Hivatalos helyen határozottan cáfolják, hogy azért jönne a pápa Budapestre, mert a magyar keresztény-polgári vezetésnek annyi gyónnivalója van, hogy ahhoz legalább a pápára van szükség.

Egyáltalán nem erről van szó, mivel akinek Magyarországon gyónnia kellene, az református, akik nem szoktak feloldozást kérni a bűneikért, Orbán Viktor papíron református vallású, és reformátuséknál nem létezik a gyónás intézménye.

A pápa egyszerűen azért jön Magyarországra, hogy jelenlétével támogatást nyújtson a Fidesz választási kampányához. Nem az ő ötlete ez, de a magyar püspöki kar, amelyben több a kufár, mint Jézus tanainak, őszinte követője.

A többi bűnös, akinek a katolikus vallás szerint módja lenne vétkeit a gyóntatója elé tárni, nem szívesen nyílna meg, a gyónási titok ellenére sem, ugyanis a gyóntatószék homályában sem lenne merszük urukra és parancsolójukra, Orbán Viktorra vallani.

A klérus kiváló üzleti érzékkel, csekélyke, alig néhány százmilliárd forintos ellenszolgáltatásért cserébe felajánlotta, hogy Orbán elé vezeti Isten földi helytartóját, hagy lássa a kiemelt fejlesztési pénzekkel megpuhított magyar vidék, hogy tényleg Orbán Viktor az, aki a keresztényüldözés kellős közepén a pápával együtt magasra emeli a kereszténység sárga-fehér vatikáni lobogóját.

A látogatást bejelentő hivatalos közleményben, amelyben pénzről egy szó sem esik, az áll: „Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön. Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára.”

Budapest, 2021. március 8.

Dr. Erdő Péter

bíboros, prímás

esztergom-budapesti érsek

Dr. Veres András

győri megyéspüspök

az MKPK elnöke”.

Természetesen mi, libsik is igaz szívből örülünk minden hazánkba látogató külföldinek a koronavírus járvány miatt kuncsaft nélkül maradt magyar idegenforgalmi cégek nevében is, még akkor is, ha tisztában vagyunk azzal, hogy pápa, de más keresztény egyházi vezető Magyarországra még pénzt nem hozott, csak vitt.

A pápa látogatása inkább megterhelni fogja az amúgy is több sebből vérző magyar költségvetést, az eucharisztikus konferencia súlyos milliárdokba kerül, amiért az isten fizesse meg lesz a köszönet. Természetesen nem ez számít. Ami számít, hogy a Fidesz választási kampánya keresztény hátszelet kap.

Minden egyéb híresztelés a látogatás más céljairól légből kapott, teljesen alaptalan, rosszindulatú támadás a magyar katolikus egyház és annak vezetői, valamint hívei, a keresztény demokrata néppárt, a magyar nemzet, a magyar labdarúgás, a keresztény újságírás, a keresztény színjátszás, a keresztény zene, a keresztény képzőművészet, és általában a keresztény magyar nemzetszellem ellen. Az ország legitim, a magyar emberek többsége által megválasztott keresztény kormánya ezeket a törekvéseket a leghatározottabban elítéli.

A kormány végezetül cáfolja azt a híresztelést is, amely szerint a kínai és orosz vírusellenes vakcinával beoltott idős magyar keresztények a pápalátogatás rendezvényein a szent atyát üdvözlő hívők között kizárólag a hátsó sorokban kapnak csak helyet, mert úgy Oroszország, mint Kína számos intézkedése az ottani keresztény felekezeteket sújtja.

A közlemény emlékeztet arra, hogy nem szabad a politikát és a járványt összekeverni, vagyis nem számít, mennyire üldözik a kereszténységet Oroszországban vagy Kínában, ha ezek az országok gyártják a legósdibb és a legdrágább covidellenes vakcinákat, akkor kereszténység ide, kereszténység oda, tőlük kell azokat megvásárolni.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s