Orbán Viktor aktuális agymenésében arról ír az MTI szerint, hogy a Visegrádi négyeket igazságtalan, hátrányos megkülönböztetés éri az EU-ban, mert sokkal több profitot és osztalékot visznek ki ezekből az országokból, mint amennyi uniós támogatás érkezik hozzájuk. Persze azt azért egy kormányfő is megérthetné, hogy ha Magyarország nem az EU tagja lenne, az itt befektetett külföldi tőke után akkor is ugyanennyi profitot és osztalékot vonnának ki a tőke tulajdonosai, mint most, csak akkor ide mint egy EU-n kívüli országba nem hogy kevesebb, de egy fitying sem jönne vissza onnan.

Hacsak nem arra akar kilyukadni a magát járványügyi szakértőnek és közgazdásznak is tartó magyar kormányfő, hogy bezzeg ha kínai vagy orosz tőke jött volna vagy jönne Magyarországra, na annak a hozadékát aztán nem vinné el innen sem a Putyin, de még a Hszi Csin-ping sem. Miért is tennék? Hiszen milyen szépen itt hagyták a kínai vakcinán keletkezett fideszes extraprofitot, és Putyinnak sincs kifogása egy csepp sem a Paks II esetében a nemzeti nagytőke zsebében, tehát Magyarországon maradt ilyen-olyan profitnak nevezett lenyúlás ellen.

Abba már bele se menjünk, hogy azt a bizonyos kivitt profitot és osztalékot nem magyar vállalatok, hanem Magyarországon működő nyugat-európai cégek viszik ki, vagyis a saját pénzüket vonják ki, amit úgy termeltek meg a magyar munkaerő foglalkoztatásával, hogy előtte nem a V4 egy valamelyik országából, nem Magyarországról származó tőkét, hanem a saját pénzüket fektették be Magyarországon, egy olyan országban, amely évszázadok óta arról híres, hogy tejjel-mézzel folyó Kánaán, ahol minden van, csak tőke nincs.

A magyar miniszterelnök ezek szerint úgy látja, hogy kárt okoznak a külföldi befektetések Magyarországnak, mert az ide pénzt hozók veszteség helyett nyereségre törekednek, vagyis csak azért fektetnek be nálunk, hogy profitot érjenek el, és azzal azt csináljanak, amit akarnak, lévén hogy miként a tőke, annak a profitja is az övék, és ha akarják, akár ki is vihetik az országból. Ami annyira nem is nehéz, hiszen az itt előállított termékeiket jórészt exportálják, vagyis kiviszik az országból, mivel hazánk lakossága a kecskeméti Mercedes-gyár egynapi termelését sem képes megvásárolni.

Persze én megértem az agyalágyult magyar miniszterelnök gondolamenetét, ami egyszerű, mint a drót, de mégis nagyszerű , hiszen én is magyar vagyok. Mindannyian tudjuk, hogy a legjobb az lenne, ha a Magyarországon működő nyugat-európai cégek mindjárt közvetlenül Mészáros Lőrinc és a magyar nemzeti nagytőke egyéb illusztris képviselői, de még jobb, ha azonnal a kormányfő családtagjainak, barátainak és volt kollégiumi szobatársainak, seggnyalóinak a számlájára utalnák a profitjukat. Ez a kormányfőnek tetsző, igazságos eljárás lenne.

A magyar kormányfőről sok rosszat el lehet mondani, egészen pontosan mindent, viszont az biztosan nem, hogy nem egy sziporkázó és igazán eredeti gondolkodó, amennyiben az alábbi eszmefuttatását gondolatnak lehet kvalifikálni.

Egyik legutóbbi évértékelő beszédében az alábbiakra ragadtatta magát: “Sikeres vállalkozóinkra még vár egy történelmi feladat. Nekik kell létrehozniuk Magyarország területén kívül azokat a befektetéseket, amelyek profitját hazahozva kiegyenlítjük a Magyarország területéről kivitt profit mennyiségét. Igazi nemzeti küldetés ez, óriási feladat, rá is fog menni legalább tíz évünk.”

Ha jól értem – már amennyiben ennek van egyáltalán értelme –, a kormányfő szerint a tőkeszegény Magyarországra hozott külföldi tőke utáni profit vagy osztalék kivitele megkárosítja az országot, viszont a magyar vállalkozók profitjának kivitele, külföldi befektetés céljából azért jó az országnak, mert utána onnan a profitot haza lehet hozni, kiegyenlítve ezzel az innen a külföldiek által kivitt profit okozta veszteséget.

Na már most: a formális logika szerint ha a külföldre kivitt magyar tőke visszahozott hozama 10 éven belül kiegyenlíti a Magyarországra hozott külföldi tőke hozamát (ami egy agyrém), akkor minek visszük ki, hagyjuk itthon, és akkor nemcsak a hozam lesz itt, de a tőke is itt marad. Ellenkező esetben Orbán doktor javallata nem más, mint amit a nyugati cégek tesznek, amit nagyon csúnya dolognak tart. Nem úgy, mint amikor ugyanazt magyarok teszik, mert az akkor nemzeti izé, történelmi feladat, meg küldetés, meg hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

A bejelentés hallatára össze is csinálta magát az egész nyugat-európai gazdasági elit, attól tartva, hogy hamarosan megjelennek a magyar vállalkozók, akik a drága külföldi munkaerőben és a magyar technológiai fölényben rejlő lehetőségek kegyetlen kihasználásával megkezdik Mária (köz)munka alapú országába pumpálni a Nyugat-Európában eszközölt befektetéseikben megtermelt profitjukat, kiüresítve ezzel az ottani állami költségvetéseket, amelyekből aztán nem marad egy huncut euró sem a V4-ek gazdaságai és szegénységi övezeteinek támogatására.

Mekkora baromnak vagy zseninek kell ahhoz lennie valakinek, hogy ezeket a marhaságokat összehordani legyen képes, mégpedig arcizma rándulása nélkül, maximum a nyelvének időnkénti ki-kiöltésével párosítva, és abban a tudatban, hogy amit mond, azt más is érti, sőt tiszteli, mert a világ tiszteli a magyarokat, és Orbán Viktor is magyar, pedig az összefüggés nem ilyen egyenes, mondhatnám reciprok, vagyis a kormányfőnk ilyetén teljesítménye lassan oda vezet, hogy egyre kevésbé tisztelnek bennünket, magyarokat, elsősorban azért, mert egy ilyen elmeháborodottnak hagyjuk vezetni az országunkat.

Zsebesi Zsolt

Egy elmeháborodott vezeti az országot” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Tisztelt Zsebesi úr!
  A megoldás: aki visszaössze beszél, az idióta.
  Tehát O1G elavúlt, javaslom az O1i megszólítást használni.
  Bocsánat, de most már nagyon mérges vagyok.
  Egyébként a cikke minden szavával egyetértek.
  Már megint.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s