Az ország, pontosabban az egészségügyi dolgozók – amolyan lakodalmi meghívó helyett – kedvezményes, sőt ezren közülük két napos ingyenes elhelyezést is kapnak jutalmul Mészáros Lőrinctől a saját szállodáiban, hogy mindenki emlékezzen arra a szép esztendőre, midőn az ország Lölője, a magyar Zuckerberg oltár elé vezette új feleségét, aki az Andrea nevet kapta a keresztségben. Erről a NER titkos pártlapja az index.hu adott hírt, főcímben nagyvonalúnak nevezve Lőrinc gesztusát.

Azt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, hogy a lakodalmi tűzijátékkal együtt Lőrinc néhány mázsa ötezres bankót tervez a szélnek ereszteni a budai vár egyik ismert teraszáról Pest irányba, hogy az egyszerű embereknek legyen egy jó napja, illetve hogy a nemzeti nagytőke és az ország politikai vezetői jól szórakozzanak a pénzért marakodó tömegen. Ökörsütés, lepényevés és zsákban futás persze biztosan lesz, és – mintegy hagyományt teremtve – egy fahordóban egy baloldali-liberális-idegenszívű szalmabábúját fogják legurítani a Gellért-hegyről a Dunába.

Lőrinc valóban nagyvonalú, midőn milliókat csepegtet vissza azok zsebébe, akikéből Orbán Viktor parancsára korábban milliárdokat tettek át az ő bugyellárisába. És ez így van jól, hiszen nincs rendes nemzetállam saját nevelésű, helyileg tenyésztett és állami pénzen hizlalt nemzeti nagytőke nélkül. Össznemzeti szinten vizsgálva pedig teljesen mindegy, hogy a konkrét nemzeti nagytőkésnek mi a neve, és mihez nem ért egészen pontosan.

A nemzeti nagytőkést az különbözteti meg a nem nemzeti nagytőkéstől, hogy a nemzeti nagytőkés kezében – a szakirodalomban használt terminus technikus szerint – a szar is arannyá változik, míg a nem nemzeti nagytőkésnél ez pont fordítva van. Magyarországon bárki lehet nemzeti nagytőkés, aki Orbán Viktor előtt féltérdre ereszkedik, és Szent István jobbjával nemzeti nagytőkéssé üttetik, miután előtte életfogytiglan érvényes, báránybőrbe kötött büntethetetlenségi menlevelet kapott Polt Pétertől.

Azért senki ne irigyelje a magyar nemzeti nagytőkét, mert van annak gondja gazdagon. Nem elég a hazai ellenzék ajvékolását hallgatni, hogy mindig ők nyerik a pályázatokat, és hogy állami pénzből nő a birodalmuk, azzal is szembe kell nézniük, hogy az ő gazdagságuk – legyen is az akármekkora idehaza – messze elmarad a kínai, az orosz vagy akár az amerikai milliárdosok gazdagságától.

Ha a magyar nemzeti nagytőkések egymás és a 9 millió itthon maradt magyar nyakába állnak, akkor sem látszanak ki a Kárpát medencéből. Na, ezen segíthet a jó kínai-magyar viszony. Ha Lőrinc az itthoni tempóban kezd befektetni Kínában, alighanem néhány év alatt szintet ugorhat, és az OTP ligából – hogy focihasonlattal éljek – átléphet a bajnokok ligájába, vagy akár az extra ligába is meghívják. Stadion már a kertek alatt is van annyi, amennyit nem szégyellünk, labdarúgót meg veszünk beléjük Trinidad és Tobagóban, vagy bárhol, ahol van belőle kínálat.

A tíz év óta tartó kedvező és a magyar történelemben példátlanul felívelő magyar fejlődést csak és kizárólag az torpedózhatja meg, ha a magyar ellenzék kerül hatalomra. Ha feltéve, de meg nem engedve (és ezt tessék szó szerint érteni) megnyerné a választást, itt mindennek vége lenne. De még annak is, ami el sem kezdődött.

A nemzeti nagytőke eredményeit Gyurcsány felesége egy mozdulattal lehúzná egy gender-WC-én, betiltanák a templomba járást és megszüntetnék a közmunkát, az országot betemetnék az el nem söpört falevelek, a magyarok egészsége végveszélybe kerülne kínai és orosz gyógyszerek nélkül, sokkal többen halnának meg még végelgyengülésben is egy baloldali kormányzás esetén, mint most, hiszen az orvosok a belügyminiszter vezénylése nélkül, céltalanul kóvályognának az országban össze-vissza.

Aki az apokalipszist akarja, az szavazzon az ellenzékre, aki visszakívánja Sorost, és azt szeretné, hogy gumilövedékek sivítsanak az Andrási út hosszában, és rendőrlovak patkóinak csattogása verje fel a székesfőváros békés csendjét, hogy jegyre adják a kőbányai világost és lebontsák a Groupama Arénát a zöld sassal együtt, az bátran voksoljon a Kubatov-listán nem szereplő senkikre, az idegenszívű Soros-bérencekre, akiket csak a hatalom megszerzése érdekel, szemben a Fidesszel, amelyik nem akarja a hatalmat megszerezni minden áron, mert az a teremtő akaratából és az ellenzék impotenciája miatt időtlen időkre már az övé.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s