Marine Le Pen

Az index.hu kormányzati megrendelésre elkezdte Orbán új pártcsaládja eredeti barna színének kifehérítését. A csoportosulás a francia Marine Le Pen szélsőjobboldali pártjától, az osztrák Szabadságpárton át az olasz Matteo Salvini Északi Ligáján keresztül egészen a lengyel Kaczynski Jog és Igazságosság pártjáig Európa szélsőjobboldali pártjait és pártocskáit tömöríti, az Európai Néppártból való kilépése után ide igazolt Fidesszel együtt.

Valamennyiüket az jellemzi, hogy a nagy, loncsos nemzeti, de inkább soviniszta, homofób és rasszista jelszavaikat a hagyományos és jól bevált populista szólamokból kevert generálszósszal, majd egy jó adag keresztény szenteltvízzel öntik nyakon. A szavatosságukat vesztett náci és fasiszta eszméiket az EU megreformálásának hazug köretével tálalják gyenge ízlésű fogyasztóiknak.

A történelemkönyvek megfakult lapjairól előkotort, régen lejárt szavatosságú ideológiákkal akarják megfogni az európai jobboldali néppártokból kiábrándult szélsőjobboldali kisebbségeket. Országonként eltérő sikerrel. Jelenleg Orbánon és Kaczynskin kívül csak az olasz Északi Liga nevezhető egy koalíció tagjaként kormányzó erőnek Európában. Le Pen viszont eséllyel indul a közelgő francia elnökválasztáson. Az európai szélsőjobboldal az európai parlamenti választásokon elszenvedett vereség után most megpróbálja újrarendezni a sorait a Fidesszel erősítve.

Ezzel a videón megörökített 2021. július 2-i aláírással kötelezte el magát Orbán Viktor a Fidesz hívei nevében az európai szélsőjobb neonáci és neofasiszta nézeteket valló pártjai mellett. Minden Fidesz-szavazó jól vésse az emlékezetébe ezt a pillanatot! Ezzel kezdődött meg formálisan is az ország végleges kivezetése a civilizált világból. Nem mondhatjátok majd, hogy nem tudtátok, kire szavaztok.

Az index.hu a téma szakértőjeként Hajdú Andrást szólaltatja meg, akinek a Mathias Corvinus Collegiumban “a radikális jobboldal, a politikai vezetés és kormányzás, valamint a politika és a sport kapcsolata” (sic) a kutatási témája. Disszertációjában azt vizsgálja, hogy mi az, ami összeköti a rendkívül ellentétes előélettel rendelkező, különböző nemzeti politikai környezetben tevékenykedő nyugat-európai radikális jobboldali pártokat, hogyan kapcsolódnak társadalmi és gazdasági környezetük politikai konfliktusaihoz.

Ehhez képest sem a cikk radikális szélsőjobbot kutató szakértője, sem a cikk szerzője még véletlenül sem írja le sem a szélsőjobb, sem a radikális jobboldali szót, amikor az említett szélsőjobboldali pártokról nyilatkozik. Helyette innen-onnan idézve azt sugallják, hogy itt egy új keresztény-demokrata, konzervatív mozgalomról van szó, amely ellenzi az EU intézményeinek felruházását a mainál nagyobb hatáskörrel. Hajdú András egyébként – hogy világos legyen szakértelmének minősége és pártatlansága – 2012-től a Miniszterelnökség munkatársa.

Egyelőre tehát a Fidesz vezetése – ha nem is önmaga, de tagsága előtt – szégyelli a valóságot, nem árulja el híveinek és szavazóinak, kik közé viszi be őket, miután elhagyta a jobbközepet, a valódi európai keresztény néppártok pártcsaládját. A Fidesz a szokásos taktikát alkalmazza. Mást mond és mást tesz. Belép egy neonáci, neofasiszta közösségbe, amit megpróbál „nemzeti, keresztény, konzervatív” erőknek beállítani.

Ez ugyanaz, mint amikor 3000 milliárd lakossági nyugdíj-megtakarítás lenyúlását a „nyugdíjak megvédésének”, a háborús menekülteket „illegális bevándorlóknak”, a melegellenes törvényt „gyermekvédelmi” törvénynek, az állami vagyon magán kezekre játszását a „nemzeti nagytőke” építésének nevezi.

Vagy amikor az EU bomlasztását az EU „alapszerződése megvédésének”, a trafikok szétosztását a Fidesz hívei között a „dohányzás elleni harcnak”, az állami földek átjátszását a hívei kezére a „magyar termőföld védelmének” állítja be, a határon túli magyarok szavazatainak felvásárlását „a magyar testvéreink támogatásának”, az egyház lojalitásának megvásárlását pedig a „keresztényüldözés elleni fellépésnek” álcázza.

Arról nem is beszélve, hogy a közszolgáltatások lezüllesztését, a bennük rejlő nyereség fideszes zsebekbe irányítását képesek „rezsicsökkentésnek”, a járvány elleni szörnyű színvonalú, agyonhazudott és hülyére hallgatott, máig 30 ezer halottat eredményező védekezést „európai sikertörténetnek”, a kínai vakcinával az idős magyar embereken végzett kísérletezést, amely végül 30 százalékuk védtelenül maradását eredményezte, „megfontolt és az EU-t megszégyenítő” sikeres intézkedésnek nevezni.

Orbán Viktor a magyar külpolitikát, amely szövetségeseinket Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban, az EU-ban és a NATO-ban hazánk ellen fordította, „szuverenitásunk és nemzeti érdekeink védelmének” állítja be. A magyar fellépést az EU-ban és a NATO-ban a kínai és orosz érdekek védelmében „keleti nyitásnak” hazudja. A teljesen simára gyalult magyar médiapiacot Orbán Viktor saját kezűleg egy trafikban begyűjtött féltucat lapot lebegtetve „sajtószabadságnak”, a magyar demokrácia leépítését és a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolását pedig „nemzeti sajátosságok védelmének” tudja ferdíteni.

Már csak egy lépés várat magára, de nem sokáig. Már napirenden van az ország kivezetése az EU-ból, ami természetesen hazánk megvédése lesz a leszbikus, homokos, gender és transzszexuális térdepelők és érzékenyített liberális, migránssimogató, keresztényüldöző, gyökértelen és értékeiket vesztő, anyanyelv nélküli, nyugati gyarmatosítóktól.

És akkor már nem kell félni semmilyen rothadt külső befolyástól, semmi rossz már nem érhet minket, mert a pokol itt lesz helyben. Belügyeink kezelésének módját, a népi demokratikus intézmények pártirányításának módszereit a budapesti Fudan egyetemen fogják tanítani, míg a pluralizmus és a politikai váltógazdaság alapelemeit az orosz gulágokra kihelyezett tanszékeken lehet majd több éves ingyenes ösztöndíjjal tanulmányozni. Ria, ria Hungária! Buzi UEFA!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s