“Sose becsüld alá a kormányszintű hülyeséget.” (Helmut Schmidt 1918-2015)

Orbán Viktor szerint a németek élősködnek rajtunk, mert több pénzt visznek el Magyarországról, mint amennyit az uniós támogatásokban visszacsepegtetnek. Ráadásul pont olyan lusták és hülyék, mint a magyarok, vagy – ahogy ő fogalmazott – nem szorgalmasabbak és nem okosabbak nálunk, ami végül is ugyanaz.

Orbán szerint a különbség a világ 3. legnagyobb nemzetgazdasága és a magyar gazdaság között csak arra vezethető vissza, hogy a Szovjetunió lerabolta hazánkat. Mert ha nem így lett volna, akkor a Mercedes, a BMW, a Volkswagen és csatolmányai, az Audi, a Porsche, mind magyar márka lenne, ahogy a Siemens, a Bosch, a Lidl, az Aldi, de még a Bayer München is a mi kezünkben lenne, és a németeknek be kellene érniük azzal, ami nekünk van, a semmivel meg a Fradival.

De tényleg, ha a szovjetek nem rabolnak ki minket, akkor most Németország vásárolna tőlünk magyar harckocsikat, nem mi vennénk német Leopárdokat, tarackokat meg ki tudja még mi egyéb hadi feleslegességeket ezermilliárdokért, hogy a többi Magyarországra érkező fontos német gépipari és egyéb termékről, élelmiszerről, vegyipari cikkekről, meg háztartási gépekről ne is beszéljünk.

Orbán végül is kimentett mindannyiunkat, és olyasmit mondott, ami zene a tehetetlenségéért kifogásokat kereső magyarok füleinek, de azoknak mindenképpen, akik hisznek a Soros vezette magyarellenes összeesküvésben, abban hogy nem Kádárnak volt igaza, aki azt találta mondani, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van, hanem Orbánnak, aki szerint azok is ellenünk vannak, akik velünk vannak egy gazdasági-politikai vagy katonai szövetségben.

A németek bűne az, hogy Magyarországra hozott milliárdos befektetéseik hozamát elviszik, és nem utalják át szolidárisan Mészáros Lőrinc számlájára, az itteni német cégek a profitjuknak csak egy csekély részét fordítják a magyar focira és kézilabdára, gyakran arra vetemednek, hogy meg sem kérdezik Orbán Viktort és perzekutorait, mit kellene tenniük a magyarországi tőkebefektetéseik eredményeként keletkező jövedelmükkel.

Persze ha nem lennénk az EU tagjai, a helyzet sokkal jobb lenne. Akkor is németektől vásárolnánk azokat a termékeket, amelyeket mindenki a világon a németektől vásárol, példának okáért a szolgálati Audikat, Mercedeseket, Volkswageneket, így is német vállalatokhoz kerülne a magyarok pénzének egy jelentős része, azzal hogy viszont onnan egy garas támogatás sem érkezne hozzánk.

Jelenleg – Orbán szerint – elvisznek tőlünk évente 6 milliárdot és 4 milliárdnyi támogatást adnak. EU-tagság nélkül a tőlünk elvitt pénz nem nettó 2 milliárd, hanem 6 milliárd lenne. Nem feledve, hogy az elvitt 6 milliárdot nem tőlünk viszik el, mert az az övék, ahogy a küldött 4 milliárd is az, és ha akarják – mint látjuk –, bizonyos feltételek nem teljesülése esetén, akár nem is küldik.

Orbán úgynevezett keleti nyitást vizionálva azt hazudja, hogy a jelenlegi magyar-orosz és a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok az igaziak. Igaz, az oroszoktól olajon és gázon kívül semmit sem veszünk, leszámítva a budapesti metrókocsikat és az új paksi atomerőművet, viszont nem is adnak egy garas támogatást sem, az ezekért hozzájuk csurgó euró milliárdokért. Pont mint a kínaiak, akik maximum hitelt adnak, hogy vasutat építsünk nekik. Nincs tudomásom, hogy cserébe felzárkózási segélyt nyújtanának Magyarországnak.

Mindkét ország nagy gazdasági előnye viszont, hogy nem forszírozzák a magyar sajtószabadság állapotát, az igazságszolgáltatás függetlenségét, de még azt sem, hogy valóban demokratikusak-e a magyar parlamenti választások, mivel ez nálunk nem téma. Ez teljesen egybeesik Orbán nemzeti érdekké hazudott céljával, hogy se az EU, se a NATO ne pofázzon bele, hogyan lopja el a közvagyont, milyen nemtelen eszközökkel tartja fenn a demokrácia látszatát és a saját hatalmát Mária (köz)munka alapú országában.

Orbán szerint súlyos hipokrácia, hogy egyes német politikusok azt várják el tőlünk, hogy az állítólagos felzárkózási segélyekért még hálásak is legyünk. Még mit nem? Magyarország Oroszországnak, Kínának és Törökországnak hálás. Már csak azért is, mert nekünk a hála nem anyagi kérdés. Ha szeretünk valakit, akkor azt érdek nélkül szeretjük, vagy még jobb, ha érdekeinkkel ellentétben. Pont mint Oroszországot, Kínát és Törökországot, akikkel a kivételezett kapcsolatok kiépítését semmilyen magyar nemzeti érdek nem igazolja.

Orbán szerint Németországnak és az egész nyugat-európai közvéleménynek nem a magyar vagy a lengyel demokrácia állapota miatt kellene aggódnia, hanem azért, mert a 2020-as évek végére az USA, Kína után egy újabb veszélyes riválissal kell számolniuk Magyarország, Lengyelország, az egész közép-európai térség személyében. A magyar kormányfő szerint ekkorra leszünk a nyugattal azonos versenyhelyzetben.

Nyikita Szergejevics Hruscsov szovjet vezető 1959-ben megmondta, hogy a Szovjetunió néhány éven belül utoléri az Egyesült Államokat. Már régen nincs Szovjetunió, de az Egyesült Államok változatlanul a világ megkérdőjelezhetetlen gazdasági és katonai nagyhatalma. 2016-ban Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke még 25 éves felzárkózási időszakról beszélt, ennyi időt kért ahhoz, hogy utolérjük Ausztriát. Ebből a 25 évből azóta 4 telt el, de olyan sikeresen, hogy Orbán Viktor szerint a nyugathoz való felzárkózáshoz már 10 év is elég lesz.

Ausztriától valójában már csak hetek választanak el minket. Ekkora késéssel észlelik Magyarországon ugyanazokat a járványadatokat, amelyeket Ausztriában. Az más kérdés, hogy a pandémia okozta károk ellensúlyozására, a nehéz helyzetbe került vállalkozások, vállalkozók és a lakosság állami támogatására Ausztria nem többet költ, hanem költ, míg Magyarország nem kevesebbet, hanem gyakorlatilag nem költ. Helyette Lengyelországgal együtt megvétóz egy összesen 1,8 milliárd eurónyi EU-költségvetést és egy támogatási programot, amely a két országgal együtt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteket segítené meg.

Tehát Orbánnak igaza van. A németek pont olyan hülyék, mint a magyarok. Az eredendően barbár germánok képtelenek felfogni, hogy a magyar kormányfő hazafias okokból elhatározott vétója a keresztény Európa érdekeit szolgálja (mindjárt Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor érdekeit után). A magyarok pedig szellemileg még nem nőttek fel ahhoz, hogy átlássanak a szitán, amiért Orbánnak kell nap mint nap elmagyaráznia nekik, hogy az első számú nemzeti érdek nem az, hogy a magyar emberek minél kevesebbet szenvedjenek az őket sújtó járvány és a mélyülő magyar szegénység miatt, hanem, az, nehogy Soros György nevessen a végén.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s