Mantis religiosa (imádkozó sáska vagy ájtatos manó)

Szijjártó Péter, aki isten akaratából (Magyarországon isten egyenlő Orbán Viktorral) az ország külgazdasági és külügyminisztere is egyben, reggeli mise után jelentette be, hogy a Mercedes és még három másik külföldi cég 65 milliárdos fejlesztésbe kezd Magyarországon.

„Miközben az egész világon gyárakat zárnak be, addig Magyarországon újabb beruházásokat jelentünk be” – mondotta Dunakeszi nagy szülötte. Szijjártó nemigen nézett utána, hogy abban a bizonyos világban hány ezer milliárdért folynak nagy szabású beruházások, hány ezer milliárdot fordítanak egyes kormányok a koronavírus miatt munkájukat vesztett emberek támogatására, mert minek is, hiszen – mindenki tudja – a világot liberális, ateista hülyék irányítják Sorossal az élükön.

Azzal is eldicsekedett a miniszter, hogy a Mercedes 15 milliárd állami támogatást kap a saját pénze mellé. Magyarul és durván kerekítve: minden magyar ember a csecsszopótól az aggastyánig fejenként 1500 forinttal járul hozzá a német cég fejlesztéséhez.

Az országban és a határokon túl munkaviszonyban álló magyarokra vetítve ez fejenként több mint 3000 forint. Miközben idén novemberben 197 ezer munkanélküli volt az országban – most tessék figyelni – 41 ezer fővel több, mint tavaly novemberben.

Egészen biztosak lehetünk abban, hogy miközben Szijjártó Péter miniszter úr hétfőn reggel az istent dicsérte a templomban, elrebegett néhány fohászt a 197 ezer magára hagyott munkanélküliért, a most novemberben bezárt szállodák, vendéglők és minden egyéb munka nélkül maradt magyar honfitársáért, akik – szemben a Mercedesszel – nem kapnak szorult helyzetük ellenére egy fityinget sem.

Aztán elmosolyodott örömében, mert ő már túl van a koronavíruson, nem halt bele, és a munkahelyét sem veszítette el. Melegséggel töltötte el az ő nagy szívét, hogy a Mercedes is milyen hálás, amiért Orbán Viktor a magyar emberek zsebéből kivett pénzt átutalja a német autógyártónak. Cserébe, amiért a német politikai vezetés két évvel elhalasztotta a magyar jogállamiság és a Magyarországnak szánt uniós támogatás kifizetésének összekapcsolását.

Ahogy a régi rómaiak is mondani szokták volt: manus manum lavat, azaz: kéz kezet mos. Mocskos kéz mocskos, rendre imára kulcsolt kezet mos. Reggel mise, báránykáim, nektek semmi se.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s