A NER ülepéből egyre kevésbé kilátszó Index sorvezetőt adott ahhoz, miként értékeljük a Puskás stadionba titokban építeni tervezett alagutat. Először is a hírt nyilvánosságra hozó országgyűlési képviselőt ekézi a portál kicsinység, csak hogy tudjuk mindjárt az elején, kinek a szolgálatában áll az orgánum.

A cikket jegyző CH. GÁLL ANDRÁS úgy véli, hogy  Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke – aki tisztában van azzal, hogy államtitkot sérthet – a néhány perces népszerűségért hozta nyilvánosságra az alagút tervezésének tényét, mert – ahogy Gáll fogalmaz – „a szűk tízmillió magyarországi magyarból tegnapig jó eséllyel 9,95 millió azt sem tudta, hogy van ilyen nevű ember a világon.”

Én még hozzátenném, hogy valószínűleg ugyanennyien lehetnek, akik az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának létéről, a bizottság munkájáról sem tudnak sokkal többet, amiben nagy szerepe van a Gállhoz hasonló újságíróknak, illetve a NER politikájának, ami nem nagy szerepet oszt az országgyűlésnek, ami Orbán Viktor személyes törvénygyáraként működik, bizottságai pedig a kormánypárti tagjaik révén pont minden jelentőség nélkül funkcionálnak, de ha mégis tennének valamit, akkor arról tényleg 9,95 millió ember semmit nem fog megtudni. Az illiberális demokrácia és a magyarországi sajtószabadság dicsőségére.

Az Index Gállja fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Stummer nem sokkal a bejelentése után helyesbített, és elmondta, hogy az alagutat nem csak Orbán Viktor fogja használni. Nyilván arra gondolt, hogy a meccsekre járó ellenzéki politikusoknak, magyar szakszervezeti vezetőknek, a különféle szakmai szervezetek első embereinek, mondjuk a Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Paragh Lászlónak is jár az alagút, neki is tartania kell a tömegek haragjától, ahogyan Orbán Viktor mellett a NER holdudvarából másoknak is.

Ezek után természetes, hogy az Index Gállja szerint „semmi ördögtől való nincs abban, hogy egy stadionban építenek egy ilyen megközelítési lehetőséget.” Ő ezt így gondolja. Sokan másképpen gondolják. Például úgy gondolják, hogy nem kellene évente egyszer vagy kétszer használt bejáratot építeni egy vagy két beszari embernek két milliárdból, de még két millióból sem. Megoldható ez számos más módon is, például úgy, hogy a többi néző előtt foglalják el a védett személyek a helyüket, vagy bárhogyan másképpen.

Aztán a mi Gállunk sem rest, oda b…szik egyenest, hogy azt mondja, „inkognitóját megőrizni kívánó forrásunktól úgy értesültünk” (úgy látszik ebben az országban mindenki be van csinálva, és senki, csak néhány jobbikos politikus mer bármit is névvel mondani), hogy már a tervezéskor is felmerült egy ilyen alagút építésének ötlete. De – mivel kiderült – hogy nincs rá szükség, mert a védett személyek nélküle is biztonságosan meg tudják közelíteni a stadiont, az ötletet elvetették. Szóval, lehet, hogy nem az alagút maga az államtitok, hanem az, hogy teljesen feleslegesen és a korábbi megvalósítási költség sokszorosát felemésztve akar valaki alagutat építeni. Ez valahogy nem tűnt fel CH. GÁLL ANDRÁSNAK.

GÁLLNAK csak az jött le az egészből, hogy legyen is az egész úgy ahogy van akármekkora baromság, pénzverés és korrupciótól bűzlő, az önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki államtitkot sértsen. Főleg nem egy parlamenti bizottság elnöke, mert attól Gáll elvárná, hogy tartsa a pofáját, ami azzal az előnnyel is járna, hogy neki sem kellene a NER szolgálatában idióta cikket írni az Indexben, ami nyilván – hiszen érző ember ő is – komoly fájdalmakkal jár neki. Majd olyan gyötrelemmel, mint az ilyen, megrendelésre írt írás olvasása.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s