A Covid-19 járványban elhunyt hozzátartozóinknak, a járvány minden magyar áldozata emlékének azzal adózunk a legméltóbb módon, ha 2022-ben távozásra kényszerítjük az Orbán Viktor nevével fémjelzett embertelen, hazug és tolvaj rezsimet. Az országgyűlési választásokon, vagy bármilyen alkalmas módon.

A koronavírus-járványban életét vesztett több ezer magyar testvérünk emléke mindannyiunkat arra kötelez, hogy felébresszük Magyarországot történelme újabb rémálmából és visszavezessük hazánkat az európai népek közösségébe, oda, ahol az emberiség globális problémáinak humánus megoldására a legnagyobb esély kínálkozik.

A világméretű vírusjárvány után új világ van születőben. Egy fenntarthatóbb, szociálisan igazságosabb, kisebb egyenlőtlenségeket elfogadó világ. Ennek a világnak az építésében kell a magyar népnek részt vállalnia, és ebből kell a magyar embereknek az őket megillető előnyökhöz jutniuk.

Magyarország nem Európa, nem az EU, nem jelenlegi szövetségesei ellen, hanem velük karöltve lehet csak sikeres. Nyugati szövetségeseink ellenségei nem lehetnek a mi barátaink. Nem Kínával, nem Oroszországgal, nem Fehéroroszországgal, hanem Európa, az Egyesült Államok, az EU és a NATO oldalán vezet Magyarország útja a szebb és boldogabb jövő felé.

Vegyük el a hatalmat azoktól, akik Oroszország és Kína szövetségében, és nem az EU, az USA és a NATO oldalán látják Magyarország felvirágzását, akik kínai egyetemet építenek, kínai vasutat, orosz atomerőművet, akikhez közelebb áll a kínai kommunista párt egyeduralmán, a Vlagyimir Putyin életfogytiglani hatalmán és Alekszander Lukasenka könyörtelen diktatúráján alapuló társadalmi modell, mint a nyugati demokrácia, a jogállamiság!

Nem lehet az ország sorsát egy elmeháborodott, enyvesqkezű tévelygőre és vak követőire bízni. Magyarországot és az ország népét elégszer vezették vakvágányra gyenge képességű, gerinctelen, önérdek vezérelte kalandorok. Ebből elég!

Az országnak van kellő szellemi kapacitása, hogy hozzájárulhasson a nyugati társadalmak erőfeszítéséhez, amely egy új, tisztességesebb és fenntarthatóbb világ megteremtését célozza. Legyen elég józan eszünk, hogy ne azokkal szövetkezzünk – mint történelmünkben annyiszor –, akik nem a világprogressziót, hanem a történelem kerekének visszaforgatását tűzték a zászlajukra.

A koronavírus pandémia nem a nemzetállamok fölényét, az egyes országok önzésének felsőbbrendűségét bizonyította be a nemzetközi összefogással, az internacionalizmussal szemben, hanem éppen ellenkezőleg, azt a felismerést erősítette meg, amely szerint a föld, az emberiség globális problémáit csak és kizárólag a népek, valamennyi nemzet összefogásával lehet megoldani.

Az EU és az Egyesült Államok állt a világméretű mozgalom élére, amely szerint semmit nem lehet és nem is szabad úgy folytatni, ahogyan eddig ment, beleértve ebbe a környezet kizsákmányolását, a klímaváltozás figyelmen kívül hagyását, a társadalmi egyenlőtlenség további mélyülésének tolerálását. Magyarországnak is azok között a helye, akik ezt az új irányzatot támogatják, és valóra váltásában részt kívánnak venni. 

Semmiképpen nem azon autoriter, diktatórikus országok oldalára kell állnunk, akik ebből a folyamatból kimaradni látszanak, ahol az ország vezetése a saját népe ellen harcol, mert az nem vele, hanem azzal a nyugati világgal képzelné el a jövőjét, amely nyugati világhoz Magyarország is tartozik.

Magyarországnak saját nemzeti érdekét követve nem Belorusz, nem Kína és nem Oroszország vezetőinek oldalán kell fellépnie a nemzetközi porondon, hanem ki kell tartania a nyugati szövetségi rendszerekben vállalt kötelezettségei mellett. Ez és csak ez lehet a magyar emberek millióinak és az ország tisztességes vezetőinek a célja.

A szombatra hirdetett budapesti tüntetés küldetése nemcsak az kell legyen, hogy a főváros lakossága kifejezésre juttassa, nem támogatja a kínai Fudan egyetem felépítését a városban, de annál több: a demonstrálóknak a magyar emberek nevében azt kell nyomatékosítaniuk, hogy hazánkat Európában, mégpedig a nyugat-európai társadalmi és gazdasági modellben, az európai értékrendet vallók körében akarjuk megtartani.

Azt kell megerősítenünk, hogy jövőnket az EU tagjaként és nem az Orosz Föderáció tagállamaként képzeljük el. Nem a kínai kommunista párt által megvalósított egypártrendszerben, hanem a nyugati polgári demokráciában, jogállamban, egy felvilágosult, 21. századi társadalmi rendben akarunk élni.

Magyarországnak csak és kizárólag az európai demokráciák közösségében van jelene, és történelmi távlatban jövője is. Mindazoknak, akik az Európai Uniót fejőstehénnek nézik, Magyarország uniós tagságát kizárólag személyes vagyonuk gyarapítására használják, közben keleti diktatúrákhoz dörgölőznek, menniük kell a hatalomból.

Amit Orbán és társaik tesznek, az hazaárulás, amiért a legcsekélyebb büntetés a börtön. Rács mögé kell juttatni az ország igazi ellenségeit, Orbánt és társait. Ha ezt nem tesszük meg, Magyarország, a magyar nép Orbán zártosztályként működő birtokának jobbágya lesz, a világ pedig – mint  történelmünkben már annyiszor – ismét öles léptekkel elmegy mellettünk.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s