Szurkolóinkat ne provokálja senki idehaza humánus eszmék demonstrálásával! Mondja a magyar kormányfő, aki egyben a magyar labdarúgó szövetség viselkedési kódexéért is felel, mindjárt az után, hogy meghatározta, ki mikor kit és mivel oltson a koronavírus ellen.

A magyar labdarúgók első kézből tudják, hogy mi a helyes viselkedés a pályán, mert elmondta nekik Orbán Viktor. Reményeink szerint azt is, hogyan kell a labdát lekezelni, továbbadni, végül a kapuba juttatni. Majd meglátjuk, fog-e sikerülni, ha a térdelés mellett ez még érdekelni fog egyáltalán valakit a lelátón.

Orbán Viktor szerint a rasszizmus elleni kiállásnak nincs helye a labdarúgó pályán, mert a térdeléssel demonstrált üzenet a rasszizmus ellen az már politika. Nem politika viszont a demonstratív kiállás a kommunista diktatúrát üzemeltető Kína vagy a szomszédaihoz tankkal járó Oroszország mellett, annak megakadályozása magyar vétóval, hogy az Európai Unió egységesen elítélje az általános emberi és politikai szabadságjogok megsértéséért ezeket az államokat.

Az állásfoglalást Kína és Oroszország mellett is azzal magyarázza a kormányfő, hogy nem kell politikát csinálni a gazdasági együttműködésből, mivel az magyar érdek. Nehéz akkor megérteni, miért vétózza meg Magyarország a Kína ujgurokkal szembeni embertelen fellépést vagy a hongkongi demokrácia kegyetlen felszámolását, Oroszország Ukrajna elleni agresszióját elítélő uniós állásfoglalásokat.

A lelátón fütyülő magyarok nevében Orbán Viktor fütyül az európai országok többsége által képviselt értékekre. Fütyül a magyar nemzeti érdekekre, mindenre, ami nem hatalma végleges bebetonozását, a saját és bandája zsebeinek degeszre tömését szolgálja.

Idáig csak a világpolitikában, Európában, az Egyesült Államokban sikerült Orbánnak hazánk ellenségévé tennie azokat, akikkel egyébként egy gazdasági övezetben, egy értékszövetségben, egy védelmi rendszerben, az EU-ban és a NATO-ban együttműködnünk kellene. Most sikerült ezt kiterjeszteni a futballpályákra is. Ez logikus folytatása elmeháborodott ténykedésének, aminek éve óta tanúi vagyunk.

A világ értetlenül és megrökönyödve nézi a magyarokat. Egyelőre az ország vezetését tartják felelősnek mindazért, amit látnak. De ha a magyar nép záros határidőn belül nem szabadul meg Orbán Viktortól és mindattól, amit személye reprezentál, azért már az egész magyar nemzet lesz felelős. Sokkal nagyobb veszteség lesz a magyarság számára, ha a világ fütyül ránk, mint a világ számára, ha a magyarok fütyülnek a világra. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s