A kormány határozottan követeli, hogy az ellenzék azonnal szüntesse be az étkezés elleni nemtelen agitációját, miközben teli szájjal zabál. Kampánya a magyar emberek ezreinek életét veszélyezteti, mégpedig kizárólag azért, hogy megszerezze a hatalmat.

Gyurcsányék beteges hatalomvágya különösen visszatetszést keltő, amikor az egész ország a járvány ellen küzd, a kormány pedig a politikán és a hatalom megtartásának vágyán felülemelkedve csak és kizárólag a magyar emberek, Kína és Oroszország érdekeit tartja szem előtt.

Hamis az a magyarázkodása Gyurcsányéknak, hogy ők nem maga az étkezés ellen agitálnak, hanem csak a túl zsíros, édes, káros adalékanyagokat tartalmazó, egészségtelen táplálkozás ellen emelik fel a szavukat a magyar emberek egészségének védelme érdekben.

Kétszínű és gyáva érvelés ez, amikor Orbán Viktor vezetésével a kormány éjt nappallá téve azon munkálkodik, hogy minden ember fazekában kövér kappan kerüljön, hogy a reggeli asztalon szalonnával megbolondított tojásrántotta párologjon, féldeci kisüsti és egy üveg Kőbányai Világos társaságában.

A magyar embereket nem lehet becsapni, mindenki emlékszik, ki vette el a 13. havi nyugdíjat, és az is köztudott, hogy a jelenlegi kormány adja azt vissza részletekben, okosan és megfontoltan, megvárva a járvány lefutását, hogy közben a koronavírus áldásos tevékenysége miatt elhunyt, számos alapbetegségben szenvedő idős ember megtakarított nyugellátását a többiek között oszthassák szét.

Óvakodva a koronavírus-vakság nemzetközileg is fellépő veszélyétől a kormány más fontos kérdésekre sem felejt odafigyelni. Továbbra is kiemelt helyen szerepel a feladatai között az EU, a nyugat és a hazai baloldali-liberális ellenzék bosszantása. Ebből a célból 500 milliárd euróért kínai egyetemet építtet Budapesten, ami már most kiverte a biztosítékot a székesfőváros főpolgármestere, Karácsony Gergelynél, vagyis már csak ezért is megéri.

A humanizmusáról és szociális érzékenységéről ismert Orbán-kormány nem téveszti szem elől a nemzetközileg is elismert családtámogatási rendszere továbbfejlesztését sem. Ennek látványos megnyilvánulásaként egyszeri kormányhatározattal, amire a rendkívüli járványhelyzet alapján kapott különleges felhatalmazás ad lehetőséget, vissza nem térítendő juttatásként Mészáros Lőrinc mint fiatal házas örökös tulajdonba kapja Észak-Dunántúl és a Dél-Alföld néhány tízezer hektárját a falvakkal és az ott lakó jobbágyokkal együtt.

Miközben Orbán Viktor az egyik kezével a Covid-19 vírust szorítja le a birkózó szőnyegen, a másik kezével milliárdokat oszt a magyar labdarúgóknak, arra is van érkezése, hogy a katolikus egyháznak is milliárdokkal legyen segedelmére annak nyomorult helyzetében, amikor a vatikáni kassza üresen tátong, a pápai trónon egy baloldali tévelygő székel, félmillió német keresztény fordított hátat az egyházának, arról nem beszélve, hogy hamarosan választások lesznek, ahol a kormánypárti győzelemhez az atyaúristen támogatására is nagy szükség lehet.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s