Abból indulok ki, nem kizárt, a kínai vakcina pont olyan jó, mint az orosz. Nem állítom, hogy az orosz és a kínai szérum kevésbé hatékony, mint a Pfizer és nyugati társai. Ettől függetlenül nem oltatom be magam sem kínai, sem orosz vakcinával. Ha nem kaphatok nyugati gyógyszert, inkább nem kérek semmit, mert elutasítom a két ország politikai rendszerét és vezető politikusianak magatartását.

Nem oltatom be magam kínai vagy orosz vakcinával, egyszerűen azért, mert hányok mindkét ország politikai rendszerétől, vezető politikusaitól. Mert nem hiszem el a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, az ország teljhatalmú vezetőjének egyetlen szavát sem. Mert nem bízok a volt KGB-tiszt, az eltitkolt milliárdos és novicsokos gyilkos orosz elnök, Vlagyimir Putyin tisztességes szándékaiban, abban hogy akár a saját népe, akár más népek bármilyen kérdésben is megbízhatnának az orosz és a kínai politikában, a két ország első számú vezetőinek tisztességes szándékaiban.

A kínai kommunista párt lábbal tiporja az alapvető emberi jogokat a saját országában. Saját lakosait táborokba deportálja, „átneveli”, szabadságukat korlátozza. Az orosz elnök erőszakos eszközökkel, hazugsággal tartja magát hatalmon, belpolitikai érdekből mindkét állam vezetése kalandor nemzetközi politikát folytat: A nyugat ellen (így ellenem is) szervezkedik és fegyverkezik. Kína diktatúrákat támogat és tart életben, (Észak-Korea) Oroszország ugyanezt teszi Szíriában. Mindkét ország stratégia és taktikai ellensége annak a két szövetségi rendszernek, az EU-nak és a NATO-nak, amelynek Magyarország is tagja, amelytől Magyarország anyagi segítséget és katonai védelmet kap.

Nem engedem, hogy olyan szert fecskendezzenek a vérembe, amelyet ott gyártanak, ahol azokat a szereket, amelyekkel Kínában ujgurokat sterilizálnak, vagy Oroszországban az orosz külpolitika titkos fegyverét, a titokzatos, ellenzéket ölő novicsokot gyártják.

A bekerített orosz ellenzék

Nyilván a Kínában gyártott ilyen-olyan termékek sokaságát vásároltam már életemben, lehet, hogy holnap is az áruházi vagy a virtuális bevásárló kosaramba kínai gyártmány kerül. Gyógyszert, oltóanyagot azonban, amit a testembe, a vérembe juttat két ócska diktatúra, lehet, hogy elfogad a szervezetem, de a lelkem soha. Az ellenzékieket és támogatóikat ezerszám letartóztató, a saját népét megfélemlítő, nagyüzemi módon félrevezető rendszerek gyógyszereit pont úgy elutasítom, mint ezen országok politikai rendszereit és vezetőit.

Amikor Orbán Viktor arról prédikál, hogy nincs helye a politikának a járvány elleni harcban, hazudik, mint mindig. Kína tájékoztatáspolitikáját és Peking magatartását a járvány kitörésének első pillanatától semmi más nem vezérelte, mint a politika. Ennek szolgálatában hazudtak minden kérdésben, és hallgattatták el azokat a kínaiakat is, akik időben figyelmeztettek a Covid-19 veszélyeire Kínában. Oroszország is csak és kizárólag politikai tőkét igyekszik kovácsolni a járványból, felelőtlen és megmagyarázhatatlan módon úgy kezdte a saját lakosságát oltani, hogy a vakcina veszélytelenségét még senki nem igazolta.

Orbán Viktor is a politikának rendeli alá a járvány elleni védekezést. Orbán Viktor csinál politikai kérdést a járványból, amikor demonstratív módon, egyetlen uniós tagországként, vásárol kínai és orosz vakcinát, anélkül hogy ezeket az EU engedélyezte volna az unió területén, mert azt akarja a magyar lakossággal elhitetni, hogy Brüsszel nem képes a közösséget, így Magyarországot megvédeni, a magyar emberek életét csak orosz és kínai támogatással lehet megóvni. A dörgölőzés Moszkvához és Pekinghez nem vakcinavásárlással kezdődött, és sajnos nem is fog ezzel véget érni.

Orbán már ma kitaszított és pária az Európai Unióban. Magyarország, a magyar társadalom de jure és de facto még nem. Az Európai Unió – szemben az elvarázsolt Fidesz-hívőkkel – még különbséget tud tenni a magyar nép kollektív, valamint elmeháborodott, enyveskezű vezetői személyes érdekei között. Orbánnak elemi érdeke a szoros kapcsolat a két diktatúrával, Kínával és Oroszországgal, míg a magyar népnek éppen ellenkezőleg. Mindegyik magyar ember vérébe fecskendezett kínai és orosz vakcina, még ha gyógyszer jegyeit is mutatja, valójában méreg, nem az egészségünket károsítja talán, de a lelkünket veszélyesen mérgezi.

Pont nem érdekel, hogy a Fidesz szócsövévé aljasult index.hu munkatársa miként oltatja be magát orosz vakcinával, az sem, hogy prominens magyar seggnyalók miért és hogyan teszik ugyanezt. Elvi alapon nem vagyok hajlandó az orosz és a kínai gyógyszert elfogadni. Nem biztatok másokat ugyanerre, mert mindenkinek joga van a saját egészségét, életét a belátása, a saját erkölcsi és etikai normái szerint védeni. Az én erkölcsi és etikai immunrendszerem kiveti a kínai és az orosz vakcinát, és mindent, ami a kínai és orosz gyógyszerbeszerzés mögött politikailag megbújik.

Azzal, hogy nem oltatom be magam e két diktatúra oltóanyagával, nem a járványból csinálok politikai ügyet, hanem az agyonpolitizált járványkezelést utasítom vissza. Én türelmesen megvárom, ha kell, hónapokig, amíg olyan gyógyszert fecskendeznek a vérembe, amit erkölcsi és etikai immunrendszerem befogadni képes, és nem lök ki. Számomra az orosz és a kínai vakcina egy olyan szervátültetéssel egyenlő, amelyben a lelkemnek idegen szervet akarnak belém plántálni, ami csak akkor lehetséges, ha kikapcsolják az immunrendszeremet, amihez én nem járulok hozzá. Ennyi.

Zsebesi Zsolt

Miért nem oltatom be magam kínai és orosz vakcinával?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Én jobboldali, liberális, volt ateista, nem buta vagyok, újabban templom egere.
    Minden egyes szavával tökéletesen egyetértek.
    Keresűnk magyar hősöket? Fontosak minden népnek. 1849 Arad, később +1 fő Pesten.
    Keresünk magyar hazaárulókat? 2021. O1i
    Katyn/Csernobil/Gulág/nincsenek hadifoglyok, saját hadifoglyok árulók/1945: hurrá, elfoglalták magyarhont/oroszul nem tudunk, de davaj csaszi értjük,/megerőszakolták a nőket / most meg cimbik a vadállatok?
    Szégyenletes, hogy százezrek elfogadták a orosz/ kínai vakcinát. A prof. Szíjcsnáló mondta, jó az, na. Itt hál Istennek nem mindenki hülye.
    Kínai vakcina: Ujgurok, nincs engedély milliárdok szarember közvetítők kezébe, na ki áll mögöttük?

    Kedvelés

Hozzászólás