A budapesti Eucharisztikus álomkongresszus egy illusztris vendéggel szegényebb lesz. A názáreti Jézus galambpostával értesítette Semjén Zsoltot, hogy nem kíván részt venni a dzsemborin. A szókimondásáról ismert próféta szerint egyenesen pofátlanság közel 70 milliárd forintot áldozni arra, hogy a közpénzekből és a hívek adományából fenntartott magyar katolikus egyház saját magát fényezze, ahelyett hogy a hatalmas összeget szétosztaná a szegények között. Ezzel sajnálatos gellert kapott az eucharisztikus kongresszus reklámszlogenje, a „Találkozz Jézussal Budapesten!”

A magyar hívők hozzá intézett fohászaiból mindenről bőséges információval rendelkező Jézus arra emlékeztette Semjén Zsoltot, hogy jelenleg Magyarországon mintegy egymillió ember él a szegénységi szint alatt. Ennyi rászoruló testvérünket segíthetné meg az erre a célra is alakult és közpénzek milliárdjait elégető magyar katolikus egyház, mégpedig nem is csekély mértékben, hiszen minden szegény magyar ember 70 ezer forintot kaphatna kézhez, ha az egyház nem a saját fényezésére fordítja az említett milliárdokat.

A názáreti arra is felhívta Semjén doktor figyelmét, hogy a Koronavírus-járványban életét vesztett mintegy 30 ezer magyar ember hozzátartozói is elvárnák legalább az együttérzés jeleit, a részvétnyilvánítást úgy az ország királyától, mint a magyar katolikus egyháztól, amely – miközben az ország, a lakosság milliárdokat veszített a járvány miatt -, milliárdokat kapott a magyar államtól, mégpedig nemcsak az említett 70 milliárdot, de láthatóan egy garast sem szán arra, hogy abból akár csak egy fillért is tovább adjon a segítségre szoruló testvéreinknek.

Jézus, aki természetesen nem adószakértő, de azért van némi ismerete a magyarországi egyházak finanszírozásáról és a számukra biztosított privilégiumokról, visszataszítónak nevezte, hogy a magyar egyházak, amelyek semmilyen adót vagy járulékot az állami költségvetésbe nem fizetnek be, az általános forgalmi adót, az ÁFÁ-t minden ellenőrzés és korlátozás nélkül visszaigényelhetik, viszont áfát semmi után nem fizetnek, bár állami fizetéseket, ingyenes orvosi ellátást és állami nyugdíjat kapnak, vagyis a köz javaiból részesülnek, de abba semmi be nem tesznek, luxus rendezvényekre költik a magyar állam korlátozottan rendelkezésre álló forrásait. És pont idén, a világjárvány évében.

Semjén orra alá dörgölte Jézus azt is, hogy miközben egy alsózsolcai cigány testvérünk a mintegy 161 ezer forintos minimálbéréből adó és járulékok formájában 53 935 forintot befizet az adóhivatalnak, továbbá midőn ruhát, cipőt vásárol a lurkóknak, megiszik egy kisfröccsöt vagy kettőt a helyi kocsmában, és elszív hozzá két cigit, jövedéki adó és áfa formájában a maradék 107 065 forintjának legalább az egyharmadát ugyancsak a közösség rendelkezésére bocsájtja, vagyis a kézhez kapott apanázsának jelentős része az államkasszába landol. Szerencsére így is marad vagy 70 ezer forintja, ami nem kevés, hiszen 40 ezerből meg lehet élni.

Államunk a legjobban a legszegényebbeket terheli meg a közösségi kiadások fedezésére szánt adókkal, miközben például az egyházakat mentesíti minden adó és járulék megfizetése alól. Mi több, tavaly és idén a kistelepülések papjainak fizetéséhez adott állami támogatást a magyar kormány megduplázta, ami a korábbi 2,6 milliárd forint helyett, most már 5,2 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek évente.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott a papi béremelések kapcsán: az elmúlt időszakban “sokat beszéltünk arról, hogy milyen egészségügyi, gazdasági vonatkozásai vannak a járványnak”, de talán nem a “lelki vonatkozásairól”. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a kormány a külhonban szolgálatot teljesítő papok, lelkészek jövedelempótlékát is emeli. Nagyságrendileg 2800 külhoni lelkész jövedelempótléka emelkedik, ugyancsak a duplájára. Az államtitkár kiemelte: a támogatás az egész Kárpát-medence magyarságát érinti.

Természetesen a lelkészek és plébánosoknak is van lelke, amelyet a pandémia erősen megviselt, így teljesen érthető, hogy a fizetésüket a magyar állam a korábbi kétszeresével támogatja, és nyilván a határokon túl élő papjaink is a mi véreink, tehát tőlük sem tagadható meg ugyanez. Akiknek viszont nem jár semmi, azok a határainkon belül élő szegény magyar emberek, ugyanis az ő lelkük mára már annyira edzett, olyan jól alkalmazkodtak a mostoha természeti és szociális környezetükhöz, hogy önállóan képesek megbirkózni a nehézségekkel, szemben isten zsenge lelkű szolgáival, akiket csak a pénz boldogít.

Végezetül Jézus jelezte: ne higgye senki, hogy nem szereti a magyarokat, hogy elkerüli Mária (köz)munka alapú országát. Meg fog minket természetesen látogatni, el fog zarándokolni a nyírségi szegényekhez, a putrikban élő cigányokhoz, a magukra maradt idős emberekhez, a családtagjukat elveszített gyászolókhoz, de el fogja kerülni a fényes budapesti kongresszust, nem kíván találkozni sem a résztvevőkkel, sem a rendezőknek, akiknek azért jó szórakozást, jó étvágyat és erős gyomrot kíván.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s