Önként beállt a sorba, letérdelt a számára Orbán Viktor által kijelölt helyre a magyar orvostársadalom. Ha nem is rendőri erőszak hatására, de nem is a saját jól felfogott érdekében és meggyőződésből, végül mégiscsak aláírt a magyar orvosok 95 százaléka Magyarország diktátorának. 2021. március 1-jétől nem a magyar emberek, hanem a Párt első embere, Orbán Viktor alkalmazottai, neki felelnek mindannyian, mert „önként” beléptek Orbán Viktor illiberális Téeszcséjébe.

A nagybátyám ugyanígy, meggyőződésből írt alá 1960-ban, és termelőszövetkezeti tag lett. Kulák volt addig, de aláírt, és a munkás-paraszt egység részévé vált, ahogy doktoraink is beálltak szorosan Orbán Viktor mögé. Ki lelkiismereti okokra hivatkozva, hogy nem hagyhatja cserben a betegeit a koronavírus-járvány derekán, kik azért, mert egyelőre nem láttak más megoldást, majd lelépnek később, ha lesz hová és miért. Megint mások karriervágyból, vagy csak mert egyszerűen beszariak, mint a magyar társadalom jelentős része.

Ahogy a nagybátyám is rendes parasztember maradt TSZ-tagként, úgy nyilván a most aláíró orvosok többsége sem gondolja, hogy szervilizmusa, konformizmusa veszélyeztetné orvosi esküjének betarthatóságát, pedig sajnos katasztrófa lesz abból, amit aláírásukkal szentesítettek.

Az orvosok, pont mint a pedagógusok, a papok, az írók, a színészek, vagy (szinte hihetetlen, de az újságírók is) más megítélés alá kell essenek, mint a többi szakma képviselői. A felsorolt „szakmák” csak a társadalom bizalmával működőképesek.

Mától nem bízhatok meg a saját orvosomban, nem hihetem el neki, hogy csak azért nem fogad, mert járvány van, azért nem hívhatom fel, mert zavarom az oltásban, hogy a nekem ajánlott vakcina tényleg veszélytelen. Nem hihetem el, hogy minden hátsó szándék, szervilizmus nélkül nem az orbáni rezsimet szolgálja, hanem csak és kizárólag az én egészségemet tartja szem előtt. Sajnálom, de nem hihetek már az orvosoknak sem.

Az orbáni rezsimnek sikerült elérnie, hogy a magyar társadalom nagyobbik része nem bízik országa vezetőiben, a rendőrségben, az ügyészségben, az iskolában, most már a kórházban sem, ahogy már régen nem hisz a televízió, az újságok becsületességében, és csak nagy fenntartásokkal a jelenlegi kormány ellenzékének igaz szándékaiban.

Mert mégis, hogyan higgyünk az orvosainknak, ha szó nélkül hagyják, hogy hülyét csináljon belőlük egy semmirekellő, szotyolarágcsáló, kulturálatlan enyveskezű, harmadosztályú vidéki amatőr focista? Hogyan fogadjam el, hogy a magyar orvosok döntenek az életemről a műtőasztalon, amikor arra nem voltak képesek, hogy a saját szakmájuk tisztességét, becsületét megvédjék ócska percemberektől.

A párt, amely a színészek, a pedagógusok és a tudósok, valamint szinte minden egyéb szakma és hivatás képviselői után most az orvostársadalmat is földig alázta, Orbán Viktor pártvezér és kormányfő mellett az alábbi nagy formátumú emberek mint a Fidesz alelnökei vezetése alatt áll: Novák Katalin, Németh Szilárd, Kósa Lajos, Kubatov Gábor.

A felsoroltak közül egy nem rendelkezik a legeldugottabb magyar faluban praktizáló háziorvos, pedagógus tudásával, felelősségérzetével, tisztességével és társadalmi jelentőségével. Szégyen és gyalázat! Siralmas, ami velünk történik. Meddig tűrjük még? Emberek! Meddig?

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s