A hollandiai városka, Nieuwegein felmondta a testvérvárosi kapcsolatot a lengyelországi Pulawa városával. Az ok: Pulawa „LGBT-től szabad zónának” nyilvánította magát. Ezt a magát szivárvány-városnak nevező Nieuwegein összeegyeztethetetlennek tartja az európai normákkal, amelyek szerint mindenki szabadon dönt a szexuális orientációjáról.

Nieuwegein vezetői első megdöbbenésükben megbeszélést kezdeményeztek a két város elöljárói között, de mivel választ sem kaptak a levelükre, úgy döntöttek, megtagadják a testvérüket.

Az eset jó példája annak, hogy milyen bunkók is a nyugat-európaiak, mennyire nem tudják értékelni a kelet-európaiak hagyományszeretetét, a keresztény elveken és értékeken alapuló világszemléletét, Kelet-Európa elkötelezettségét a középkori értékrendek és normák iránt.

Ahelyett hogy az gyökereiket veszejtő nyugatiak tiszteletben tartanák Kelet-Európa ősi hagyományokból táplálkozó, elvi alapokon nyugvó bunkóságát és avítt eszmeiségét, hátra és nem előre mutató, intoleráns, homofób normarendszerét, megpróbálják a szuverén keleti emberekre kényszeríteni beteges értékrendjüket.

Csakhogy Kelet-Európa nem hagyja magát. A vasárnapi lengyel elnökválasztáson kis különbséggel nyertes konzervatív Andrzej Duda regnáló elnök nem kis mértékben annak köszönheti a győzelmét, hogy a lengyelek egy jelentős része, főleg az ország keleti részében, nem Nieuwegein polgárainak értékrendjével, hanem Pulawy lakosainak világszemléletével azonosul.

Nincsenek kétségeim, hogy nem egy magyar város lesz kész a testvérét vesztett Pulawyval tisztán érték és nem érdek alapon testvérvárosi kapcsolatokat létesíteni. Nem is annyira azért, mert szeretjük a lengyeleket, hanem inkább azért, mert utáljuk a nyugatiakat, az ő förtelmes szabadságeszméikkel együtt.

Zsebesi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s