Magyarország jelenlegi kormányfője, akinek az eltávolítására az ország több mint fele keményen gyúr évek óta, már csak azért is alkalmasabb miniszterelnöknek – hívei szerint -, mert tud angolul, nem úgy, mint esetleges kihívója, a székesfőváros főpolgármestere, aki nem annyira.

Szerintem Magyarország lakosságának nagyobb része a 2022-es parlamenti választás után a mennybe megy, ha a voksaival elérte, hogy nem Orbán Viktor lesz az ország miniszterelnöke. Még azon az áron is, ha utódja nemhogy angolul nem fog beszélni, de egyenesen siketnéma lesz.

Vagy 3-4 millió olyan magyar van, aki szívesen megtanulná inkább a siketek jelbeszédét, és beleegyezne, hogy kézzel-lábbal kell ezentúl megértetni magát a miniszterelnökkel, ha biztos lehetne abban, hogy a következő kormányfőt nem Orbán Viktornak fogják hívni, és olyan ember lesz, aki mindkét kezét kizárólag jelbeszédre és nem lopásra fogja használni.

Az aktuális kormányfő egyébként maga is beismerte, hogy egyáltalán nem egyeztetni, ésszerű kompromisszumokat kialkudni, nem az EU többi tagországának vezetőjét Shakespeare nyelvén az igazáról meggyőzni járt az Európai Unió központjába, nem angoltudásával és Cicerót elhomályosító szónoki képességével kápráztatta el a tagországok vezetőit, hanem ő is a kezét használta, és „sallereket, kokikat osztogatott” Brüsszelben.

Az a helyzet, hogy jelenleg nem annyira eladni kell Magyarországot folyékony angollal és londoni akcentussal külföldön, mint amennyire idehaza kellene közös nyelvet találni az ország nagyobbik felével, ugyanis – úgy tűnik – a Fidesz-hívőknek teljesen mindegy, hogy semmit nem értenek abból, amit Orbán mond magyarul vagy angolul, viszont a jövőt nem Orbánnal elképzelők azt szeretnék, hogy az ellenzék világosan megfogalmazott üzenetét sürgősséggel kézbesítsék a számukra, mégpedig ha lehet, magyarul.

Azt se tévesszük szem elől, hogy nem mindig előnyös, ha valaki idegen nyelveket beszél. Ha Orbán Viktor nem tanul meg Soros György pénzén Londonban angolul, a világ sokkal kevesebbet tudna arról, mekkora marhák vagyunk mi magyarok, hogy egy ilyen szerencsétlen, személyiségzavaros, enyves-kezű, önimádó hazaárulót bíztunk meg az ország képviseletével.

Mindent egybevetve: azért nem árt, hogy ha valakinek érdemi mondanivalója van a világ számára, esetleg el akarja magyarázni, hogy Magyarország mit szeretne és mit nem a nemzetközi porondon, azt angol nyelven is meg tudja tenni. Mivel sok ezer honfitársunknak, de még Orbán Viktornak is sikerült elsajátítania az angolt, ez Karácsony Gergelynek is sikerülhet.

Ezzel szemben Orbán Viktor számára teljesen lehetetlen küldetés (mission impossible) elmagyarázni érthetően, világosan, logikusan és meggyőzően 10 millió, csak magyarul beszélőnek magyarul, továbbá 400 milliónyi uniós állampolgárnak angolul, hogy mi a bánatos francért készül Magyarországot a nyugati orientáció helyett a keleti despoták vazallusává tenni. Miért nem az EU és a NATO, a saját szövetségi rendszerei érdekeit részesíti előnyben?

Miért nem Magyarország, Európa és a nyugat, miért Kína és Oroszország javára dolgozik, miért fosztogatja folyamatosan, bűnszövetkezetben és jelentős értékben a magyar nemzeti vagyont, miért sikkasztja el a nyugat-európai adófizetők pénzét, és mégis milyen alapon gondolja, hogy a magyar társadalmat illető közpénzeket és uniós támogatásokat büntetlenül a strómanjai és a saját családja nevére írhatja? Ennek megindoklásához pofa kell, mert a felsőfokú angol, de még az anyanyelvi magyar is kevés hozzá.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s