Egységesen ítélte volna el az EU 27 tagállama azt, hogy az orosz rendvédelmei szervek erőszakkal próbáltak véget vetni az országszerte zajló tüntetéseknek múlt hét szombaton. Végül “csak” egy, 26 tagállam által aláírt nyilatkozat lett az ügyben, Magyarország neve nem szerepel az állásfoglalásban – adta hírül a Szabad Európa.

Itt tartunk. A magyar kormány, Orbán Viktorral az élén az oroszok szekerét tolja, falaz a kegyetlen, KGB-s orosz diktatúrának, és Moszkva trójai falovaként igyekszik belülről meggyengíteni az Európai Uniót.

Folyamatos rágalomhadjáratot folytat a saját szövetségi rendszere ellen, árulóként, hitszegőként, idegen hatalom zsoldosaként azokat támadja hátba, akiknek a pénzén dagad az úgynevezett „ magyar nemzeti nagytőke”, valójában Orbán és családja, valamint vazallusai, Mészáros Lőrincei, Garancsi Istvánjai és Csányi Sándorai bugyellárisa.

A hír erről a mocskos árulásról a magyar közvélemény 90 százalékához nem jut el. Azért, mert a magyar embereket ez jelentős részt nem érdekli, másrészt soha nem szereznek róla tudomást az Orbán kezében lévő lakájsajtó és a közmédiának csúfolt állami, de valójában fideszes rádiók és televíziók jóvoltából.

Ott tartunk, hogy ha tudni szeretnénk, mi történik a saját hazánkban, ahogyan egykor, most ismét a Szabad Európához kell fordulni, mint autentikus hírforráshoz, vagy a kis számú és pénzhiány miatt vegetáló ellenzéki portálokon kell tájékozódni. Persze csak azok tehetik ezt meg, akik hozzáférnek, és használni is tudják ezeket a csatornákat.

Magyarország történelmi léptékű elárulása és romlásba döntése végső fázisához érkezett. A magyar társadalom csak érzi a veszélyt, de nincs tisztában annak nagyságával. A magyar értelmiség és a magyar politikai ellenzék pedig egyelőre alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult arra, hogy az ország lakosságát felvilágosítani, szervezni, vezetni kezdje végre.

Még csak kísérletet sem tett arra, hogy az emberek számára útmutatást nyújtson, mozgalmakat, ellenállást szervezzen, és vezető szerepet vállaljon abban a harcban, amit már régen el kellett volna kezdeni, az utcán, a munkahelyeken, az iskolákban, a kulturális szférában, földön és vízen a magyar nemzetet romlásba, az országot a gazdasági és erkölcsi összeomlásba, a teljes nemzetközi elszigeteltségbe lavírozó félkegyelmű és enyveskezű, gerinctelen hazaárulók vezette rezsim ellen.

Mindegy, hányan látják és hányan még nem, az ország a mélybe zuhanás utolsó fázisában van, közeleg a kemény földet érés, amely minden elképzelést felülmúlóan kijózanító és fájdalmas lesz, de egyben szégyenletes is mindazok számára, akik nem voltak képesek, nem tudtak, nem akartak ellene tenni, vagy hagyták magukat megvásárolni a rezsim által, és nem tették meg azt, amit minden igaz, gerinces magyar és európai, civilizált embernek ezzel a rezsimmel szemben meg kellett volna tennie.

Irigyelem Oroszországot, hogy van egy Alekszandr Navalnija, több tízezer bátor fiatal és idős ellenállója, akik hajlandók dacolni azzal az erőszakkal, amelyet a magyar társadalom csak internetes videókon lát sörözés és nassolás közben.

Irigyelem Lengyelországot, ahol a nők képesek az utcára menni, és a saját testükkel védelmezni a jogukat a saját testükhöz, hajlandók tiltakozni az eszement új lengyel abortusztörvény ellen.

A civilizált nyugatnak nem tetszenek a diktatúrák. Sem Iránban, sem Kínában, sem Oroszországban, Törökországban és Lengyelországban, Magyarországon sem. Ezen nem változtat, hogy a nyugat „nemzeti nagytőkéje” zsíros üzleteket köt az ilyen országok diktatúráival, és az extraprofitért cserébe a nyugati nagytőke kormányai hajlandók ezt-azt elnézni.

Csakhogy az ilyen országok előbb vagy utóbb, de törvényszerűen sodródnak a nyugati demokráciákkal szemben álló erők oldalára, ahogyan az most Magyarországgal történik. Amikor ez a folyamat elér egy bizonyos határt, átlép egy minőségi cezúrát, amikor már veszélyezteti a nyugati világ alapvető stratégiai érdekeit, megszűnik a jóindulatú félrenézés, és először kisebb, kényelmetlen retorziók következnek , majd a kitaszítás.

Magyarországot Orbán Viktor ki fogja vezetni a nyugati érdekszférából. A legjobb esetben a két világ közötti senki földjére, a legrosszabb forgatókönyv szerint pedig tálcán kínálja fel hazánkat Oroszországnak. Ennek megakadályozása minden magyar ember elementáris érdeke, és kötelessége is. Mindenekelőtt azok felelőssége, akik látják a bajt, és értik annak komolyságát.

Ha a magyar értelmiség nem ébred fel időben, hazája árulójává válik. Elárulja a népét, a nemzeti érdeket, ha nem tevőlegesen, akkor a passzivitásával.

Orbánnal nem tárgyalni, nem alkudozni, nem kompromisszumokat kell kötni, a rezsimmel nem választási komédiában kell közös színpadra lépni, a kormány gazdasági, szociális, kultusz politikáját nem bírálni, hanem teljes egészében elutasítani kell.

Ezzel a rezsimmel szóba sem szabad állni. Az uralkodó pártot és tagjait, a vezető fideszes politikusokat ki kell közösíteni, velük egy légtérben sem szabad előfordulni, ignorálni és megvetni kell valamennyit a kiszolgálóikkal együtt.

A rezsimet meg kell dönteni, Orbánt börtönbe kell juttatni közvetlen bűntársai mellé. Kizárólag ez lehet az egyetlen racionális és tisztességes célja minden nemzeti, demokratikus mozgalomnak, pártnak, szakszervezetnek, civil szervezetnek, mely cél eléréséhez nem bármilyen eszköz, hanem csak olyan eszköz használható fel, amellyel e célt el lehet érni.

Zsebesi Zsolt

,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s