A migránsválság után a koronavírus pandémia tálcán kínálja magát Orbán Viktor és stábja számára, hogy a 2022-es parlamenti választási kampány fő csapásiránya legyen, ami arról fog szólni, hogy a szeretett vezető miként védi meg a magyar emberek egészségét a tehetetlen, pénzéhes, a pandémiát botrányosan kezelő Brüsszellel szemben, azzal hogy keleti tejtestvéreitől és elvbarátaitól, Pekingtől és Moszkvától próbálja meg beszerezni a magyar emberek százezreinek életét megmentő elixírt.

Ha baj van, Brüsszelre nem lehet számítani, a magyaroknak nem csak az EU segítsége nélkül, de az unió gáncsoskodása ellenére maguknak kell megoldaniuk saját problémáikat – lesz a mantra. Nem elég, hogy a brüsszeliek rosszul csinálják, még abban is akadályozzák a magyar kormányt, hogy ő jól csinálhassa – harsogja majd az állami és a lakájmédia.

Azért kell olyan sokáig fenntartani a korlátozásokat – hallani már most -, mert a brüsszeli bürokraták nem az emberek, hanem a nagy korporációk, a háttérben megbújó pénzemberek érdekeit képviselik, nem úgy, mint a mi országunk vezetői, akik ugyancsak a pénzembereik érdekeit képviselik, de azok még csak nem is bújnak meg a háttérben, hanem büszkén vállalják, hogy a kormányfő aktív közreműködésével és az ő számára járnak rá a köz vagyonára – de ezt már természetesen én teszem hozzá, ez nem lesz a kormány választási kampányának része.

A szolgák szolgája, a talpnyalók talpnyalója, a leggerinctelenebb és a legelvtelenebb magyar (ami a nagy felhozatalra való tekintettel nem kis teljesítmény), Szijjártó Péter miniszter fújta meg a harci kürtöt, amikor csütörtökön bejelentette, hogy a magyar kormány szerint Brüsszel botrányosan kezeli a koronavírus-válságot, a vakcina túl lassan érkezik, és az EU a felelős azért, hogy még akár hónapokig fenn kell tartani a kijárási tilalommal és kocskmabezárásokkal járó rendkívüli járványhelyzetet.

Természetesen a harcos és a magyarságért kiállni soha nem rest magyar kormány máris intézkedik, és…….orosz, kínai vakcinát köt le, igaz, bevetni egyiket sem fogja tudni még pont hónapokig, mivel egyiknek sincs engedélye arra, hogy az EU területén alkalmazzák. Ez pont olyan, mint a migránsválság, amikor megvédték a magyar embereket az illegális bevándorlóktól, akikről mindenki tudta, hogy nem hozzánk akarnak bevándorolni, nem a magyar emberek munkáját akarják elvenni, hanem az osztrákokét, a németekét, a svédekét.

Orbán és csapata is jól tudja, hogy oltani még hónapokig csak az EU által engedélyezett és leszállított vakcinákkal fogunk, vagyis ezeknek valójában nincs alternatívája, de az orosz és a kínai vakcinának már csak az emlegetésével is igazolni lehet a magyar kormány minden akadályon átgázolni kész törekvését arra, hogy a magyar embereket megvédje a Covid-19-től és Brüsszeltől egyszerre, továbbá azt a látszatot lehet kelteni, miszerint az ellenség nyugaton, a barátok keleten vannak, a megmentő királyunk pedig a budai várban lakik.

A hivatalos magyar bejelentés arról, hogy Budapest egymillió kínai vakcinát kötött le, nagyon jó lesz arra, hogy provokáljuk az EU-t, új frontot nyissunk Brüsszellel, ahol Orbán Viktor még tavaly egyetértését adta ahhoz, hogy az EU tagországai együtt szerezzék be a szükséges vakcinákat, élve a nagy tételben történő vásárlás előnyével. Brüsszel ezért figyelmeztette a tagországokat, hogy tartsák magukat a megállapodáshoz, és ne próbálkozzanak külön utakon vakcinát vásárolni, aláásva ezzel a közösség tárgyalási pozícióját.

Csakhogy Orbánnak nem annak a közösségnek az érdekei a fontosak, amelynek Magyarország is tagja, ahonnan milliárdos támogatást kap, még kevésbé a magyar emberek egészsége, hanem az, hogy 2022-ben megnyerje a választást. Ha nem így lenne, akkor nem egy lerobbant, alulfinanszírozott egészségügyi rendszer állna a rendelkezésünkre a vírus elleni harcban, akkor nem stadionokra, nem futballistákra, hanem kórházakra, az egészségügyi dolgozók bérezésére mentek volna az elmúlt években a milliárdok.

A 2022-es választási győzelemhez Orbánnak nem egészséges, jólétben élő magyarokra, erős és szolidáris Európai Unióra van szüksége, hanem megfélemlített, kétségek között hányódó magyar választókra, akiknek azt kell az agyába sulykolni, hogy a külső ellenség, pontosabban Brüsszel miatt van veszélyben az élete, a nyaralása, a munkahelye, nem a magyar kormány tehetetlensége, a magyar államkassza kifosztása miatt.

A magyar embereknek azt kell érzékelniük, hogy őket megvédeni kizárólag Orbán Viktor képes, aki – ahogy eddig – most sem rest harcba szállni a túlerővel, tengelyt akasztani Brüsszellel, Berlinnel, Párizzsal vagy Washingtonnal, hősiesen „kiállva a magyarok érdekeiért”. Két és félmillió magyar ember ezt el is fogja hinni, ami pont elég lesz a választási győzelemhez.

A vakcinaháború Brüsszellel arra is alkalmas lesz, hogy elterelje a figyelmet a hazai védekezés gyengeségeiről, hogy a kudarcokat másra lehessen kenni, hogy a magyar vezetés felelőssége helyett az Európai Unió kerüljön az irányított és félrevezetett közvélemény érdeklődésének középpontjába.

Orbánt – a csillagok és a koronavírus-válság jelenlegi állása és a kilátások alapján – jövőre újra fogják választani. Erre nézve teljesen irreleváns, hogy az egyesült magyar ellenzék tart vagy nem tart, most vagy elhalasztva tart vagy nem tart előválasztásokat. Tíz évvel Orbán hatalomra kerülése óta az ország nem volt képes kiizzadni egy ütőképes, a társadalom bizalmát elnyerni, a tömegeket megmozgatni, választást nyerni, vagy az elégedetlen tömegeket utcára vinni képes ellenzéket. A legboldogabb a szerző lenne, ha kiderülne jövőre, hogy tévedett.

Zsebesi Zsolt

A koronavírus elleni vakcina lesz Orbán választási csodafegyvere 2022-ben” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ettől szebben bemutatni ezt a rothadt hazug csaló tolvaj fideszt és kormányát , élükön a putriból kivergődött beteg elméjű felcsútival , nem is lehetne !

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s