a központosítás hímes mezejére lépjünk. Ha valami nem megy, akkor először is: nem szabad elismerni, másodszor: központosítani kell, amitől minden jóra fordul, ha mégsem, akkor az nem a döntéshozók, hanem a végrehajtók hibája lesz.

Azoké lesz a felelősség a kudarcért, akik nem fogják fel, hogy Magyarországot csak és kizárólag központosítva, egypártrendszerben, a demokrácia nyomai nélkül és egy ember meg nem remegő kezével lehet irányítani. Vagyis: fejekre, gondolkodó, önálló emberekre nincs itt szükség, helyette rabszolgákra, vezényelhető és irányítható humán robotokra kell építeni az ország jövőjét, amelyet nem véletlenül „munkaalapúnak” definiál a kedves vezető, és nem tudásalapúnak, mint a moszkovita Brüsszel.

Most tehát összevonás lesz. Jogok és kompetenciák, sőt felelős helyi vezetők nélküli, kiherélt intézmények jönnek létre az iskolák mintájára az egészségügyben is. Feltehetően a belügyminisztérium fogja vezényelni az átalakítás mellett magukat az orvosokat is, mindig arra a frontra, ahol veszélyes a helyzet, abba a városba és abba a kórházba, ahol éppen ég a ház, így állandóan mindenütt lesz elég ember, legalábbis egy adott pillanatban. „A” városban minden rendben lesz „B” városból hozott orvosokkal, hogy majd amikor „B” városban omlik össze egy kórházi osztály, „A” városból érkezzen a felmentő sereg. Egészen zseniális.

Az orvosokat pedig előbb vagy utóbb nemcsak rabszolgaszintű munkaszerződéssel kell helyhez kötni, hanem a lábukra szerelt jeladóval kell a mozgásukat folyamatosan kontroll alatt tartani, és elvezényelni őket valahová, még mielőtt megpróbálnák átlépni a magyar határt nyugati irányba a nagyobb fizetés és a szakmai lehetőségek, szóval egy jobb élet reményében, mert nem azért taníttattuk ki őket, és nem azért bifláztak egy évtizedig, hogy utána a megszerzett tudással azt csináljanak, amit akarnak. Nem futballisták ők, hogy ha két egyeneset rúgnak a labdába, máris mehetnek bármilyen országba focizni, ahol megfizetik őket.

Az orvosoknak meg kell végre tanulniuk, hogy az esküjük szerinti legfontosabb feladatuk mellett, hogy tudniillik ne ártsanak, még sokkal fontosabb, hogy betartsák a Szózat parancsát, amit Vörösmarty egyenesen nekik írt: „a nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely; áldjon vagy verjen sors keze: itt élned, halnod kell”. És gyógyítanod, természetesen. Ami nemzeti dicsőség Szoboszlai Dominik esetében, az nem tisztességes egy orvostól. Ha Kleinheisler külföldön egy jobb csapatban rúgja a gólokat, az nagyon rendben van, de ha dr. Kovács egy lipcsei kórházban operál, az árulás.

Az ember nem is érti, hogy nem jutott a vezetőink eszébe korábban, hogy központosítsanak, amikor látták, mennyire beválik a focioktatás központosítása is, hogy nem az egyesületek, hanem az erre szakosodott labdarúgó akadémiák tanítják focizni a magyar fiatalokat. Óriási sikerrel, mert focizni ugyan nem tanulnak meg, de a központosított oktatás eredményeképpen egyre többen választják ezt a szép hivatást, és bár pedagógusból, orvosból, ápolóból, szakácsból, pincérből, hidegburkolóból és ácsból, de még rendőrből is krónikus és tragikus hiány van, focistával Dunát lehet rekeszteni.

És nem kellene itt megállni. Lehet tovább központosítani. És szerintem ezt az illetékes elvtársak már fel is ismerték. Elég lenne ebben az országban egy televízió. Egy központi nagy televízió, olyan, mint a MTVA, és kész. Minek több? Egy színház és egy filmgyár, egy központi. Rengeteget meg lehetne ezekkel takarítani. Úgy, mint a vidéki sajtóval sikerült. Van ugyan több tucat lap, de azokban egy és ugyanazt lehet olvasni, egy-két ember gyártja beléjük a tartalmat, amitől egyáltalán nem lettek rosszabbak, de jobbak sem, hanem pont olyanok, amilyenre a magyar embereknek szükségük van ahhoz, hogy felkészülten tudjanak válaszolni az aktuális nemzeti konzultáció kérdéseire.

Szóval csak így tovább! Előre a központosítás lenini útján! Sok probléma meg fog oldódni, midőn sikerül a nemzeti vagyont, az ország javait is kellő mértékben néhány ember kezébe központosítani. Egyszerű lesz az irányításuk, a számonkérésük, a tized beszedése, vagy a 20 százaléké, teljesen mindegy, a focijárulékot is könnyebb lesz behajtani, minden tervezhető és kontrollálható lesz, és jól meg lesz védve mindenki attól, hogy mások döntsenek a magyar emberek helyett arról, hogyan és mikor akarnak megdögleni a saját országukban, ahol nemcsak a Soros nem fog röhögni a végén, de az itthon maradt pár magyar se, az egyszer biztos.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s