A magyar koronavírus elleni védekezés számokban 2020. június 8-án: 4014 igazolt fertőzött; ebből 548 meghalt, 2284 meggyógyult; az aktív fertőzöttek száma 1182. Az 1182-ből 385 van kórházban. Ebből eredően 797 fertőzött nincs kórházban. Feltételezhető, hogy ők karanténban vannak, hiszen tudjuk, fertőzöttek, el kell őket különíteni a többiektől. Azaz: a 797 személy az összes, 9665 karanténba kényszerített között van.

Ebből viszont az következik, hogy a karanténban lévő 9665 személyből 8868 személyről nem tudjuk, hogy fertőzött-e vagy nem. Tehát akár fertőzött is lehet, hiszen nem ok nélkül van karanténban, de lehet, hogy nem, mert ha tudnánk, hogy fertőzött, akkor az igazolt 4014 fertőzött között kellene szerepelnie, azaz így az igazolt fertőzöttek száma akár 12882 is lehetne, illetve lehet is, hiszen az említett 8868 emberről azért nem tudjuk, hogy fertőzöttek-e, mert nem teszteltük őket.

Na mármost: fogadjuk el Müller Cecília úgynevezett Cecília-sejtését, mi szerint a karanténban lévők, akik vagy fertőzöttek, vagy nem, két hét múlva, amint a karantén letelik, a gyógyultak közé számítanak. Ő mondta, nem én (Videó mellékelve). Ebből viszont az a csoda következik, hogy amikor a járványnak vége lesz, és mindenki vagy meggyógyult, vagy meghalt, Magyarországon, a világon egyedül álló módon, több lesz a koronavírusból statisztikailag kigyógyult, mint a koronavírus által igazoltan fertőzött.

Miért van ez így? Azért, mert a világ egyetlen országában sem, így például Németországban sem számítanak a karanténba került emberek semmilyen statisztikába, csak a karanténba kerülésük jogán, tehát – természetesen – két hét, a karantén letelte után nem lesznek automatikusan gyógyultak. Ők akkor kerülnek be a statisztikába – természetesen –, ha kiderül róluk, hogy fertőzöttek. Ekkor az igazolt fertőzöttek rovatba kerülnek. Ha meghalnak, akkor innen a meghaltak közé, ha meggyógyulnak, akkor a gyógyultak közé.

Ha nem voltak fertőzöttek, akkor nem kerülnek sehová, mert olyan statisztikai adatsor, hogy karanténba került nem fertőzöttnek bizonyult, nincs. Németországban, akárhogy kerestem-kutattam az egyébként rendkívül részletes, korrekt és folyamatosan érkező, a kormánytól független forrásból származó statisztikák között, semmit nem találtam a karanténról. Ott a számok így néznek ki: meggyógyult:168 814 + aktív fertőzött: 6789 + halott 8691 = 184 294 igazolt fertőzött. Stimmel.

A magyar számok szerint ez pontosan így van nálunk is. Hiszen: 4014 igazolt fertőzött egyenlő: az 2248 meggyógyult, az 548 elhunyt és az 1182 aktív fertőzött. 2284+548+1182 = 4014. Mivel a kórházban 385 ember van, akkor a karanténban lévők között 797 az igazolt fertőzöttek száma. Tehát a többi 8868 karanténban lévő, ha letelik a karantén, és igaz, amit Cilike állít, hogy őket is a gyógyultak közé számítjuk, akkor baj lesz a matekkal. Hogy ne legyen, be kellene őket vennünk az igazolt fertőzöttek közé, mert egyébként – mondjon is akármit Cecília – az egésznek semmi értelme, hiszen több lesz a gyógyult, mint az igazolt fertőzött.

Az önmagában nem lenne baj, ha több lenne a gyógyult, mint az igazolt fertőzött, hiszen olyan is meggyógyulhat, aki nem volt igazolt fertőzött, de beteg lett. A gond ezzel az, hogy róluk nem létezik adat, sem arról, hogy fertőzöttek voltak, sem arról – ennek alapján –, hogy meggyógyultak. A karanténosokról viszont tudunk. Vagyis: vagy nem igaz a Cecília-sejtés, vagy ha mégis igaz, akkor az aktív fertőzöttek száma már június 8-án sem 4014 kellett volna legyen, hanem 4014-nél több, de 12 882-nél kevesebb.

Esetleg: semmi értelme azokat beszámítani a gyógyultak közé – és láthatólag erről szó sincs –, akiket Cecília szerint beszámítanak, annak ellenére, hogy sem a karanténba vonulásuk alkalmával, sem az ottlétük alatt, sem a kiengedésükkor nem mutatták a betegség jeleit, igaz nem is tesztelték őket, így talán fertőzötten mentek be és jöttek is ki a betegség tünetei nélkül. Amennyiben legalább a karantén végén tesztelnék a 8868 embert, akkor – ha találunk náluk antitestet – fertőzöttek voltak, tehát be kellene kerüljenek az igazolt fertőzöttek rovatba, ha nem, akkor el kellene őket felejteni.

Ami számomra mindezek után teljesen érthetetlen: miért nem tudunk 8868 karanténba kényszerített embert igazoltan vagy fertőzöttnek, vagy egészségesnek nyilvánítani teszttel, amikor – állítólag – már elég tesztet és jól tudunk végezni. Ebből és az egész számvetésből csak egy dolog látszik egyértelműen igazoltnak: a koronavírus-járványnál csak a matematika kegyetlenebb dolog, és tényleg: matematikai Nobel-díjat (Abel-díjat) érdemel, akinek sikerül bebizonyítania a Cecília-sejtést.

Zsebesi Zsolt

A Cecília-sejtés bizonyítása matematikai Nobel-díjat ér” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s