Megint megkurtíttatott a magyar parlament egy ellenzéki képviselője néhány millióval, és az ember szíve majdhogy meg nem hasad. Hogy bírják, hogy állják a sarat, mily hősök ők, akik szembe mernek szállni egy ilyen kegyetlen diktatúrával, és akár öt, mit öt, hat, mit hat, nyolc milliót is képesek kidobni az ablakon, büszkén, faarccal, csakhogy jól megmondhassák a véleményüket, ami nem érdekel senkit.

Ez igen! Ha újra születnék, magyar országgyűlési képviselő lennék, a Fidesz ellenzéke, hogy még az unokám is büszke legyen rám. Nyugdíjas állás. Soha nem verjük meg ellenzékből Orbánt és bandáját, a kockázat nulla, a büntibe elveszített milliók meg majdcsak megtérülnek, így vagy úgy. De hiszen nem a pénzről van szó, hanem elvekről, amivel eme milliókat meg lehet újra keresni, na jó, mint látjuk, el is lehet veszíteni. Ezért a kérdések kérdése: hogy lehet ennyit veszíteni, ha az ellenzék állítja, nincs veszítenivalója?

Egyáltalán nem arról van szó, hogy érzéketlen lennék az ellenzéki képviselők büntire elfecsérelt millióival szemben, nem igaz, hogy nekem nem fáj, pont úgy mit nekik, minden fillér, ami az ő zsebük helyett visszakerül a magyar államkasszába, mert nem ott lenne a helye, hanem a kedves ellenzéki képviselő bugyellárisában, hiszen keményen megdolgozott érette, érettünk, meg minden. Mégis azt látjuk, hogy nincs az a pénz, amit nem lenne hajlandó egy magyar ellenzéki a parlamentben elégetni, hogy az igazát kimondhassa. És ez így helyes.

Azért küldtük őket a szavazatainkkal az országgyűlésbe, hogy éjt nappallá téve nyomják a kemény dumát, hogy ekkora meg akkora tolvajok vagytok, nem is férfiak, de nem is nők, hanem egyszerűen hazaárulók, akik csak azért loptok, hogy több pénzetek legyen, míg mások a haza és a munkásosztály érdekeit szem előtt tartva loptak, és az egész ország csak és kizárólag azért csalja az adót és korrumpál mindenkit, aki szembe jön, hogy legyen állami megrendelése, elég lé az asszonynak, a gyerekeknek, mert a magyar családszerető, és mivel keresztény is, legyen mit a tálcára dobni vasárnap a templomban.

Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra! – mondja a magyar bölcsesség, amit eddig minden politikai opció szem előtt tartott, de máig csak egy van olyan, amelyik ezt részletesen ki is fejtette, mondván: amit holnap ellophatnál, azt még ma lopd el, mert ki tudja, hogy holnap ellophatod-e! És lőn. Már jó előre el van itt minden lopva, csak az maradt még állami vagy nem fideszes magánkézben, amit egyelőre nem volt a NER-lovagoknak érkezése ellopni, de – mint tudjuk – ami késik, az nem múlik.

Az egész Soros-mítosz egy smafu, valljuk be, csak fel van fújva. Ki az a hülye, aki antiszemitának nevezi Orbán Viktor, amikor nála nagyobb zsidó – a szó nemes értelmében – a világon nincs, mert hiszen Soros csak annyit tudott a határidős piacon produkálni, hogy előre eladott valamit, ami még nem volt a birtokában, vagy olyasmit vett valakitől, akinek ugyancsak nem volt meg a cucc, amit árult.

Ez olyan nagy dolog? Orbán életében nem vett semmit, nem adott el semmit, nem kockáztatott az ég adta világon egy fillért sem. Ő a gazdagodás Nagy Sándora. Miközben a többiek éjt nappallá téve azon törik a fejüket, hogy ezt vagy azt hogy a francba lehetne ellopni, jön a Viktor, és – mintegy átvágva a gordiuszi csomót – fogja az egész országot, és a Mészáros Lőrinc nevére íratja, pályázati úton persze, nehogy már azt higgye valaki, hogy protekcióval. Lehet a pályázatokon természetesen másnak is veszíteni. Ez a Viktor által emlegetett keresztény szabadság kvintesszenciája.

Hogy jönnek képbe a kínaiak és az oroszok? Nagyon egyszerű: az orosznál korruptabb társadalmat és politikai vezetést csak erős keresgélés után lehet találni, hiszen több évszázados hagyománya van a korrupciónak, hogy mást ne mondjak, ami az amerikaiknak a panama, az az oroszoknak a Patyomkin-falu, nekünk meg a magyar országgyűlés, hiszen mindegyik csak látszatra az, aminek hívják, de sok pénzt lehet velük keresni.

A kínai meg egy igazi nagy kultúra, több ezer éves, pont mint a magyar. Bármit le tudnak gyártani, ha előtte valakitől ellopták a titkát, bár mára már maguk is ki-kitalálnak ezt-azt, főleg olyasmit – nem tudni miért – amivel megint el lehet lopni dolgokat, amiket mások titkolnának. Ők feltalálták a porcelánt, a tűzijátékot, mi Orbánt, vagyis az elefántot a porcelánboltban, és Szíjjártó külügyminisztert, aki folyamatosan a tűzzel játszik.

Kínai a zseniális ötlet, hogy a placebót kell exportálni Magyarországra a koronavírus elleni vakcina helyett, hiszen akik gyógyszernek hiszik a placebót, attól is meggyógyulhatnak, akik meg nem hisznek benne, azok úgyis a Pfizert fogják kikövetelni maguknak. A lényeg, hogy a kínai vakcinával oltottak soha ne tudják meg, hogy immunisak lettek-e vagy sem, eszébe ne jusson senkinek ezt ellenőrizni, mert azzal csak a védettség illúzióját rombolná le és megbetegítené az egyébként egészségesen optimista pácienst.

A kínai egyetem meg azért lesz jó Budapesten, mert máshol senkinek sem kell. És persze azért is, mert Kína ellenséges, kommunista ország, vagyis minden vele kapcsolatos magyar kezdeményezéssel jó lehet hergelni a brüsszeli kommunista-fasisztoid-baloldali libernyákokat. Mindemellett tökéletesen passzolnak a NER-hez, hiszen minden, amit Orbán Viktor a nemzetközi porondon az illiberális demokráciájáról hirdet, az az egész nyugati világnak eleve kínaiul van.

De a legnagyobb magyar találmány a magyar ellenzék. Lényege, hogy azt a nemes, olimpiai jelszót vallják, mely szerint nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. És ezt következetesen tiszteletben is tartják, eddig már három választáson vettek részt a győzelem legkisebb esélye nélkül, és most készülnek a negyedikra. Igazi heroikus küzdelmet folytatnak önmagukkal és a kormánypárttal, éspedig nem is eredménytelenül, mert a legutóbbi választások alkalmával már kerek öt percet kiharcoltak maguknak a köztévében.

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli – mondja a magyar mondás, és az ellenzék is úgy látja, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Így aztán ne csodálkozzon senki, hogy a magyar ellenzéki pártokat a hatalom verébnek nézi. És ez – mondjuk úgy – ragályos, mert az ellenzék meg a választókat nézi verébnek, akiknek minden soron következő választáson győzelmet ígérhet. De nem azért, mert be akarja őket csapni, nem, dehogy. Ők ezt komolyan gondolják, és ez a legcikibb az egészben.

Zsebesi Zsolt

A

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s