Orbán és Bolsonaro

A betegségeket, így a koronavírusos fertőzést is komolytalan dolognak tartó Jair Bolsonaro brazil elnök megadta magát, és 10 nap folyamatos csuklás után beleegyezett, hogy szerdán kórházba szállítsák. Egyelőre 24-48 órás megfigyelésre marad bent, mivel ezidáig nem tudták kideríteni, mi a csuklásának az oka.

A 66 éves politikus, aki Orbán Viktor egyik legnagyobb barátja, facebook bejegyzésben panaszolta el híveinek, hogy a nap 24 órájában folyamatosan csuklania kell. Orbán Viktor volt az egyetlen európai uniós kormányfő, aki részt vett a szélsőjobboldali brazil elnök beiktatásán 2019-ben Brazíliában.

Bolsonarót, aki ellen 2018-ban merényletet hajtottak végre, egy baloldali aktivista hasba szúrta, folyamatosan bírálják, amiért lekicsinyelte a veszélyt, és félrekezelte a koronavírus-járványt, aminek következtében több mint félmillió brazil vesztette életét.

Ha politikája nem járt volna ilyen tragikus következményekkel, akár élcelődni is lehetne azon, hogy a több százezer áldozat hozzátartozói nyilván gyakran emlegetik, és a népi szólás szerint az csuklik, akit éppen emlegetnek.

Ha ez valóban így volna, az elég rossz hír volna barátjának, Orbán Viktornak, akit az utóbbi időben ugyancsak gyakran emlegetnek a magyar emberek, de sokan mások az ország határain túl is. Ha valóban összefüggés volna a csuklás és valaki emlegetése között, akkor a magyar kormányfő valószínűleg meg se tudna szólalni az ugyancsak 24 órás folyamatos csuklás miatt. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s