A német főváros, Berlin lakosságának 35 százaléka migrációs háttérrel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a 3 millió 770 ezer berlini lakosból 1,3 millió nem német származású. Migrációs hátterű a külföldi, az állampolgárságot szerzett egykori külföldi állampolgár, mindenki, aki 1949 után vándorolt be az országba, továbbá minden Németországban született, akinek az egyik szülője nem német, illetve az országon kívül született, akinek az egyik szülője német.

Az 1,3 millió berlini migrációs hátterű emberből 417 ezren egy uniós országból jöttek, a legtöbben (114 000) Lengyelországból. Ennél is többen, mert 182 ezren vannak, akik török felmenőkkel rendelkeznek, és 154 ezer berlininek az eredeti hazája valamelyik arab ország. 145 ezer fővárosi valamikor az egykori Szovjetunió egyik tagköztársaságának polgára volt.

A német statisztikai hivatal szerint 2019-ben 21,2 millió migrációs hátterű ember élt Németországban, ami a teljes lakosság 26 százaléka, vagyis több mint minden negyedik németországi lakos nem német. A főváros, Berlin a három legtöbb migráns hátterű lakossal rendelkező városok egyike, Bréma és Hamburg mellett.

Miért írom ezt? Azért, mert nem értem, hogy mekkora hülyének kell lenni, hogy egy Berlinben, Németországban kezdjen el valaki – mint Petry – arról nyavalyogni, hogy milyen szörnyű erkölcsi hanyatlást él meg Európa a migránsok miatt.

Mégis hol élt, kivel találkozott és tartott kapcsolatot, már a Herta játékosain kívül a kapusedző? A Herta 36 fős keretében egyébként cseh, szlovák, holland, norvég, szerb, bosnyák, elefáncsontparti, ausztrál, osztrák, norvég, svájci és az Egyesült Államokból érkezett játékosokat találunk a németek mellett.

Eltekintve minden erkölcsi, kulturális, politikai és egyéb szemponttól, az empátia mekkora hiányát jelzi, hogy valaki, aki 2015 óta a berlini klub alkalmazottja, ne érezze, mi az, amit illik, és mi az, amit nem ebben a közegben mondani.

Természetesen a német törvény nem tiltja, hogy valaki ne szeresse a migránsokat, de vajon mégis milyen fogadtatásra számított a zseniális kapusedző a migrációt gyalázó kijelentéseire? Már úgy értem, a magát konzervatívnak hazudó, keresztény magyar kormány megértését és támogatását nem számítva.

Zsebesi Zsolt

Petry! Milyen együgyűnek kell lenni ahhoz, hogy…….” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Petry nagyon buta ember lehet, de itt a helye. nagyon jól jár ezzel a nyilatkozatával. Ezek a tenyerükön fogják hordani és a magyar nemzet mártírjaként fogják körbehordozni, mint a véres kardot. A választáskor a választási gyűlések kitüntetett szereplője lesz, hergelve a közönséget a migránsok ellen, akik ha tehetik elkerülnek minket.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s