Egy Varga Judit nevű ripacs, aki most éppen a magyar igazságügyi minisztert alakítja egy ócska nemzeti tragikomédiában, meghívta magához George Clooneyt, aki sikerfilmekben általában szimpatikusabb szerepeket szokott játszani, mint amit Orbán Viktor Vargára osztott. „Szívesen vendégül látom egy valódi kávéra, és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik” – így Varga.

Clooney azonban nemcsak jobb színész, mint a magyar igazságügy miniszter, de esze is több van annál, mintsem hogy – amennyiben például az olasz maffia viselt dolgai iránt érdeklődne – kávéra a capo di tutti capival hívatná meg magát. Helyette inkább az FBI-nál vagy az olasz, a német és egyéb bűnüldözőknél kérne információkat.

Tudja, hogy a bűnözők döntő többsége – és ezalól nem kivétel a magyar vezető politikai elit sem – hol mosolyogva, hol felháborodva, de mindig határozottan tagadja, hogy bármilyen köze lenne bármilyen bűncselekményhez, hogy ő olyan rossz lenne, amilyennek a világ látja. Pont úgy, mint Orbán Viktor vagy Varga Judit teszi.

Az Orbánhoz és Vargához hasonló nímand, pitiáner, hazudozó puha gerincűek örülnek, ha együtt emlegetik őket közmegbecsülésnek örvendő, világszerte ismert emberekkel. Minden lehetőséget megragadnak, hogy hozzájuk dörgölődzhessenek. Amikor azok nem a dicséret hangján szólnak róluk, nevetséges kísérletet tesznek arra, hogy kétségbe vonják a kritikát megfogalmazó kompetenciáját, emberi nagyságát.

Az orbáni illiberális, de inkább neofasiszta rendszertől nemcsak George Clooney undorodik, nemcsak ő várja a rendszer mielőbbi bukását, de még vagy néhány százmillió európai ember, akinek éppen most okozott aljas indokból komoly anyagi veszteséget a magyar kormányfő, amikor megvétózta az együtt euró billiós nagyságú európai költségvetést és a koronavírus-járvány következményeit enyhíteni hivatott segélyprogramot.

Orbán a fentinél nagyobb kárt csak a saját népének, a saját országának okozott és okoz minden nap. A magyar társadalom nem azért fogja elkergetni és börtönbe záratni, mert az ország határain túl utálják, hanem azért, mert a saját hazájában vált nemkívánatos személlyé. Clooney csak megerősítette, amit a legtöbb magyar ember már régen tud: Orbánnak mennie kell! Ez Európa, a világ, de mindenekelőtt a magyar emberek létérdeke.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s