Magyarország nem olyan hülye, mint a kormánya. Az átlag magyar ember nem akkora bunkó, mint Orbán Viktor kormányfő. Magyarországon százezrek járnak színházba, koncertekre, százezrek olvasnak könyveket, és érdeklődnek a művészetek és a tudomány ezer ága iránt.

Akkor is, ha köztük mutatóban is alig találni magyar kormánytagot, a kormányfő pedig egyenes irtózik az ilyesmitől, ehelyett focimeccsre jár, akár több ezer kilométerre, oligarchák magángépein szelve az eget, de semmi pénzért sem menne el egy komoly kulturális eseményre, amit tőle néhány száz méterre rendeznek.

Orbán Viktor annak a bizonyos európaiságnak még csak a nyomait sem mutatja, megjátszani sem hajlandó, hogy egy kulturált európai értelmiségi lenne, aki a szotyola, a hurka és kolbász, a házi pálinka és a magyar foci kétes élvezete mellett bármilyen humán kulturális terméket is fogyasztani lenne képes.

Ezt csak elöljáróban jegyzem meg, és csak azért, hogy lássuk, honnan indulunk, amikor egy ilyen kaliberről véleményt alkotunk, főleg annak fényében, hogy egyes fideszes mutánsok államférfinek nevezik a fentebb röviden leírt emberszabásút. Egy szó mint száz, nem állunk jól.

Ma az országot egy műveletlen tahó irányítja. A gazdaságpolitikát, az oktatáspolitikát, a kultúrpolitikát, az egészségügyi politikát, a magyar biztonságpolitikát, a külpolitikát egy vajákos ember, egy 19. századi kultúrával sem bíró, legfeljebb a laptopját bekapcsolni képes (de ez sem biztos) ember szabja meg.

Egy tudatlan dönt arról, hogy merre fejlődjön egy ezeréves nemzet, milyen irányt vegyen a tudományos kutatás, de még azt is ő szabja meg személyesen, hogy milyen vakcinákat adjanak be a Covid-19 vírus által megfertőzött magyar embereknek.

Az ország irányításához semmilyen képességgel nem rendelkezik, csak a korlátlan hatalommal, néhány ezer talpnyaló elvtelen és önérdektől vezérelt támogatásával, továbbá mintegy 2,5-3 millió szellemi fogyatékos magyarnak a saját érdekei ellen leadott voksaival.

Természetesen ezek megszerzéséhez és megtartásához szüksége van a magyar költségvetés ezer milliárdjaira, amelyekből – ugyancsak természetesen és erkölcsi nagyságának ékes bizonyítékául – maga is kihasít a saját zsebe számára néhány százmilliárdot. Szóval ez az ember a magyar média jelentős hányadának birtokában folyamatosan hülyíti és aljasítja el Magyarországot.

Teszi ezt eredményesen, mert – bár a lakosság nagyobb része egy szavát sem hiszi – a rendelkezésére álló elnyomó és hülyítő apparátussal és korlátlan anyagi lehetőségével élve sorra nyeri a választásokat, és nyerni is fogja, amíg eme eszközeitől erővel meg nem fosztja őt a magyar nép.

Azoknak mondom, akiknek nincs elég tapasztalatuk a média működéséről, hogy hagyjanak fel az Index nevű portál szolgáltatásainak igénybevételével, mert az teljesen értelmetlen, sőt veszélyes, akár olyan emberek számára is, akik nem 8 általános vagy egy érettségi vizsga birtokában próbálják megérteni a magyar valóságot és az azt körülvevő világot.

Az Index a magyar kormány, pontosabban Orbán Viktor szócsöve. A korábban létrehozott, drót egyszerűségű kormánypárti médiáktól cizelláltabb hazugsággyár, a magyar emberek félrevezetésének, félreinformálásának és elbutításának minden eddiginél hatékonyabb eszköze.

Az objektivitás délibábjával, kritikusnak, ellenzékinek álcázott írások közlésével azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy részrehajlás nélkül tárja fel a dolgok minden vonatkozását, és ama bizonyos érem mindkét, de a harmadik oldalát is bemutatja.

Valójában csak és kizárólag Orbán és politikája mellett agitál, arról igyekszik meggyőzni a magyar embereket, hogy nincs jobb ország, mint Magyarország, nincs jobb rendszer, mint az illiberális NER, és az országnak nincs és nem is lehet jobb vezetője, mint a magyar népet egyedül megmenteni, megvédeni, a mélyből magasra emelni, a Kánaánba vezetni képes Orbán Viktor.

A történelem azt igazolja, hogy semmi sem veszélyesebb, mint amikor egy nép egy Hitler, egy Sztálin és hozzájuk hasonlók bűvkörébe kerül, amikor százezrek, milliók esnek áldozatul egy kígyó nyelvű szónoknak, egy profi hazudozónak, akit kizárólag önös érdekei vezérelnek, amelyeket egy ország, egy nemzet érdekeivé hazudik.

Most egy ilyen ember, Orbán Viktor kétes szárnyalásának vagyunk a tanúi. De átkozott legyen minden értelmes magyar ember, minden magyar értelmiségi, újságíró, színművész, képzőművész, irodalmár, zenész, jogász, orvos, virológus, pedagógus, akadémikus, mérnök, kereskedő, kocsmáros, aki megalkuvásával, hallgatásával, passzivitásával, pláne aktív hozzájárulásával Orbánt és rendszerét erősíti, így vagy úgy, demokráciának hazudott rendszerét legitimálja!

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s