Jakab Péter az ellenzék potenciális kormányfőjelöltje, a Jobbik elnöke végre kiegészítette a kiegészítésre szoruló kultúrámat. Az énáltalam kultivált baloldali és liberális irányzathoz, mások jobboldali konzervativizmusához kevert egy kis fasizmust.

Jakab csak azért tette, csak azért szavazott egy homofób törvényre, hogy ne legyünk olyan egyszínűek, mint a Fidesz, amelyben egy szörnyű nézet uralkodik. Mától nálunk, az ellenzéki összefogásban ugyanennyi szörnyű, elfogadhatatlan nézet lesz, azzal az eltéréssel a Fideszhez képest, hogy Jakab megtűri a többit, a miénket, az európait, a civilizáltat a magáé mellett, amiért hálásnak kellene lennünk.

A liberalizmus, a másság elfogadása nem azt jelenti – legalábbis számomra –, hogy az újfasiszta Fideszt emberevőkkel egy csapatban szeretném leváltani, és elnézzem – a közös cél érdekében –, hogy nekik egy kicsit más a kulináris szokásuk, ebédre embert esznek. Igaz cserében ők is elnézik nekünk, hogy mi vegetáriánusok vagyunk. Így az ellenzék nem egyszínű, nem monolit, mint a Fidesz, ahol a falkában csak hiénák vannak.

Ezen a Jakabinista irányvonalon továbbhaladva holnap a Jobbik meg fogja szavazni a Fidesszel közösen a halálbüntetés visszaállítását, tekintettel arra, hogy neki egy kicsit más a véleménye. Már csak azért is, hogy színesek legyünk. Igaz, csak súlyos esetekben fogja támogatni a kivégzéseket, csak akkor, ha úgy gondolja, a delikvens már nevelhetetlen, megváltoztatni nincs mód, ha újra szabadlábra kerülne, ismét bűnt követne el. Neki és az elvbarátainak ez a kultúrája, fogadjuk el olyannak, amilyen.

Azt hiszem, egykoron így jártak el számos, szépen megbuktatott demokráciákban, és mi is úgy fogunk járni, ha engedünk a másképp, nem európai, nem civilizált, nem 21. századi ember módjára gondolkodóknak. Csak a közös cél érdekében, csak egyszer és csak korlátozott mértékben, nehogy elmenjen a kedvük az egésztől, nehogy kiszálljanak a szent összefogásból. Én nem engedek egy centimétert sem. Nálam Jakab kiírta magát azok közül, akikkel egy asztalhoz vagyok hajlandó ülni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem akarom Orbánt börtönben látni. Szeretnék egy új, humánus, elfogadó, nyílt társadalmat, ahol soha senki ilyen és ehhez hasonló mocskos törvényekre nem adja a voksát. Sem választások előtt, sem választások után, sem azért, hogy kiegészítse a kultúrámat, sem azért, hogy meg tudja tartani a szörnyű választói bázisát. Nekem most ment el ettől az egésztől a kedvem. Jakab nem az én jelöltem, az út, amin Jakab csámborog – kis kitérővel ugyan –, ugyanoda vezet, ahová Orbán vitt minket.

Azért, hogy Orbántalanítani tudjuk az országot, nem fogok hozzájárulni, hogy eljakabosodjon! Ne legyünk már annyira sokszínűek! Az alapszínek: lila, indigó, kék, zöld, sárga, narancs és vörös elég kellene legyen Jakabnak is. Ezekből minden színt kikeverhet magának ő is. A barnát nem. x

Zsebesi Zsolt

Jakab kiegészítette a kultúránkat” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Szerintem nemcsak a Jobbik tevékenységére kell a többi öt pártnak figyelnie, hanem
  a “független” Márki-Zay Péterre is, aki szerintem tömbösítésre adta a fejét.
  Hódmezővásárhelyről Tapolcára érkezve sajtótájékoztatón biztosította támogatásáról a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost, akit az ellenzéki pártok közös megegyezéssel indítanak.
  Nem igazán értem, az ő külön támogatására miért volt szükség.
  Itt azt is kijelentette, mi nem a Fideszt, hanem a bűnözőket akarjuk legyőzni. Ebből vajon mi lesz?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s