A magyar kormány sokadszor adja tanújelét tahóságának és az emberi jogok lábal tiprása iránti érzéketlenségének, továbbá folyamatosan adja át magát annak a sekélyes és alantas indítékú kéjnek, amit Orbán Viktor érezni szokott, midőn az általa vezetett ország, nevezetesen Magyarország a civilizáltság legcsekélyebb jegyeit sem mutató viselkedésén szörnyülködik a világ.

Természetesen teljes mellszélességgel kiáll mellette alvállalkozója, a magyar Kereszténydemokrata Néppárt és annak bölcs, ízig-vérig keresztény vezetője, Semjén Zsolt, aki szerint a magyar ellenzék kiállása utcanevekkel a Kínában elnyomott keresztények és az ujgurok, Hongkong szabadsága és a Dalai láma mellett semmit nem javít azok helyzetén. Igaz, nem árulta el, hogy kormánya ezzel szemben mit tett vagy mit készül tenni az említettek érdekében, ha már olyan jó kapcsolatban áll a kínai kommunista vezetéssel. Hacsak nem pont semmittevése és szemet hunyása a kimagaslóan jó kapcsolat ára.

Semjén azzal büszkélkedik, hogy éppen Kínának köszönhetjük a „nagy nemzeti oltakozás” politikájának sikerét, az átmeneti elsőbbséget az európai oltottsági versenyben, hiszen a Kínából aranyárban beszerzett és egy közvetítő cég tulajdonosait egy életre gazdaggá tevő vakcinaszállítmány nagy nyomot hagyott a magyar emberek ezreiben. Antitestek helyett. Ők azok, akik közül most ezernél is többen harmadik oltásért könyörögnek, mert a kommunista vakcina nem hatott a kommunistákat utálókra, pont ugyanúgy, mint ahogy azokra sem, akik odavannak (vagy inkább voltak) a nagy falon túli világért.

Megszólalt a kínai külügyminiszter, Vang Ji is, aki ebből az alkalomból kitűzte büszkeségtől dagadó kommunista kebelére a Szijjártó elvtárstól kapott Magyar Érdemrend középkeresztjét a csillaggal együtt, és úgy vélekedett, hogy „még megvetést sem érdemelnek azok a magyar ellenzéki politikusok, akik a Fudan Egyetem Budapestre tervezett campusa közelében átnevezték az utcákat.”

Magyar állami kitüntetése alkalmából ezzel szemben hálásan mondotta: “Különösen szeretnénk hangsúlyozni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr vezetésével Szijjártó miniszter úr fontos szerepet játszik a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésében, és jelentősen hozzájárul Kína jogos érdekeinek védelméhez”. Tegyük hozzá, Magyarország a szövetségesei, az EU tagországaival szemben védi meg Kína érdekeit. Ehhez csak gratulálni lehet. Bár Brüsszelben, Párizsban, Berlinben és Washingtonban még nem gratuláltak ehhez.

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal eddigi kitüntetettjei közül kiemelném azokat, akiket a kínai külügyminiszter iránti ilyetén kitüntetett figyelem – enyhén szólva – kényelmetlen helyzetbe hoz. Akik nyilván erős meghasonlást élnek át, amikor fontolgatják a kitüntetésük visszaadását, a keresztényüldöző, kisebbségeket elnyomó kínai hatalom külügyminiszterének állami elismerése miatt.

Ilyen érzések keríthették hatalmába – teljesen nyilvánvaló – valamennyi keresztény egyházi vezetőt, köztük Sipos Etele Álmos nyugalmazott református lelkészt, Kató Béla az Erdélyi Református Egyházkerület püspökét, a Sapientia Alapítvány elnökét, Bogárdi Szabó István Széchenyi-díjas teológust, a Dunamelléki Református Egyházkerület volt püspökét.

Hát, tényleg nem jó ma kereszténynek lenni. Kínában azért, mert üldözik a keresztény vallást, Erdélyben meg azért, mert ég a bőr Jézus és követőinek arcán, minden lelkében és szívében keresztény hívő szégyenkezni kényszerül egyházi vezetői cinkos hallgatását tapasztalva, azt látva, hogy a hittársait kegyetlenül üldöző ország külügyminiszterét Magyarország magát kereszténynek hazudó vezetése állami kitüntetésben részesíti. Olyan kitüntetésben, amelyben ott van a kereszt, ha csak középkereszt, de akkor is.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s