Azt mondja az Orbán Viktor szócsöveként funkcionáló Gulyás miniszter, hogy a koronavírus elleni oltást igazoló plasztik kártya egyelőre nem ér semmit, de majd fog. 3,5 millió beoltottnál majd a kártyához rendelnek néhány kedvezményt. Jól értesült források szerint – a szokásoknak megfelelően – a liberál-náci németek sietnek megint a kormány segítségére, és a Spar áruházlánc üzleteiben plusz pontokat kapnak a hűségkártyáikra azok, akik felmutatják az oltást igazoló kártyát. Ugyanezért a benzinkutaknál a Mol hűségkártyáin írják jóvá alkalmanként egy liter benzin árát.

Azt egyelőre nem erősítették meg mértékadó források, hogy a beoltási kártyát felmutató koronavírus áldozatok, illetve a rokonaik a temetkezési vállalkozóktól 10 százalék kedvezményt kapnának, de ígéret van rá, hogy az érintettek megfelelő időben kellő információt kapnak, mondván: a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk. Az sem biztos egyelőre, hogy azok is kedvezményt kapnának, akik az oltást igazoló kártya mellett egy labdarúgó EB mérkőzésre szóló jegyet is bemutatnak.

Az immunizációt igazoló kártya persze – szerintem – joggal nem ér semmit egyelőre, hiszen egy dolgot biztosan nem igazol, tudniillik azt, hogy immunizálva van a tulajdonosa. Nemcsak azért, mert valaki kínai vakcinát kapott, de azért sem, mert mindjárt az első oltás után kiadják, vagyis jóval a második oltást követő két hét előtt, amikor legalább elméletileg már fennállhat a védettség. De hát hülyeség is ezt várni tőle. Nem azért találták ki. Tessék csak megkérdezni a gyártóját!

A miniszteri rangban mellébeszélő Gulyás Gergely most csütörtökön sem tudta megmondani, hogy mivel fogják pótolni a kieső Janssen vakcinákat, mintegy 500 ezer darabot, de mi a kínai vakcinát ajánlanánk. Annak a hatékonysága legalább bizonyítottan szar.

Magam is személyesen ismerek olyat, aki megkapta belőle mindkét oltást, és két héttel a második után sem mutattak ki a szervezetében antitestet, ami az immunizációját igazolta volna. Tehát a kínai vakcinánál csak 50 százalékos a kockázat: vagy véd, vagy nem. A kínaiak ezt úgyis letagadják, még ha előtte maguk be is jelentik ugyanezt, így a kormánynak semmi dolga ezzel.

Mint ahogyan azzal sincs dolga Orbánnak, hogy akármilyen európiai elsők is vagyunk a 100 ezer lakosra jutó beoltottak számában, az első háromban vagyunk a 100 ezer lakosra jutó halálozásokat tekintve is. Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy a 100 ezer beoltottra jutott immunizáltak száma hogyan viszonyul az ugyanilyen európai adatokhoz, ahol nem oltottak kínai vakcinával. Lehet, hogy amennyivel többet oltottunk, fele annyival kevesebb az immunizált, mint náluk. Lakosságarányosan persze.

Mindegy, ki mit mond, az is, ki mit gondol, mert Magyarországon vélemény- és szólásszabadság van. Az emberek véleményét rendre nemzeti konzultációban kéri ki a kormány, és erre alapozva Orbán Viktor él a szólás szabadságával. A kormányfő minden pénteken a Kossuth rádióban hozza nyilvánosságra, mit szeretnének a magyar emberek, mire vágynak, és mi a véleményük a világ dolgairól.

És ez így is van rendjén egy országban, ahol a lakosság ezt tűri, sőt tapsikol hozzá. A magyar társadalom a legfegyelmezettebb és legtoleránsabb a világon, szemben a liberális nyugati hordákkal, mert nemcsak más országok belügyeibe, de a saját belügyeibe se avatkozik bele.

Hogy ez mindig így lesz-e, azt nem tudjuk, mert van itt egy oltásellenes, idegen szívű, Soros-bérenc, baloldali liberális és náci-kommunista befolyás alatt álló ellenzék, amelyik a sikeres és minden európai ország által irigyelt magyar kormány ellen hecceli a panelprolikat, kannás borral próbálja őket megvesztegetni, és a krumplival meggyőzött, józanul gondolkodó magyar emberekkel szembeállítani.

Nem fog neki sikerülni, mert a magyar emberek – főleg a határokon túliak – jól tudják, ki az, aki érettük cselekszik, aki éjt nappallá téve csak és kizárólag azért visz haza mindent, amit lehet, a közvagyonból, nehogy az ellenzék, Gyurcsány és társai lopjanak el mindent.

Orbán eredményesen védi meg a magyarságot minden külső és belső ármánnyal szemben. Nemcsak koronavírusban, de még végelgyengülésben is többen halnának meg hazánkban, ha az ellenzék lenne hatalmon.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s