Az ötödik keresztes hadjárat 1217-1221

Az Index nevét bitorló Fidesz-portál Európa iszlámosodásának rémével riogatja francia televíziós felvételekre hivatkozva maradék magyar olvasóit. Az írásból megtudhatjuk, hogy a francia kormány képviselője és az ottani tinédzserek találkozóján, amelyen fejkendős muszlim fiatalok is részt vettek, a kiskorúak azt követelték, hogy vezessék be a muzulmán vallási oktatást. Az állam és az egyház szétválasztására, a francia forradalom vívmányaira hivatkozó hivatalnokot arra figyelmeztették, hogy ma 2020-at írunk, és az értékek változnak.

Az Index nevét bitorló portál szerint a fiatalok azt követelték, hogy ne lehessen istenkáromlást elkövetni, lehessen muszlim fejkendőt hordani a középiskolákban, meg kellene tiltani az újságíróknak, hogy az iszlámról beszéljenek. Kifogásolták, hogy az újságírók Izrael-pártiak. Ezt írja az index a Le Point francia napilapra hivatkozva. A lap szerint a fiatalok úgy vélik, hogy a francia himnusz csak egy harci dal, semmi más.

Örömmel olvastuk az Index nevét bitorló portálon, hogy a cikk ihletője ilyen érzékeny a vallásszabadság, az állam és az egyház szétválasztásának a francia forradalomra visszavezethető értékei iránt. Az írás azt példázza, hogy valami nagyon rossz folyamatnak vagyunk tanúi Franciaországban, ahol egy vallást, annak dogmáit a liberális demokrácia alapértékei elé igyekszik helyezni néhány, jellemzően muzulmán fiatal.

Egészen nagyra értékeljük a cikket, amely azt sugallja, hogy ez nincs így rendjén, hogy tudniillik Franciaországban a dolgok rossz irányt vettek, amikor a vallás az általános szabadságjogok elé furakodik, amikor fiatalok megkérdőjeleznek több mint kétszáz éves európai vívmányokat, mint amilyen a vallás, a lelkiismereti szabadság, az egyház és az állam szétválasztása.

Annál is figyelemre méltóbb az írás, mivel egy másik európai országban, nevezetesen Magyarországom ugyanennek a folyamatnak vagyunk a tanúi, amikor a magyar kormány alkotmányos szintre akarja emelni egy vallás, a kereszténység dogmáit, amelyeknek a magyar fiatalság nevelésének alapjául kellene szolgálniuk, függetlenül attól, hogy – ugyancsak a francia forradalom eszméit követve – világnézetileg a magyar államnak is minimum plurálisnak, de sokkal inkább semlegesnek kellene lennie, és egyetlen vallást sem lenne szabad kiváltságossá, főleg nem állam-, még kevésbé nemzetalkotó vallásnak deklarálnia.

Vagyis az Index nevét bitorló Fidesz-portál lábon lőtte magát, amikor olyasvalamit állít be Franciaország rákfenéjének, ami megegyezik a magyar hivatalos politikával. Az ugyanis teljesen mindegy, hogy egy állam melyik vallást ismeri el államvallásnak, melyiket ruházza fel kiváltságos jogokkal. A lényeg az, hogy ezzel kirekeszti a más vallásúakat vagy az ateistákat, akik – például Magyarországon – a lakosság közel felét teszik ki.

A londoni St Mary’s University – vagyis egy katolikus egyetem – 2018-as kutatása szerint Magyarország a hatodik legkevésbé vallásos ország Európában. A semmilyen felekezethez nem tartozó fiatalok aránya hazánkban 67 százalék, ami egyébként komolyan megdöbbentette az egyetem teológiai professzorát, aki a felmérést vezette.

Vagyis: a balfácán Fideszes index, midőn a nyugat-európai, jelen esetben a francia áldatlan állapotokkal, a francia forradalom vívmányainak megkérdőjelezésének rémével ijesztgeti a magyar polgárokat, leleplezi a magyar hivatalos politikát, amely ugyanazt hirdeti és teszi, mint amit a portál elrettentő tényként állít a francia fiatalokról, vagyis a magyar kormány is egy vallást, a kereszténységet igyekszik az állam vezető ideológiai és erkölcsi normahordozójává emelni, ahogyan az iszlamisták a muzulmán vallást szeretnék Franciaországban – egyébként utóbbiak a siker legkisebb reménye nélkül.

A liberalizmust szülő francia forradalom ilyen együgyű kezelése egy Fidesz-szócső részéről nem annyira veszélyes, mint amennyire nevetséges, és csak annak bizonyítéka, hogy a mentális zűrzavar nem korlátozódik egy felcsúti nagyszájú kisemberre, de kezd szélesebb méreteket ölteni, ami nem annyira a hülyeség futótűzszerű terjedésének a bizonyítéka, mint inkább a farnyalás, a szolgalelkűség és a határtalan megfelelési vágy jelképe. A szellemi nihilizmus és értékrendhiány ékes bizonyítéka.

Ha ma Magyarországon van olyan idióta, aki azzal igyekszik a gondolkodó és értelmes, művelt és világot látott magyar emberekre a frászt hozni, hogy Franciaországban muzulmán tinédzserek ássák alá a francia forradalom alapvető vívmányait, akkor ezen elmeháborodottaknak a figyelmébe ajánlanám, hogy ugyanezt Magyarországon a hivatalos politika teszi, ami – szerintem – kicsit hülyébben néz ki és lényegesen veszélyesebb.

Persze, hogy ki miben hisz, kinek hódol és mitől fél, az egyéni szabadságjog liberáliséknál. Ez a nem annyira a francia forradalom, mint amennyire a nagy októberi szocialista forradalom fideszes híveinek is alapvető emberi joga – liberálisék szerint. Szabad nekik Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin rendszerét dicsőíteni, Donald Trumpnak szorítani, az európai szélsőjobbot ajnározni, az Európai Uniót gyalázni, német-amerikai koronavírus elleni vakcina helyett orosszal oltani, francia metrószerelvény helyett oroszt vásárolni, európai, vagy amerikai, esetleg japán atomerőmű helyett oroszt építeni.

Ezt mind szabad, még ha piramidális marhaság is. Hülyének nézni, agyatlan és impotens balfácánoknak tekinteni egy ezeréves európai kultúrnemzetet szintén lehet. Mint a példa is mutatja. Az egymillió forintos kérdés azonban nem az, hogy egyszer betelik-e a pohár, és elküldik-e a bánatos francba az országot ma kifosztó és zsákutcába vezető, az értelmes magyarokat hülyének néző bűnszövetkezetet vagy nem, hanem az, hogy erre mikor kerül sor, miután a visszaszámlálás Brüsszelben már nyilvánosan elkezdődött.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s