A Fidesz 5-ös számú tagsági könyvének büszke birtokosa, az Orbán Viktorral meleg baráti viszonyt ápoló, mocskos szájáról ismert publicista, Bayer Zsolt szerint Ferenc pápának az lenne a „melója”, hogy pont a legnagyobb bűnözőkkel, Orbán Viktorral és Áder Jánossal találkozzon. Ha erre nem hajlandó, jobb, ha ide se jön.

Érvelésével csak részben értünk egyet, mert az igaz, hogy a pápa mint egyházfő nem tagadhatja meg, hogy a feloldozást kereső eltévelyedettek meggyónhassák nála a bűneiket, de azt is tudomásul kell venni, hogy Ferenc pápa nem két hétig, hanem csak néhány óráig tartózkodik Magyarországon, ezért nincs annyi ideje, hogy egyszerre két vezető fideszes politikus, de akár csak egyedül Orbán Viktor bűnlajstromát végig tudja hallgatni.

Nyilván már ott elfogyna a drága ideje, amikor Bayer Zsolt ormótlan, a pápát és a katolikus hív

őket mélyen sértő kijelentései miatt kérne Orbán Viktor bűnbocsánatot, amiért nem határolódott el időben a bunkó fideszes szájtépőtől, nem rúgatta ki a keresztény értékrendjével kérkedő pártjából, nem kötelezte nyilvános bocsánatkérésre a magyar katolikusoktól, a Vatikántól és a pápától.

Arról nem is beszélve, ha Orbán csak a tízparancsolat ellen elkövetett bűneit kezdené felsorolni, már ahhoz is egy külön erre a célra szervezett pápai látogatásra lenne szükség, ami akár hetekig is eltartana. Vagyis a pápa pragmatikusan jár el, amikor hozzá sem lát ehhez a szinte reménytelen feladathoz, aminek se vége, se hossza nem lenne.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Jorge Mario Bergoglio, vagyis Ferenc pápa, aki Buenos Airesben, Argentínában született, ha diplomata útlevél nélkül érkezne a magyar határra mint a szegénység elől menekülő dél-amerikai, alighanem felakadna a déli határkerítésen, amit a magyar kormányfő a menekültek feltartóztatására építtetett a pápa intelmeivel mit sem törődve, aki kerítés helyett a rászorulókkal szembeni krisztusi szeretetet hirdeti, és ezt várná el a magyar kormánytól is, amely ehelyett szó nélkül eltűri, hogy a pápát Bayer Zsolt lemarházza, amiért szót emel a menekültek érdekében.

Valljuk be tehát, hogy Orbán Viktornak és Áder Jánosnak ugyan nagyon jól jönne egy látványos kézfogás, ne adj isten esetleg egy kézcsók – már amennyiben a pápa ezt megengedné – a választások előtt a Karmelita kolostorban, háttérben a magyar főváros emblematikus látképével. Mely nagy haszonnal kecsegtető pápai gesztust egyébként a magyar katolikus egyház néhány százmillió forintos soron kívüli állami támogatásért cserében már jó előre meg is ígért nekik.

De hát egy ilyen öreg „barom” (copiryght Bayer Zsolt, lásd a videót), mint ez a Ferenc pápa, nem törődve a magyar katolikus egyház anyagi érdekeivel, Orbán Viktor választási szükségletével, úgy tűnik, csak arra lesz hajlandó, hogy a két állami méltóságot ne hajtsa el a Hősök teréről, ha az ott rendezendő szentmisén elébe járulnak, hogy szent kezeit illethessék. Legalábbis így tudja Beer Miklós egyházi disszidens, volt váci püspök, aki sem Orbán, sem a magyar katolikus egyház álláspontját nem osztja a menekültkérdésben, amiért Orbánnal és Bayerrel ellentétben jó viszonyban van a pápával.

Egy szó, mint száz: Habony Árpádnak fel van adva a lecke, hogy miként hozza ki ebből a legtöbbet. Mint annyiszor máskor is – ahogy Felcsúton mondani szokás -, szarból kell várat építenie megbízója, a magyar kormányfő számára, amikor be kell bizonyítsa a magyar közvéleménynek, mindenek előtt a vidéki szavazóknak, a magyar katolikus hívők millióinak, hogy a Pápa végül is leginkább azért jön Magyarországra, hogy csodálatát fejezze ki a magyar migrációs politika páratlan sikerei és az ország déli határára épített kerítés miatt. Fogadok, hogy menni fog neki. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s