Ízlelgetjük a szavakat, forgatjuk a szánkban, se kiköpni, se lenyelni nem tudjuk, pedig a mondat egyszerű és képszerű: “megjelent a rendelet”. Benne van minden, amit a magyar ellenzéki értelmiség nem képes százezerszeres nagyításban sem észlelni, hogy tudniillik Magyarországon diktatúra van, diktatúrában élünk.

Szinte minden nap arra ébredek, hogy a kormánypárti média harsogja: „Megjelent a rendelet” – hogy ezt és azt holnaptól szabad csinálni, de ezt meg amazt nem, ez és az ismét lehetséges, de ezért vagy azért ilyen vagy olyan büntetés, több éves börtön, közmunka vagy 100 ezres bírság jár. Nincs vita, nincsenek ellenvélemények, nincs egyeztetés, kompromisszumok sincsenek, mert rendelet van, ami megjelent.

Már fel sem tűnik, hogy mindig a következő péntekig kell várni, hogy a Kossuth rádióból megtudjuk, mit akarnak a magyar emberek, ami – a világ legtermészetesebb módján – teljesen egybeesik azzal, amit arra a hétre álmodott meg nekik, helyettük a nemzetvezető, hogy aztán a következő héten, ha éppen úgy fekszik vagy úgy kel, ennek pont az ellenkezője legyen, amit a magyar emberek akarni akarnak, és amiről rendelet van, ami megjelent.

Zárás és nyitás, szigorítás és enyhítés, iskolanyitás és digitális oktatás, kocsmázási tilalom és teraszon szabad inni, kijárási tilalom és kötelező maszkviselés, vakcina és oltás, ellenzéki oltásellenesség, szövetségeseink a legfőbb ellenségeink, mi vagyunk a legjobbak, mindenki minket másolna (ha tudna), előbb vagy utóbb a világ Orbán Viktor útját fogja járni, mert rá fog jönni, hogy eddig csak tévelygett, hibát hibára halmozott, mert hitt a liberális demokráciában, ami pedig maga a sátán, hiszen a legjobb az illiberális (demokrácia), valójában a demokrácia abszolút hiánya. És a magyar emberek ezt akarják, és kétség nem fér hozzá, hogy ez lesz, amint lesz róla rendelet, ami megjelent.

„Megjelent a rendelet, hogy keddtől már a külföldieket és a külhoni magyarokat is oltják.” Miért, eddig nem oltott Orbán mindenkit, aki hagyta, hogy hülyének nézzék? Orbán lassan a fél világot oltja az agyament elméleteivel, ósdi, primitív világképével, amelyhez egyedül Oroszországban, Kínában talált eddig szövetségesekre, mert a világ nagyobbik, normálisabb részét a mikróban kiolvasztott és lassan felmelegített fasizmussal oltani nem könnyű, nem mondom, hogy lehetetlen, de egyelőre nyugaton ezzel nem oltakoznak. Pedig oltaná őket is a mi Orbánunk ezerrel, ha lenne róla rendelet, ami megjelent.

A magyar emberek azt akarják, hogy a világon élő minden magyar embert oltsanak be Orbán Viktor kínai vagy orosz vakcinájával. Azért ezzel, mert ezekből van sok, és ezeket tulajdonképpen nekik vettük, mert a többi nyugati vakcinát az EU vette nekünk. A nemzetvezető szerint 16,5 millió vakcinával a világban élő minden magyart be lehetne oltani, csak legyen róla rendelet, ami megjelent.

Az oltási elv nem lehet más, mint hogy „kapják véreink a legjobbat”! Az oroszt és a kínait. Mi, magyarországi magyarok megelégszünk a nyugati vakcinával, a Pfizerrel, de a Modernával is. A külhonban élő magyarok arcon csapása lenne, ha véreink vérébe nem a legjobb oroszt és a második legjobb vakcinát, a kínait fecskendeznénk, hanem valami ócska Pfizert, ami hátulról a harmadik a rangsorban. Lásd, táblázatban a rendelet, ami megjelent!

Azt mondja a rendelet, hogy 5 év börtönt kaphat, aki a védettségi igazolványt hamisítja, mert hamisítani büntetlenül Magyarországon csak a védettséget lehet, éspedig eredeti, az első oltás után akár néhány nappal kiállított, csak a védettséget nem igazoló védettségi igazolvánnyal. Tudsz követni? Nem? Akkor kövesd Müller Cecília útmutatását, és ha bölcs nem is, de szép – mint ő – biztosan lehetsz. Amint lesz róla rendelet, ami megjelent.

Zsebesi Zsolt

Megjelent a rendelet” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Végtelenül szomorú vagyok, mert én, aki sok mindent átélt , azaz három diktaturát, már az előző fityess kormány idején is számtalanszor leírtam, hogy a legjobb úton haladunk a teljes diktatura felé, már csak a gulág hiányzik, meg emberek láb alól való eltétele. Hát… mit mondjak? és valaki/valakik akiknek talán hatalmukban állt volna erről kiabálni, ordítani, megtették?? Nagymamám szokta volt mondani , egy rossebbet. Szép, kulturált formában megfogalmazott mondatokban mondták, hogy ejnye, bejnye, ezt mégsem kéne. Ki hallott már útonállóknak azt mondani, hogy ezt nem szabad? És most nem tudom, sírjak vagy nevessek, amikor valaki kimondja azt, hogy jéé, itt diktatura van. Nem véletlen tántortogott ki az országból többszázezer emberünk, és amikor majd újból el lehet innen menni, az értelmes emberek, leginkább a fiatalok, ismét elmennek. Hát ennyi.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s