Egyáltalán nem baj, hogy Magyarországnak testes, pocakos kormányfője van, és az sem számít, hogy porba fingó, ahogyan azt a mi vidékünkön mondják.

Nem ő az egyedüli magyar ember, aki rosszul, egészségtelenül táplálkozik, nem figyel a súlyára, nem mozog eleget és egyébként pedig nem égi meszelő, hanem sokkal inkább egy elhízott kerti törpére hasonlít.

Ne ítéljük el elhamarkodottan azokat, akik annyira elégedetlenek a kormányfő által képviselt nyugat ellenes és a keleti despotákhoz dörgölődző, az úgy nevezett enyves kezek politikájával, hogy kis testi hibáján már nem tudják túltenni magukat.

Nagyobb empátiát várhatnánk tőlük, ha a kormányfőnek csak az említett testi hibái lennének, mert akkor meg lehetne kérni, hogy forduljon dietetikushoz, terveztesse meg az étrendjét szakemberrel, az öltönyét pedig varrassa szabóval és viselje európai módon.

Be kell ismerni, az is igaz, hogy jól nevelt, udvarias, kulturált ember nem tesz megjegyzést a másik küllemére, magasságára, testsúlyára, mivel nem ez határozza meg egy ember értékét, a miniszterelnökök megítélésénél sem ez játszik szerepet.

Mivel politikusaink nagy többsége sem nem jól nevelt, sem nem udvarias, a legnehezebb őket kulturáltnak nevezni, tőlük nem várható el semmi olyasmi, ami jobb körökben minimum követelménynek számít.

Éppen ezért örvendetes, hogy Karácsony Gergely a székesfőváros főpolgármestere bocsánatot kért, amiért felhívta a figyelmet a kettejük testalkata között szemmel is látható különbségre, nem nevezve meg melyiket tartja előnyösebbnek egy kormányfő számára.

Ezzel szemben eddig senki nem kért bocsánatot a Karácsony Gergelyre szavazó 350 ezer embertől azért, mert korábban alkalmatlannak nevezték őt a főpolgármesteri posztra.

A magyar kormányfő miközben nem győzi saját magát fényezni, főleg azokon a területeken, ahol látványosan kudarcot vallott, esze ágában sincs bocsánatot kérni azoktól, akiket hülyének nézett, vagy akikből maga csinált hülyét évtizedes uralkodása alatt.

Nem ártana az sem, ha valamilyen magyarázattal állna elő arra, hogy miért nyer annyi állami megrendelést, miért kap annyi vissza nem térítendő milliárdot egy olyan zseni, mint Mészáros Lőrinc, aki állami segedelem nélkül is kenterbe verné Mark Zuckerberget.

Ha a magyar kormányfő Közép-Európa gnómja, a Karmelita Kolostor Kvazimodója lenne, aki az EU-ban Oroszország és Kína trójai falóról hátrafelé nyilazza halomra az EU bürokratáit, akkor is kellene legyen benne egy csöppnyi emberség.

Nem sok, csak annyi, hogy a folyamatos győzelmi tirádák és önfényezés, hazudozás és harácsolás, a nyugat mocskolása és a keleti despoták ajnározása közben fennmaradó kis idejében bocsánatot kérjen, vagy legalább együttérzéséről biztosítsa a magyar népet.

Nem azért, mert a sok elhízott és porba fingó magyar közül csak ő költözött be érdemtelenül a budai várba, hanem mert a koronavírus harmadik hulláma után sem kért bocsánatot és nem fejezte ki együttérzését a járványban odaveszett több mint 28 ezer magyar hozzátartozójának.

A testmagassága adottság, a börtönkoszt majd helyreállítja a versenysúlyát, de az emberséget, az empátiát, a tisztességet, a becsületességet, a nyíltságot, az őszinteséget, a világlátást a miniszterelnök is a családjából hozza, és azt adja tovább a gyerekeinek.

A miniszterelnök azzal dicsekedett az EU-csúcson Portugáliában tegnap, hogy kormánya a GDP 5 százalékát fordítja családtámogatásra. Azzel nem kérkedett, hogy a GDP másik, legalább 5 százalékával a saját családja kapja. x

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s